Dagboek

Aantal berichten: 806
Ga naar:   

Happy Easter!!

01 april 2018
Helloooo lieve kuikentjes,
 
Woensdag heb ik jullie om 12.30 uur uit school gehaald en nu kunnen jullie genieten van een soort mini vakantie want pas volgende week woensdag hoeven jullie weer naar school. Uit school zijn we eerst naar huis gegaan om even wat te eten en nog een uurtje in de relax modus te vallen. Om 13.50 uur zijn we de deur uit gegaan en hadden we met Monique, Jasper en Simon bij het circus afgesproken. We hadden exact dezelfde plekken als 1,5 jaar terug (niet de beste plekken dus), maar wat was het leuk en wat heb ik ook 2 uur zitten genieten. Boaz voor jou is 2 uur wel net te lang en daardoor begon je je te vervelen. Noa jij bent dichterbij gaan zitten met Jasper en heb constant een big smile op je mooie koppie gehad. Vooral de ‘door-het-midden-zaag-truc’ vond je fascinerend. Je hebt op You-Tube gekeken bij goochelaar ontmaskerd hoe dit werkt en daardoor vond je het onwijs leuk om het in het echt te zien. Het was een geslaagde middag.
Donderdag ochtend moest mama gewoon werken, Noa jij wilde lieverd thuis blijven en Boaz jij kwam met mama mee. Het is allemaal heel goed gegaan. S Middags kwam de zon lekker door en zijn we met oud brood naar de eendjes gegaan en hebben we daarna nog een stuk gewandeld. Om 16.00 uur hadden we bij Nancy afgesproken om jullie nichtje Evlin te ontmoeten. Wat is ze klein en wat lijkt ze veel op jou Boaz toen je net geboren was. Liam was er helaas niet en daar baalde jij van Boaz. Opa Kees was er ook en we hebben gezellig samen gezeten. Na een uurtje is opa Liam op gaan halen van het kdv en wilde ik weer naar huis, dat vond Boaz geen goed idee, hij wilde liever met opa mee om Liam op te halen. Ach kon ik nog even wat langer knuffelen met jullie nichtje. Ook vandaag was weer een fijne dag samen met jullie.
Dit weekend zijn jullie bij papa en Danielle, omdat zij afgelopen dinsdag de sleutel van het oude huis hebben ingeleverd en donderdag de sleutel van het nieuwe huis hebben gekregen en daarin nog willen klussen ‘wonen’ jullie tijdelijk bij Carl en Nicolette, de ouders van Danielle. Jullie zijn daar al vaker geweest en hebben daar zelfs al gelogeerd dus voor jullie beide geen enkel probleem. Vrijdag waren jullie vrij ivm goede vrijdag en zijn jullie samen  met Danielle dr ouders naar de Goudvis geweest, zaterdagochtend heb je eerst geschaatst Nowie en daarna zijn jullie met Danielle dr ouders naar Sprookjeswonderland geweest…. Ik snap wel dat jullie daar graag zijn want ze maken er een groot feest van. Papa en Danielle zijn flink aan het klussen, er moest meer gebeuren dan ze in eerste instantie dachten, maar ze zijn al flink opgeschoten.
Vanmorgen werden jullie om 10.00 uur naar Wiebe en mama gebracht, kunnen er samen een gezellige dag van maken. Papa bracht jullie in pyjama zodat we gewoon nog even konden relaxen, zijn we allemaal erg goed in. Rond de lunch zijn we aan tafel gaan zitten met lekkere broodjes, Wiebe zijn moeder had nog een chocolade paashaas en paaskoek welke jullie zelf konden versieren mee gegeven dus we hebben ons gezellig vermaakt aan tafel met elkaar. Rond 15.30 uur is Wiebe de deur uit gegaan, hij had afgesproken met de mannen van zwangerschapsgym, gezellig borrelen en een hapje eten. Wij zijn ons gaan wassen en aankleden en hadden om 16.00 uur bij Ilse afgesproken voor een gezellige middag met de meiden en kinderen van zwangerschapsgym en een gezellige middag werd het. Boaz en Jay moeten in het begin altijd even druk doen en de grenzen opzoeken (soms ook net even over gaan), maar wanneer de grenzen uiteindelijk weer even duidelijk zijn voor jullie gaat het meestal erg goed. Noa jij bent groot en vindt het super leuk om te moederen over Kate en Marly, en zij vinden het allemaal alleen maar leuk. We hadden heel veel paaseitjes verstopt in de tuin, maar met 10 kinderen waren die snel gevonden. Maar als jullie het in het bakje op tafel stopte haalde wij het er weer uit om het stiekem opnieuw te verstoppen, het duurde best wel even voordat jullie het door hadden haha. Het was echt een hele gezellige middag/avond. Om 20.15 uur was het in ene klaar, huilende kindjes en ruzie. We hebben onze spullen gepakt, hebben iedereen gedag gezegd en zijn lekker naar huis gegaan. Na een frisse douche is Boaz lekker gaan slapen en jij hangt nog lekker op je kamer Nowie. Morgenochtend breng ik jullie weer terug naar papa en dinsdag na mijn werk haal ik jullie weer op.
 
Ik hou van jullie, heel veel en zelfs nog een beetje meer dan dat.
Xxxx mama

Jullie nichtje is geboren!!

18 maart 2018


Vanmiddag om 14.04 uur is jullie nichtje Evlin (Maud Paulina) Spijkstra geboren. Na een vlotte bevalling was ze daar eindelijk... Ohoh wat zijn jullie (vooral Noa) blij dat ze er eindelijk is. Gefeliciteerd lieverds met jullie kleine nichtje en wat leuk Noa dat ze net als jij ook vernoemd is naar jullie oma die jullie helaas nooit hebben leren kennen. Jullie zijn beide niet helemaal topfit en mochten, tot groot verdiet van jou Nowie, niet met papa mee op kraamvisite. Ik beloof dat we snel langs gaan want ook ik ben ontzettend benieuwd naar de kleine meid.

xxxx mama

weekend update

11 maart 2018
Hoiiiii toppertjes,
 
We hebben een heerlijk weekend samen gehad. Vrijdag had ik uit mijn werk patat voor jullie gehaald bij de snackbar. Je zou denken dat je daar 2 kids blij mee maakt, maar jullie dus niet. Ik kon dan ook meer dan de helft weg gooien en nadat jullie klaar waren wilde jullie wel een fruitsalade omdat jullie honger hadden. na het eten nog even zelf gespeeld en toen hadden we een disco avond. Muziek op hard, tafel aan de kant en dansen. Het was heel gezellig en jullie hadden dikke lol totdat ik een nl-alert kreeg op mijn telefoon, fikse herrie. Er was een grote brand in Zwaag en we moesten deuren en ramen sluiten. Boaz jij schrok zo erg van de herrie en moest huilen, gekkie ben je want je wilde niet door mama getroost worden maar huilde om Wiebe. Wiebe is voor zijn werk aan de andere kant van het land en zou pas tegen middennacht thuis komen. Je wilde hem bellen en hij kon je door de telefoon troosten. Ook maakte je je druk om papa, hij woont in Zwaag en daar was de brand dus je wilde ook papa bellen om te vragen of hij veilig was. Ook papa gebeld en gesproken en daar kalmeerde je van. We konden weer verder met onze disco avond. Even na 20.30 uur werden jullie zo druk dat jullie een botsing hadden, Boaz zijn knie kwam tegen Noa dr neusje wat een fikse bloedneus als gevolg had… nu zat ik met 2 huilende kindjes. Noa omdat ze pijn had en Boaz omdat hij geschrokken was dat zijn zus bloed had door hem. We hebben de muziek uit gedaan en hebben ons met een bak popcorn, kopje thee en een fleece deken op de bank genesteld voor the voice kids. Boaz jij had het zwaar en de vermoeidheid won het om 21.10 uur van je. Ik vroeg of je moe was waarop jij zei “Nee ik ben niet moe, ik ben echt kapot!” Noa en ik moesten zo om je lachen, ik heb je daarom lekker naar bed gehad en had daarna nog even quality time met mijn meisje.
Zaterdagochtend keek je de klok vooruit boeffie… om 10.00 uur zou ik je naar Jay brengen waar je een paar uurtjes mocht spelen. Eerst bij Jay thuis een spelletje monopoly gespeeld om daarna samen met Rob, Ilse, Jay en Kate naar de stad te gaan. Eerst een stuk gewandeld, een stop gemaakt bij een speeltuin en daarna met elkaar wat gedronken bij Turf. Je hebt genoten en ik kreeg hele leuke foto’s doorgestuurd. Om 14.00 uur kwam Wiebe je ophalen en zijn jullie samen op pad gegaan. Eerst naar de bank gereden (ik had Wiebe zijn pinpas per ongeluk mee gewassen en die is nu kapot, oeps), daarna naar de stad. Jullie hebben de auto bij het IJsselmeer geparkeerd, daar een stuk gewandeld en toen bij de Waag op het terras poffertjes gegeten en wat gedronken. Noa en ik hadden ook een hele leuk dag op de planning. Om 11.30 uur stonden we bij oma voor de deur. Oma spaart het hele jaar € 2.00 per kleinkind en dan gaan we in maart altijd shoppen. Jullie kregen allemaal een envelop met € 104.00. Dit jaar hadden we om 12.00 uur, samen met tante Nath en Indy afgesproken in Zaandam. Je bent zooooo leuk geslaagd Nowie en deed het ook ontzettend goed met je geld. Je hebt 3 broeken. 7 shirtjes, 2 bikini’s, een zonnebril, slippers en een lipgloss gekocht. Van mama heb je ook nog een 3e bikini gehad. Boaz voor jou ben ik ook super leuk geslaagd met 3 broekjes en 8 shirtjes. Dank je wel opa en oma voor het gespaarde geld. Het was een hele leuk middag en om 16.00 uur waren we weer bij opa en oma thuis. We zijn samen doorgereden naar de stad waar de mannen nog op het terras zaten. We hebben samen nog wat gedronken, boodschappen gedaan en zijn toen naar huis gereden. Noa is alle spullen uit gaan pakken en passen en Boaz plofte op de bank voor een netflix filmpje, helemaal gebroken was je.  Wiebe is pannenkoeken gaan bakken en de bedoeling was dat we gezellig zouden eten met elkaar maar dat verliep wat anders. Noa jij maakt er de laatste tijd een gewoonte van om op je kamer te ‘wonen’ en trekt dan je eigen plan. Als we roepen dat het eten klaar is ga je door waarmee je bezig bent en gebeurd het eigenlijk bijna altijd dat ik je nog een tweede, derde of zelfs vierde keer moet roepen. Mama is best wel heel erg makkelijk hierin en moet strenger zijn. Wiebe heeft laatst al tegen je gezegd dat we je een keer roepen, kom je niet heb je pech en heb je koud eten. Dit lijkt je ook vrij weinig te doen en dus moet dit veranderen, nu weer. Wij hadden ons eten al op toen jij nog een keer aan kwam kakken. Wiebe werd boos op je een jij gaat huilen en kruipt meteen in de slachtofferrol. Dit zijn soms wel de lastige dingen voor ons allemaal als een samengesteld gezin. Ik moet het opvoeden in ene weer samen doen (ik was best wel een sussende moeder voor het behouden van de goede vrede en ook heb ik lang een schuldgevoel gehad naar jullie toe waardoor ik niet zo consequent ben als ik zou willen zijn), jullie hebben er in ene iemand bij die ook wat over jullie te zeggen heeft (zowel bij mama als bij papa thuis) en Wiebe heeft in ene de verantwoordelijkheid over 2 kinderen. Hierin zijn we allemaal nog wel een beetje zoekende en door goed met elkaar te praten komen we heel ver. Mama is nu echt wel even heel boos op je geworden, Boaz schrok hier ook van en moest ook huilen en zo zaten we dus met 2 huilende kinderen, een verdrietige mama en een boze Wiebe aan tafel, jippie! Wiebe is even weg gelopen, Boaz is gaan spelen en Noa en ik hebben een goed gesprek gehad. Je luisterden en ik kon mijn verhaal doen, nadat ik klaar was kon ook jij je verhaal doen en luisterde ik. We hebben nieuwe, duidelijke afspraken gemaakt. Nadat wij klaar waren kwam Wiebe terug en hebben jullie het ook opgelost en afgesloten met een dikke kus en knuffel. Verder hebben we er met zijn vieren wel een gezellige avond van gemaakt en toen ik jullie naar bed bracht zeiden jullie beide dat jullie een onwijs leuke dag hebben gehad… gelukkig maar!
Vanmorgen begonnen we rustig, Boaz jij gaat tegenwoordig alleen naar beneden (okey, ik loop even mee voor een ontbijtje en om de tv aan te zetten, maar kruip daarna weer mijn bed in) en vindt jezelf ook heel stoer dat je dan ‘alleen thuis’ bent, haha. Om 9.15 uur moest je poepen en vond je wel dat ik eruit mocht komen, nou je hebt helemaal gelijk lieverd. Niet veel later werd Noa ook wakker. Rond 11.00 uur heeft Boaz de andere slaapkop in huis ook wakker gemaakt. Boaz wij zijn samen naar zwemles gegaan en Wiebe en Noa bleven thuis verder relaxen. Vandaag was er kijkles bij zwemmen en dus mocht mama het laatste kwartier mee kijken, jeetje kanjer wat een sprongen heb je gemaakt. Je mocht vandaag voor het eerst zonder bandjes het water in (dit heb ik helaas niet gezien) en verder zwem je de hele les met kurkjes. Aan het einde van de les werd je harde werken ook beloond met je eerste Duckdiploma… jeeeey topper! Helemaal trots op jou, en jij ook zichtbaar op jezelf. Na de les zijn we meteen naar de receptie gelopen voor nieuwe lestijden, helaas was er niet veel keuze en nu moeten we elke woensdag om 17.00 uur zwemmen. Ik ga wel vragen of je op de wachtlijst mag voor de zondagochtend weer want dat vond ik wel fijner en ook leuk dat papa en ik het kunnen afwisselen en dus beide af en toe mee kunnen kijken. Terug thuis hebben we allemaal wat gegeten en jullie spullen voor mee naar papa alvast gepakt. We hebben de auto ingeladen en zijn naar Bergen aan Zee gereden voor een lekkere strandwandeling. Daar aangekomen was het behoorlijk mistig en ook best koud. Jullie maakt het niets uit en genoten van de golven (iets minder van de natte sokken en voeten, haha). Nadat we verkleumd waren zijn we binnen wat gaan drinken en daarna door naar de auto. Het was alweer tijd om jullie naar papa en Danielle te brengen. Het was een gezellig weekend samen.

Ik zie jullie dinsdag weer lievelingen.
Ik hou van jullie, elke dag weer een beetje meer.
xxxxx mama
 

Carnaval

11 februari 2018
Hi moppies,

Na bijna 2 weken bij Wiebe en mama te zijn geweest zijn jullie vandaag weer naar papa en Danielle gegaan. Ze waren op vakantie en daarom mochten wij extra lang van jullie genieten.
Vorige week zondag hadden we niks op de planning, Boaz en ik zijn naar zwemles geweest. Wiebe en Noa zijn naar Deen gereden om spullen te kopen voor je uitdeelsel moppie. Morgen mag je je verjaardag nog een keer op school vieren. Boaz jouw zwemleraar is al een tijdje afwezig en je krijgt nu steeds les van een andere juf, stiekem ben ik daar blij mee want zij is wel streng en dat kan jij wel gebruiken. Meester Luc heeft totaal geen overwicht op jou en jij bent hem echt de baas waardoor je niet echt iets leert maar het meer ziet als vrij spel. Je hebt deze les zelfs al even gezwommen zonder bandjes om, topper. Nadat je klaar was en we naar huis reden kwam het zonnetje lekker door en besloten we naar het streekbos te rijden voor een wandeling. Nadat we een stuk gewandeld hebben, door de blubber en drek (hadden Wiebe en ik echt de perfecte schoenen voor aan, haha) zijn we bij Ijgenwijs gezellig wat gaan drinken en snacken. Aan het einde van de middag reden we weer naar huis waar we cup cakes zijn gaan bakken. Toen Boaz s’avonds op bed lag zijn we die met zijn drieën gaan versieren, je uitdeelsel is echt heel leuk geworden.
Maandag en dinsdag ben ik later begonnen met werken zodat ik jullie naar school kon brengen. Wel zijn jullie naar de bso geweest en uit mijn werk heb ik jullie opgehaald.
Woensdagochtend had ik een gesprek op de bso voor jou binky. Je zit er nu 3 maanden en zo kon ik even horen hoe je het daar doet. Nadat je eerst even de kat uit de boom moest kijken zit je daar nu helemaal op je plek. Je doet leuk mee, kan met iedereen spelen, gaat conflicten graag uit de weg (ohhhh, daar wel, thuis zoek je ze juist op haha). Al met al een leuk gesprek en als een trotse pauw liep ik school weer uit. Om 12.30 uur was ik weer terug om jullie op te halen. Boaz jij bent uiteraard weer gaan spelen en ging met Rob, Jay en Kate mee naar huis. Noa jij nam Kiki gezellig mee. We zijn meteen doorgereden naar de Huesmolen om daar op de markt lekkere kibbeling te halen. We zijn nog even een klein rondje over het plein  gelopen om daarna naar huis te gaan. Jullie meiden zijn gezellig gaan spelen. Om 15.30 uur hebben we Boaz opgehaald en zijn we daarna doorgereden naar de stad. Je wilde van je verjaardagsgeld graag Vans kopen en bent gelukkig gelijk geslaagd. Het was een fijne, gezellige dag.
Donderdag mochten jullie weer de hele dag naar school toe. Tussen de middag wel samen een broodje eten en dit keer ging Yvke gezellig met ons mee. Om 15.15 uur had ik mijn auto weer vol zitten want Noa nam Nina mee en Boaz naam Ayden weer mee. Het lijkt de laatste weken wel vaste prik op de donderdag dat jullie beide iemand mee nemen. Ik vind het altijd super gezellig en eigenlijk gaat het ook altijd heel gezellig onderling.
Vrijdag was er carnaval op school, Boaz jij keek er echt naar uit, Je vindt carnaval echt zo leuk. Jij ging als piraat naar school en Noa ging als indiaan naar school. Jullie hebben een leuke feestdag gehad. Om 12.30 uur stond oma er om jullie op te halen. Jullie hebben een gezellige middag gehad met oma. Ik was om 17.30 uur ook weer thuis en jullie waren toen met zijn allen gezellig boven. Wiebe was laat thuis van zijn werk, maar jullie wilde graag op hem wachten en dus zaten we pas om 19.30 uur aan tafel. Na het eten mochten jullie nog wat langer opblijven, daar is het tenslotte weekend voor.
Zaterdagochtend zijn wij met z’n drietjes naar schaatsles gegaan. Terwijl Noa weer druk aan het leren was hebben Boaz en ik samen gezellig (en warm) in het restaurant gezeten. Thuis hebben we rustig aan gedaan totdat Eline, Dana en Roan rond de lunch onze kant op kwamen, met zijn allen hebben we gezellig wat gegeten en daarna zijn we richting de kinder optocht gelopen. Super enthousiast waren jullie, en zo mooi om te zien wat de kleine kinderen allemaal voor wagens hadden. Anne en Jasper liepen ook mee en hebben uiteindelijk de 3e plaats behaald. Nadat de optocht voorbij was zijn we zijn allen weer naar huis gelopen. Jullie zijn lekker buiten gaan spelen met zijn allen, Eline, Wiebe en mama hebben binnen nog wat gedronken. Na een uurtje is Eline met de kids naar huis gegaan en zijn wij met z’n viertjes nog even een rondje stad gaan doen. Nadat de winkels dicht waren nog gezellig ergens wat gedronken, via de Deen naar huis en thuis lekker makkelijk pizza’s in de oven gedaan. Het was een gezellige dag zo met elkaar.
Vandaag staat opnieuw in het teken van carnaval. Eerst mocht mijn mannetje weer naar zwemles. Noa en Wiebe bleven samen thuis en hadden de tafel gedekt toen wij weer thuis kwamen. We hebben samen geluncht. Na de lunch zijn jullie beide lief gaan spelen. Tegen 14.30 uur zijn we weer naar de optocht gelopen, het was vandaag wel echt ontzettend koud hoor. Maar wat was het weer mooi allemaal, ze pakken echt elke keer onwijs uit hoor. Om 16.00 uur zijn we naar huis gelopen en hebben we jullie naar Rob, Jay en Kate gebracht. Daar zijn jullie nog een uurtje gaan spelen voordat papa jullie kwam ophalen. Wiebe en ik zijn namelijk ook nog even samen carnaval gaan vieren.

Ik hou van jullie, ontzettend veel.
xxxx mama
 
 

9x Hoera van mijn grote kanjer

03 februari 2018
Lieve Nootje Kadootje,

Gefeliciteerd met je 9e verjaardag!!

Vandaag is het dan eindelijk zo ver, de dag waar je al weken naar toe leefde. Je had al een paar weken een aftel kalender hangen en was er echt elke dag mee bezig. En dan is het zo ver, alweer 9 jaar geleden dat mijn aller grootste wens in vervulling ging en nog elke dag geniet ik volop van mijn uitgekomen wens. Mijn kleine meisje alweer een hele dame. Een lief, zorgzaam, gevoelig meisje die heel erg in haar eigen wereld kan leven. Een dromertje ben je. Stapelgek op je kleine broertje, onwijs creatief, je kan hele leuke grapjes maken (ook erg brutaal zijn), herhaalt nog steeds alles het liefst keer op keer, doet alles dansend en kan ook geen seconde stil zitten. Zelfs wanneer je op de bank hangt om tv te kijken, als we aan tafel zitten te eten gaan je voeten of je handen heen en weer. Op school ben je nog steeds geen hoogvlieger en dat zal je ook nooit worden, terwijl je op je schaatsen als een speer gaat, je hebt er echt aanleg voor en geniet er zichtbaar van.
Vandaag vieren we jouw feestje, samen met papa, Boaz, Wiebe en Danielle, familie en vrienden maken we er bij mama thuis een hele mooie dag van. De slingers hangen, de taart staat klaar, je hebt je mooie kleding aan dus laat de visite en cadeautjes maar komen.
 
Lieve, mooie, gevoelige, eigenwijze, creatieve meid van mij,
Ik hou van je, meer dan ik in woorden uit kan brengen.
Ik ben er trots op jouw moeder te mogen zijn.
 
I LOVE YOU
I LOVE YOU TWO
I LOVE YOU TREE
I LOVE YOU FOUR
I LOVE YOU MORE