Dagboek

Aantal berichten: 806
Ga naar:   

Verlengt

29 mei 2020

Na een paar dagen wikken en wegen toch maar besloten de site nog een keer te verlengen met een jaar ;-)

 

Sanne

02 juni 2020 21:27:12

Wat leuk! Je schrijft de verhalen zo leuk. Leuk voorde kids later

Weer een soort van 'Back to normal

14 mei 2020

Hi Liefjes,

Vanaf deze week gaan jullie weer om en om naar school en krijgen jullie thuislessen. Na een lang weekend bij papa en Danielle heb ik jullie woensdag om 12.30 uur opgehaald uit school. Ik moest bij de auto, op de parkeerplaats wachten. Uiteraard waren we weer terug bij af en stond ik als laatste ouder nog te wachten, kind 1 was er al en hij kwam mega hard op mij afgerend (trots momentje), kind 2 (ja uiteraard onze treuzel Noa) was in geen velden of wegen te bekennen, haar mobiel nam ze niet op en daar stond ik dan met mijn goede gedrag. Ongeveer 17 minuten later kwam ze op haar slippers (???) en zonder jas naar buiten, om even te vertellen wat ze met dr vriendinnen had afgesproken, wat het plan was en wat mijn rol daarin was. Zo he, hallo, we zijn weer terug in het schoolritme. Uiteraard heb ik je vriendelijk verteld hoe mijn planning eruit ziet, dat afspreken kan maar dat je het zelf regelt en op lost. Ik ben met Boaz naar huis gegaan en jij zou wel zien hoe je thuis kwam.... thuis hebben Boaz en ik een broodje gegeten en daarna ben ik naar de overkant gegaan, naar buurvrouw Mandy die mijn haar heeft geknipt en geverfd, zooooo mega blij. Want ik moest eigenlijk net naar de kapper toen alles dicht ging en met geverfd blond haar en dan 8 weken extra lang wachten is die uitgroei niet echt verzorgd meer haha. Boaz jij kwam nadat je klaar was met eten en chillen ook die kant op om te vertellen dat je buiten ging spelen, heerlijk mannetje! Toen mijn haar in de verf zat ben ik weer naar huis gelopen waar Noa en Riva net binnen kwamen lopen. Jullie hebben ook wat gegeten en zijn daarna op de fiets terug naar school gegaan waar jullie met klasgenootjes afgesproken hadden. Boaz nadat mijn haar uit de verf en geknipt was zijn wij samen op pad gegaan met de fiets, ik moest een pakketje ophalen en we hadden een stop bij de speeltuin. Daar waren we niet lang want we hadden een ongelukje, ik wilde je op de kabelbaan tillen en daardoor hadden we een kopstoot, gevolg mijn tanden door mijn lip en best veel bloed, auw! Als er iets iets waar mijn buddha binky niet tegen kan is het bloed, dus jij huilde het hardst van ons 2. Al met al een lekker dagje gehad die we af sloten met een gezellige kletspartij tijdens het avond eten.
Donderdag was de thuis-schooldag. Noa jij had met Riva afgesproken om samen huiswerk te maken dus die stond hier al om 10 uur voor de deur. Boaz ik heb jou moeten sturen en moet zeggen dat ik zelf na de schoolvakantie ook echt weer even in moet komen. Jouw concentratie is vaak ver te zoeken en op zulke momenten mijn geduld ook. Toch heb je alles op tijd afgekregen en had je voldoende tijd voor jezelf. Noa jij en Riva hebben heel hard op je kamer gewerkt en heb ik alleen gezien voor de lunch en wat te drinken. Om 16.00 uur heb ik Riva naar huis gebracht, Boaz jij wilde alleen thuis blijven en ik heb je geleerd hoe de huis telefoon werkt. Dan kan je mama bellen als het nodig is, dat vond je reuze interessant en dus belde je meteen... uhhhh wel op een moment dat ik net even geen bereik had ofzo want je kreeg mijn voicemail, volgens jou een enge vrouw, en je raakte in paniek. Een klein kwartier later kwam ik terug en zat er een ontroostbaar, toch minder groot dan hij zelf dacht, jongetje op de bank die blij was dat zijn mama weer thuis was. Nadat je mijn voicemail had gekregen had je niet opgehangen en dus was de telefoon nog steeds in gesprek. Jij kon daardoor niet nog ook je zus, vader of oma bellen. Arm kind, we hebben het nog een keer goed uitgelegd en nu snap je wel hoe dat ding werkt. Al had je als oplossing dat je wel heel goed weet hoe een iphone werkt, dus dat ik die anders maar even voor je moest kopen, haha leuk bedacht boefje. Nadat Boaz weer blij was zijn we op de fiets naar het Betje Wolfplein gegaan, Noa jij mocht bij de Shoeby een leuk setje uit kiezen, je bent ontzettend leuk geslaagd. Je hebt zo je eigen style en je eigen mening in kleding... hou dat vooral vast moppie! Nadat je geslaagd was hebben we een ijsje gehaald bij de Febo en zijn we naar huis gefietst waar ik iets te laat ben begonnen met koken, deze dag is weer voorbij gevlogen.
Vrijdag weer een dagje school voor jullie en in die paar uurtjes ben ik even naar kantoor gereden om wat werk te doen. Om 12.30 uur heb ik jullie opgehaald, thuis hebben we geluncht en verder was het een vrij relaxte middag. Boaz jij had niet al je schoolwerk af dus hebt daar, onder luid protest van mama, nog aan moeten werken. Om 16.00 uur zijn we nog even een koppie koffie gaan drinken bij opa en oma. Vanavond hebben we gezond gegeten en na het eten zijn we samen gaan douchen om daarna in pyjama, onder een dekentje op de bank te kruipen voor een avondje the voice kids. We hadden allemaal een blikje cola en een bak met zoute popcorn. Was een gezellige avond samen moppies.
Zaterdag had ik de wekker gezet want ik moest weer een ochtendje werken. Jullie gaan nog altijd met plezier mee naar mijn werk en hebben daar ook al een soort van rituelen. Beide kruipen jullie achter een 'eigen' computer om allerlei plaatjes uit te zoeken die jullie uit printen. Boaz jij neemt altijd een cup a soup tomaat, Noa jij weet de m&m's te vinden en er wordt ook nog even gespeeld en wat spullen gezocht die jullie wel kunnen gebruiken om thuis te knutselen. Voor mama is het okey werken zo, al is het wel degelijk elke 20 minuten dat 1 van jullie mijn hulp even nodig heeft. Om 12.30 uur moesten we weer de hort op want een half uur later hadden we met Rob, Ilse, Jay, Kate, Aldert, Noia en Made afgesproken in het belevenissen bos in Lelystad,,,, we zijn er nog niet eerder geweest (althans, mama en Boaz niet, Noa met school al een aantal keer), maar het is zeker voor herhaling vatbaar. Aldert en de kids waren er wat later, Noia moest eerst nog dansen en vanuit hun huis is het ook nog eens ruim een uur rijden. Boaz jij was meteen weer volop aan het spelen met je vriend Jay, die je echt wel mist (op school zijn jullie niet dezelfde dagen). Het was echt gezellig, het weer was niet mega lekker, er stond best wat wind en door de wolken was de zon vaak weg wat echt wel een paar graden scheelt op zulke momenten, maar het waren vooral de ouders die daar last van hadden. Jullie kids genoten echt volop. Bij het slootje vonden jullie kikkervisjes en die zijn jullie gaan vangen (om ook daadwerkelijk mee naar huis te nemen). De uren vlogen voorbij en om 16.50 uur reden we pas weer weg. Ik had een auto gevuld met meiden, Noia en Noa op de achterbank, Aldert had een auto gevuld met mannen; Boaz en Made op de achterbank. Thuis zijn jullie de kikkervisjes over gaan zetten in een vaas, daarna douchen en in chill kleding allemaal op jullie eigen manier rust opgezocht. Ik ben naar de McDonalds gereden om voor ons allemaal een lekkere snack te halen. Het was een gezellige dag en ook thuis ging het tussen het hele zooitje weer ontzettend leuk. Naar bed brengen is nog wel elke keer een ding en jullie (lees: Boaz, Noia en Made) maken er een feestje van en proberen alles uit de kast te halen om tijd te rekken. Maar toch lukt het ons elke keer ietsjes eerder om jullie op bed te leggen. Noa jij vind het heerlijk als het 'kleine grut' op bed ligt en je nog even alleen tijd hebt met Aldert en mama.
Vanmorgen werd ik als eerste wakker,wauw... pas even over 8.00 uur kwam de eerste, mijn eigen binky! Ik vind dat jullie allemaal een hele goede nacht gemaakt hebben. Aldert voelde zich niet helemaal top fit dus ik ben er met jullie allemaal uit gegaan zodat hij nog even een uurtje zijn ogen dicht kon doen. We hebben allemaal gegeten en ondertussen kon de achterdeur al open want de zon deed goed zijn best. Nadat we allemaal gegeten hadden en Aldert ook wakker was ben ik boodschappen gaan doen voor de lunch en speelde jullie allemaal op jullie eigen manier. Wel leuk om te zien hoe het gaat, steeds meer en meer krijgt iedereen zijn eigen plek in de groep en zijn jullie minder bezig om je uit te sloven tegenover elkaar. Ik ben 2 pannen met verse soep gaan maken en toen dat stond te pruttelen was er nog even tijd voor mama en Aldert om samen in de zon te relaxen. Noa jij was naar de Action, je wilde graag voor Noia en Made speelgoed/knutsel spullen kopen zodat ze bij ons ook hun eigen dingen hebben (delen is voor Boaz soms echt nog wel een dingetje, we werken eraan, maar echt alllllles delen, pffffff). Het is wel leuk om te zien hoe 'thuis' Noia en Made hier al zijn. Boaz riep naar boven, waar Made aan het spelen was en vroeg 'Waar ben je?', waarop Made zei; 'Ik ben in mijn eigen slaapkamer'. Dat is wel echt fijn voor Aldert en mama dat ze dat zo voelen. Nadat Noa terug kwam en Sinterklaas gespeeld had (kindjes waren heel blij) zijn we met zijn allen naar het Boezelbos gelopen, Noa op de step, Boaz op zijn fiets, Noia op de spacescooter, Made op een loopfietsje en Aldert en ik er (trots) achteraan. Het is druk, het is pittig, maar het is ook wel erg leuk ons grote, samengestelde zooitje. Kids hebben daar lekker gespeeld terwijl wij semi relaxt in de zon zaten. Toen iedereen over verhit was en honger had zijn we naar huis gelopen waar we in de tuin samen soep gegeten hebben. Het ene kind doet gekker dan het andere kind, het ene kind krijgt net meer aandacht dan het andere kind waardoor dat andere kind zich nog iets meer gaat uitsloven voor wat extra aandacht, Aldert wordt boos, ik moet mijn stem verheffen, er is een kind dat wilt knuffelen, er gaat een kopje soep om ver... maar nogmaals, er zitten 4 blije kindjes aan tafel,iedereen te stralen op zijn of haar eigen manier en ik zit daar aan tafel met een man die mij meer dan blij maakt. Ik heb wel echt zin in meer van dit soort rommelige lunch middagen met ons allemaal. Na het eten is Aldert alle spullen weer bij elkaar gaan pakken en zijn zij naar zijn ouders gegaan (ook om de boot alvast op te halen voor volgende week) Jullie zijn beide in de chill stand gegaan, ik ben al het speelgoed weer gaan sorteren en opruimen... beetje een gekke tic van mama, ik wil het liever zelf doen zodat alles weer op zijn eigen plek ligt.
Ik heb weer een fijn weekend gehad met jullie moppies. Morgen breng ik jullie naar papa, alleen dinsdag is een echte schooldag voor jullie... de overige dagen is het weer thuis scholing.

Ik hou van jullie, elke dag weer een beetje meer.
Dikke kus van mama

 

Sharona

18 mei 2020 08:18:27

Heeeeerlijk om jou verhalen nog steeds te lezen! Gelukkig gaat het bij jullie ook soms zooo "rommelig" er aan toe! Wij met onze samengestelde 4 kids hebben dat ookšŸ¤£ mooi te lezen dat je zooo gelukkig bent! 
 

 

Kippetjes en kuikentjes

17 april 2020

Zo leuk, ik had dit op instagram gezien en mama dr vriendinnen waren er wel voor in om mee te doen. Ik heb een verdeling gemaakt, iedereen heeft foto's naar mama geappt en ik heb even zitten puzzelen om het zo in elkaar te zetten.... Resultaat is mega leuk geworden!! Ik mis mijn vriendinnen heel erg, snap dat jullie je vrienden ook heel erg missen. Maar zo lang we samen werken, ons aan alle regels houden hoop ik dat het gewenste resultaat eerder wordt behaald. Voor nu is de planning dat jullie na de mei vakantie (in het geval van jullie school 11 mei) weer naar school gaan, zelf hou ik er rekening mee dat er dit schooljaar geen school m,eer gaat zijn en dat we dus weer starten halverwege augustus. Dat betekend voor jullie dat je groep 3 en groep 6 niet af maakt, wat voor concequenties/gevolgen dat gaat hebben geeft mama een hele hoop vraagtekens. Om er voor te zorgen dat school zo goed mogelijk door blijft lopen en jullie ook echt dingen leren en oppakken ben ik best een strenge juf voor jullie. Maar wel een juf die voldoende tijd besteed aan knuffels en grapjes hoor!!!

Ik hou van mijn favo leerlingen ;-)
Elke dag weer een beetje meer.

Kus mama

Ook te zien op onze instagram pagina's ;-) (@noavankuik en @carolavisser)

Samensmelting

09 april 2020

Hallo lieve leerlingen van mama, uhhhh juf ;-)

Ondertussen zitten we alweer bijna 4 weken thuis en hebben we al aardig onze draai gevonden. School geeft nu les via Google Classroom en dat werkt fijn. Elke ochtend start jouw juf Boaz en jouw mees Noa met een dagopening via een you tube filmpje, daarin maken ze grapjes, leggen ze uit wat het leerdoel is en geven ze een paar opstekers. Noa jij gaat boven op je kamer zitten en stopt pas als alles af is. Boaz jij kan je niet zo lang concentreren. We hebben daarom ook besloten om jouw werk echt over de hele dag uit te spreiden en je tussendoor meer vrije tijd te geven. Ik ben echt mega trots op hoe jullie alles op pakken en hoe flexibel jullie zijn.
Het voordeel van deze hele corona isolatie voor Aldert en mama is dat we lekker veel tijd samen door brengen, jullie zien hem vaker en ik heb zijn kids nu ook al een paar keer ontmoet. Omdat alles zo fijn en goed verloopt wilde we nu het hele zooitje wel bij elkaar gooien om te kijken hoe dat zou verlopen. Afgelopen zondag zijn wij aan het einde van de ochtend naar Heemskerk gereden. Noia en Made stonden jullie al voor het raam op te wachten, zo grappig om te zien hoe verlegen jullie alle 4 in het begin waren. Stuk voor stuk rustig de kat uit de boom kijken, Noia en Made kwamen iets eerder los, maar dat is logisch zij zijn in hun eigen vertrouwde omgeving. Zoals Aldert en ik al hadden verwacht trok Noia meteen naar Noa toe en Made meteen naar Boaz... en dat is voor jullie ook echt mega leuk. Noa jij bent gek op kleinere kinderen en houdt van lekker tutten, haartjes en make-up doen, foto's en filmpjes maken en dan heb je aan Noia een hele leuk pop. Boaz jij vindt het fantastisch om kleinere kinderen te entertainen. Kan vaak ook beter met kleinere kinderen om gaan dan met leeftijdsgenootjes. Het was echt waar een hele leuke, gezellig, ontspannen middag. We hebben samen geluncht, cake'jes gebakken en versierd, we zijn naar de speeltuin geweest, er is gechilld met een tablet en er was heel veel lol. Aldert en ik lagen aan het einde van de middag in de tuin, in de zon met een glaasje wijn en hadden beide een big smile op ons gezicht..... een goed begin is het halve werk. Noia en Made wilde graag dat we ook nog bleven avond eten en jullie zagen dat ook wel zitten, maar ik besloot om op tijd weg te gaan voordat jullie moe zouden worden, en we het niet leuk zouden afsluiten. Ik ben op de terugweg met jullie langs de Mac Drive gereden en thuis hebben we samen zitten smikkelen en hebben we de dag besproken. Beide vonden jullie het heel erg gezellig en gaven jullie aan dat je ze vaker wilt zien.
Vandaag hadden we weer afgesproken, dit keer zijn ze aan het einde van de middag naar ons huis gekomen. Meteen liep Noia op Noa af en liepen de meiden naar boven, de jongens zochten elkaar ook meteen weer op en zijn gaan voetballen in de tuin. Het ging echt weer zo leuk allemaal. We hebben samen gegeten, ik moest wel mijn eettafel een kwartslag draaien om er met zn zessen omheen te passen haha. Na het eten zijn jullie met zn vieren buiten gaan spelen, Noa jij bent dan echt al zo groot en ontfermt je over alle kindjes en bent dan ook heel erg lief voor je eigen broertje. Nadat het buiten wat begon af te koelen zijn we binnen gaan zitten, mijn huis leek een ontplofte versie van de Intertoys, en dat dan op elke verdieping. Maar dat neem ik voor lief. Aldert en ik zaten samen op de bank en onze kroost speelt leuk en tevreden met elkaar. Hoe fijn dat dit allemaal zo gemoedelijk gaat. Ik hoop uit de grond van mijn hart dat het zo blijft gaan, dat jullie viertjes steeds meer en meer naar elkaar toe kunnen groeien en dat we als een groot, gezellig, samengesteld gezin een hele mooie tijd kunnen beleven.

Jullie liggen nu schoon gedoucht en iets te laat in bed, maar morgen is het Goede Vrijdag en zijn jullie vrij. Jullie gaan het weekend naar papa en Danielle en omdat het een vrije dag is en ik mijn eigen werktijd in kan delen beginnen we de ochtend gewoon rustig aan. Aldert en ik gaan dit weekend klussen in de achtertuin. Omdat we hoogstwaarschijnlijk niet op zomervakantie gaan dit jaar ga ik de tuin aanpakken. Aldert zijn zusjes krijgt een nieuwe voortuin en ik mag alle tegens uit de ouder tuin voor niets overnemen.Aldert vindt het super leuk om in de tuin te klussen, dus we gaan er samen iets heel moois van maken waar we deze zomer volop van kunnen genieten met zijn allen. Er komt een grote lounge bank waarop we met zn zessen kunnen liggen en een grote eettafel waar we ook met zn allen omheen passen. De weersvoorspellingen zijn ook goed dus ik heb zin in dit klus weekend.

Ik hou van jullie, elke dag weer een beetje meer.
Kus mama

 

Sabine

14 april 2020 15:10:47

Wat superfijn dat het zo goed is verlopen is!! Lijkt me inderdaad best spannend. 

Kippen familie

04 april 2020

In deze hele gekke wereld waarin wij momenteel met zijn allen leven wil ik jullie als hele trotse pete-moeder even voorstellen aan een nieuw wereldwonder, een nieuw lid van de kippen familie, mama dr lieve vriendin Bibi is voor de 3e keer trotse mama geworden. Na 2 heerlijke meiden is het gezin nu een heerlijke nozem rijker:
Sam Godijn
Geboren op 2 april, om 13.39 uur, na een mega snelle bevallig van 3 uurtjes (en een behoorlijk zware zwangerschap van ruim 37 weken) met een gewicht van maar 3018 gram en een lengte van 45 cm, ini mini maar compleet! Helaas mogen we nog niet baby knuffelen met Sam, mag ik Bibi niet knuffelen, mag Noa dr bestie Anne niet knuffelen en moeten we het doen met 'raam' visite.... Maar alle kusjes en knuffels die wij voor Sam en onze vriendinnen hebben, houden zij van ons tegoed.

Blij en trots!

 

Lotte 1986

06 april 2020 18:01:00

Wat leuk dat je vriendin Bibi een zoontje heeft!

ik heb lang de site van Anne gevolgd..

Gefeliciteerd! Hoop dat jullie snel op kraamvisite kunnen gaan..

een baby wil je vast houden en knuffelen !

 

Groet , Lotte1986