Dagboek

Aantal berichten: 806
Ga naar:   

Happy New Year!!!

01 januari 2018
Dag allerliefste hartjes,

Als eerst wil ik jullie een heel mooi, nieuw jaar toewensen... we gaan er met zijn allen weer een ontzettend mooi jaar van maken. Het jaar waarin ons meisje alweer 9 kaarsjes en ons binky alweer 5 kaarsjes mag uitblazen, jullie met papa en Danielle verhuizen naar een ontzettend mooi huis in de stad, we op de planning hebben een familie weekend in een mooi Center Parcs huis in Zeeland en onze trip naar de Franse Alpen. Verder staat ons hopelijk nog veel meer moois te wachten! Daar gaan we met elkaar allemaal ons best doen.

Maar eerst naar de laatste week van 2017. Kerstavond en eerste kerstdag vierde jullie bij papa. Ik heb jullie echt ontzettend gemist en had het best zwaar. Jullie hadden het zo druk en gezellig dat er amper tijd was voor app contact.. Tweede kerstdag werden jullie om 11.00 uur naar mama gebracht, zo fijn om weer samen te zijn. Eerst hebben jullie gedoucht om daarna lekker fris in je joggingpak weer naar benden te gaan. Boaz en Wiebe zijn nog even een stuk wezen wandelen en Noa en ik kletsen gezellig over de afgelopen dagen. Halverwege de middag zijn we ons gaan opfrissen en optutten voor de gezellige avond bij Davy, Nathalie en Indy thuis waar ook opa, oma, Scott, Joy en Fabian waren. Onder de kerstboom lagen allemaal cadeautjes en de keuken stond vol met lekker eten. Boaz jij bent verwend met een draken onesie, een Ty Beanie knuffel en een grote doos clickformers. Noa jij bent verwend met make-up, heely's, een horloge en een Ty Beanie knuffel. Wiebe kreeg een cadeaubon van een sieraden winkel waar hij al een tijdje spaart voor een mooie armband. Mama kreeg happy socks, een hunkemoller cadeaubon en nog grappige sokken met op de zool de tekst "If you can read this, bring me a glass of wine". Maar het mooiste cadeau kreeg ik van Scott en Joy (Davy kreeg hetzelfde cadeau). We kregen beide een kaart met een ontzettend lieve tekst "Lieve zus, wij waarderen het heel erg dat jij ons gesteund hebt afgelopen jaar. Daarom hebben wij een kleinigheidje gestort op jouw rekening. Ga er wat leuks van doen met je gezinnetje! We houden van je!! xxx je kleine broertje en zusje" Echt ontzettend lief van die twee.... logisch dat we ze gesteund hebben na het verlies van hun vader... dat is wat broers en zussen doen voor elkaar! Davy en ik waren beide even sprakenloos toen we op onze rekening keken. Al met al is iedereen die avond ontzettend verwend. Nadat de cadeautjes allemaal open waren zijn we heerlijk gaan gourmetten en nadat de buikjes vol zaten en de kids lief speelde zijn wij 30 seconds gaan spelen, wat een hilarisch spel is dat. Om 21.40 uur stortte Boaz in en zei je dat je naar huis wilde... niet veel later hebben we iedereen gedag gezegd en zijn we weer naar huis gegaan.
Woensdag 27 december sliepen we allemaal uit. Boaz en mama waren alweer bijtijds beneden en Wiebe en Noa sliepen uit. Terwijl de ene helft nog sliep heb ik onze zomervakantie geboekt. Ik had al iets leuks gezien maar moest nog even sparen en door het mooie cadeau welke ik gisteren heb gekregen kon ik nu direct boeken, echt super gaaf! Begin van de middag zijn we onze spullen gaan pakken en reden we met 2 auto's naar Friesland. De mannen in 1 auto voorop en de meiden in 1 auto er achteraan. Wiebe en Boaz zijn bij het Monument op de afsluitdijk nog even gestopt voor een culturele stop. Noa wij vertrokken wat later en moesten ook nog langs de supermarkt dus toen wij aan kwamen waren de mannen al bij Wiebe zijn ouders thuis. We hebben gezellig van een taartje en wat drinken gesmuld en zijn toen op Wiebe zijn verdieping jullie bedden klaar gaan maken, ook nog even rustig tv gekeken en rond 17.40 uur reden we naar Leeuwarden waar we bij het Pannenkoekenschip hadden gereserveerd met zijn viertjes. We hebben heel gezellig en ook erg lekker gegeten. Na 2 uurtjes zijn we weer naar huis gereden waar Boaz niet veel later naar bed ging. Wiebe keek beneden met zijn ouders darten en Noa en ik keken boven in Wiebe zijn woonkamer de film Mathilda. Mama heeft die film al zoooo vaak gezien, leuk om het nu samen met mijn meissie te kijken. Nadat de film afgelopen was is Noa gaan slapen en niet veel later zijn Wiebe en ik ook gaan slapen.
Donderdag 28 december was Boaz al op tijd wakker, je wilde zoooo graag naar Bruune en de kippen toe dat je heel zachtjes (en stiekem) naar benden liep waar Wiebe zijn ouders slapen... zonder enige twijfel liep je hun slaapkamer in om ze wakker te maken. Ohoh wat een boef ben jij en wat voel jij je ontzettend vrij daar dat je dat ook gewoon doet. Jippe en Douwine waren gelukkig al wakker en samen met Jippe ben je de dieren gaan verzorgen. Nadat alle dieren gegeten hadden ben je samen met Wiebe zijn ouders gaan ontbijten en niet veel later kwam je ons ook wakker maken, boef. Begin van de middag zijn we met z'n vieren naar Sneek gereden. hebben we gekeken bij het bedrijf waar Wiebe werkt. Boaz jij keek je ogen uit, zoveel gereedschap, een huis wat gebouwd wordt en al die ruimte. Samen met Wiebe de heftruck bedienen en Noa mocht erin in een speciale bak tot bijna het plafond zo hoog. Na een uurtje zijn we weer verder gegaan richting het centrum van Sneek en hebben we een klein rondje gedaan. Het regende ontzettend en dus zijn we in een Ierse Pub wat gaan drinken. Wat hebben we het daar gezellig gehad en wat waren jullie lief. Voordat we naar de auto liepen nog een stop gemaakt bij de snackbar en aan het einde van de middag waren we weer bij Wiebe thuis. In de avond hebben we met zijn allen (ook Wiebe zijn oudere broers Durk en Ruurd) samen gegeten en na het eten reden wij 3 weer terug naar huis.
Vrijdag 30 december werd Noa al bijtijds opgehaald door Aimy en haar moeder en boertje voor een dagje zwemmen in de Hoornse Vaart in Alkmaar. Boaz wij hadden een dagje samen, jij bent niet helemaal topfit en duidelijk (ook in je gedrag, pfffff) gesloopt van alle drukke feestdagen en logeer partijtjes dat wij die dag vrij wieing gedaan hebben.... erg lekker moet ik eerlijk bekennen. We zijn alleen voor de boodschappen de deur uit geweest. Om 16.30 uur kwam Noa weer thuis, ook gesloopt maar wel een hele leuke dag gehad. Na een half uurtje moesten we alweer de deur uit. We hebben met zijn drietjes gezellig bij McDonalds wat gegeten en zijn daarna door gereden naar Nieuw-Vennep waar oma Loes woont. Sinds opa Kees en oma Loes niet meer samen zijn zien jullie elkaar niet meer heel vaak maar we doen beide ons best om de band tussen jullie wel in stand te houden want jullie zijn alledrie stapelgek op elkaar en hoewel ze niet jullie biologische oma is, verdiend ze de titel oma wel en zien jullie haar ook als jullie oma! Dit keer gaat Boaz alleen 2 nachtjes logeren, je wilde heel graag een keer logeren zonder je zus en aangezien Noa toch geen held is in logeren komt dit mooi uit. Oma en ik hebben nog even gezellig zitten kletsen en na een uurtje zijn Noa en ik weer richting huis gereden. Je was zo druk dat je amper tijd had om ons gedag te zeggen. Noa wij hebben thuis nog even samen tv gekeken en iets te laat ging jij ook je bed in. Vlak nadat jij in bed lag kwam Wiebe ook weer bij ons aan.
Zaterdag 30 december hebben hadden Noa en ik een date staan. In de ochtend had ik eerst om 10.00 uur een afspraak voor mijn nagels bij Coocky, Wiebe en Noa sliepen nog dus ik ben stilletjes het huis uit geslopen. Toen ik na een uur klaar was en nog niks van jullie gehoord had heb ik jullie gebeld... beide lagen jullie gewoon nog te slapen, haha! Toen ik thuis kwam hebben we samen wat gegeten en daarna bracht Wiebe ons naar de bioscoop. We zijn naar de film Coco geweest, de 3D versie. Wat een ontzettend mooie film, mooi oin verhaal en mooi in hoe alles gemaakt is. In de pauze heb je mama getrakteerd op wat lekkers (je had geld gekregen van Wiebe om mama te trakteren). We hebben beide zitten genieten. Nadat de film afgelopen was kwam Wiebe ons weer halen en hebben we met zijn drieen nog een rondje stad gedaan. Ik heb ook nog even contact gehad met oma Loes en Boaz heeft het ontzettend naar zijn zin, jullie zijn de hele dag wezen zwemmen en volgens oma ben je een echte waterrat. Nergens bang voor en je bent het liefst de hele tijd met je koppie onder water. Wiebe, Noa en mama hebben vanavond lekker gezond gegeten, eindelijk weer een keer groente op ons bordje. Je bent op tijd je bent in gegaan moppie, morgen de laatste dag van het jaar dus dan heb je wel wat energie nodig. In de avond hebben Boaz en ik nog even gebeld met elkaar, je mist mama en Noa toch wel. Wij jou ook binky, het is ook de allereerste keer dat je zonder Noa 2 nachtjes logeren bent (mama moet je wel vaker missen wanneer je bij papa bent, maar dan is je grote zus wel altijd bij je), jullie 2 zijn echt altijd samen. Jullie band is daardoor ook zooooo ontzettend sterk (er zijn uiteraard ook heel veel momenten dat jullie elkaar niet kunnen luchten hoor, maar over het algemeen zijn jullie samen een eenheid). Nog een nachtje slapen en dan zijn we morgenochtend weer samen.
Zondag 31 december, de allerlaatste dag van 2017. Weer en jaar voorbij... een jaar waarin we weer heel veel dingen hebben mee gemaakt samen. Het jaar wat begon met een rollercoaster voor mijn kleine broertje en zusje... het onverwachte verlies van hun vader. Het jaar waarin Noa wat onrustig werd in d'r koppie en toch duidelijk de scheiding zelf niet goed kon verwerken waardoor we de stap genomen hebben om naar een praat-dokter te gaan. Het jaar waarin papa en mama beide nieuwe liefde vonden. Het jaar waarin Noa is blijven zitten in groep 4 en Boaz ook naar de basisschool is gegaan. Het jaar waarin jullie zowel met papa als met mama op vakantie zijn geweest naar Frankrijk. Het jaar waarin we hebben gelachen, gehuild, gevochten maar bovenal het jaar waarin we hebben genoten. Vooral dat laatste staat voor 2018 bovenaan mijn prio lijstje. Vanmorgen werd Boaz rond 11.00 uur door oma Loes weer thuis gebracht, blij kwam je op ons afgerend. Je bent direct met je iPad op de bank gaan chillen, haha. Oma is nog even wat blijven drinken en toen het voor ons tijd was om de deur uit te gaan is oma ook weer op pad gegaan. Op de laatste dag van dit jaar moest jij gewoon naar zwemles toe binky. Dus van 12.15 tot 13.00 uur heb je weer in het water mogen door brengen. Noa en ik deden in de tussentijd een heel klein rondje stad. Na zwemmen zijn we naar huis gegaan waar iedereen weer in de chill-modus ging. Rond 15.00 uur zijn we met zn vieren naar opa en oma gegaan waar de mannen samen gingen klussen. Opa en oma hebben een houten hek in de voortuin staan die de mannen met een grote zaag weg gedaald hebben. Nadat al het hout weg was hebben we nog even koffie gedronken met elkaar en zijn we naar huis gegaan. Daar hebben we ons allemaal gewassen en omgekleed en om 18.10 uur kwamen we bij Jay thuis aan waar we de laatste uurtjes van 2017 hebben doorgebracht. Het was echt een hele gezellige avond en hoe leuk is het dat we dat samen vieren met het clubje van Zwanger & Fit. In de loop der jaren zijn we echte vriendinnen geworden en jullie kids kunnen elkaar ook allemaal heel goed. De kleinste kids zijn allemaal gaan slapen en Noa bleef wakker (uiteindelijk Zoe ook want het lukte haar niet om te slapen). Samen met de volwassenen deed je ook nog mee aan een spelletje 30 secods en dat ging je best goed af... mijn kleine, grote meisje wordt echt grooooot. Boaz ik had je beloofd wakker te maken en even voor 00.00 uur heb ik dat ook gedaan. Of dat nou echt een goed plan is geweest weet ik niet want je was behoorlijk sjacherijnig en vond het vuurwerk, net als het jaar ervoor, hartstikke eng. Gelukkig had je bij Rob en Ilse vanaf binnen ook heel mooi uitzicht en dan vond je het vuurwerk wel leuk. Om 1.15 uur zijn we naar huis gereden waar we allemaal lekker naar bed zijn gegaan.
En dan is het vandaag 1 januari, de eerste dag van het nieuwe jaar. Boaz jij werd om 9.10 uur wakker... ik heb je naar beneden gebracht en heb je wat eten gegeven. Daarna mocht ik gelukkig nog even mijn bed in. Om 10.40 uur vond je het echt tijd worden dat ik mijn bed ook uit kwam, nou ik vind het ook een mooie tijd hoor moppie. Om 11.30 uur kwam Noa uiteindelijk ook naar beneden en Wiebe (de slaapkop) hebben we om 12.30 uur ook wakker gemaakt, haha. Wij hebben met zijn drietjes gezellig gedoucht, nadat de badkamer een grote waterballet was en wij ook weer fris en fruitig zijn we ons gaan aankleden en heb ik jullie naar Danielle dr huis gebracht waar papa ook was. Jullie waren blij om papa ook te zien en papa was andersom ook blij om jullie te zien. Na een dikke kus en knuffel ben ik weer naar huis gegaan. Jullie hebben vandaag een gezellige dag met papa en Danielle en mama heeft nog even een gezellige dag samen met Wiebe, want morgenochtend breng ik Wiebe naar Schiphol en vliegt hij voor zijn werk voor 2 weken naar Curacao.

Liefjes, mama houdt van jullie!
Elke dag weer een beetje meer.
xxxx mama
 

Zomervakantie geboekt!!!

27 december 2017
Hallo lievelingen,

Vanmorgen hebben we de zomervakantie geboekt... al een paar weken terug zag ik deze camping voorbij komen en ik was op slag verliefd. Wel heb ik nog contact gehad met Sabrina van D-reizen of zij nog alternatieven had, ook vergeleken met vliegvakanties, maar ik kreeg deze camping niet meer uit mijn hoofd. Ook Wiebe en Noa vonden de camping (en vooral de omgeving) fantastisch. Tijdens kerst ben ik ontzettend verwend met een mooi cadeau van mijn kleine broertje en zusje waardoor we de keuze nu ook konden door hakken en toen ik wakker werd heb ik meteen de laptop opgestart en geboekt. In augustus (duurt dus nog ontzettend lang) gaan we met zijn vieren 9 dagen naar de Alpen in Zuid Frankrijk... helemaal leuk! De camping is kleinschalig, heeft Nederlandse animatie, ligt middenin de bergen en de soort caravan welke wij geboekt hebben (zelfde als afgelopen jaar) ligt heel mooi met uitzicht op de bergen. Ook de omgeving is heel mooi en er zijn leuke activiteiten te doen. Ik kijk er nu al naar uit om samen met jullie 3 op reis te gaan.

Dikke kus mama


Baby it's cold outside

17 december 2017
Dag lieve moppies,
 
Vorig weekend is er heel veel sneeuw gevallen, jullie waren het weekend bij papa en hebben dan ook veel tijd buiten doorgebracht. Voor de kids is dit echt ontzettend magisch weer… ik zelf ben een bange poeperd en ben altijd blij als het weer weg is. Maandag was er zoveel sneeuwval dat half Nederland van de rel was, er was code Rood afgegeven en veel bedrijven en scholen sloten ook eerder. Mama is zelf ook op tijd naar huis gegaan. Om 18.05 uur ging mijn telefoon, papa belde. Ik schrok ik want rond dat tijdstip haalt hij jullie altijd op uit school. Maar het viel mee, zijn auto was vast gesneeuwd en hij kon daardoor niet op tijd bij de opvang zijn en vroeg of ik jullie wilde ophalen. Wiebe heeft gelukkig winterbanden dus samen zijn we jullie op gaan halen. Jullie waren met nog een paar andere kinderen en 2 leidsters in de sneeuw aan het spelen, dikke lol maar ook mega enthousiast toen wij er waren om jullie op te halen. We zijn snel naar huis gegaan waar ik jullie onder een warme douch heb gezet, joggingbroek aan en lekker met een broodje (Wiebe ik hadden al gegeten en niks anders voor jullie in huis) op de bank. Pas om 19.50 uur was papa er om jullie op te halen. Voor jou Boaz veel te laat, je zat al te knikkebollen op de bank. Na een dikke kus zijn jullie toen met papa mee gegaan waar jullie nog een nachtje blijven.
Dinsdag staakte de scholen weer. De leraren in het basisonderwijs staken vanwege de hoge werkdruk (teveel kinderen per klas) en de lonen staan al jaren stil. Omdat papa en mama op dinsdag gewoon werken zijn jullie de hele dag naar de BSO geweest, helemaal niet erg want er was nog steeds veel sneeuw buiten dus jullie hebben je daar kostelijk vermaakt. Om 17.30 uur heb ik jullie opgehaald en thuis hebben we met z’n drietjes lekker gegeten. Na het eten was Bootje echt aan zijn bed toe, dus ik heb je lekker gedoucht en boekje voorgelezen en daarna kon je fijn naar dromenland. Noa wij kregen nog visite van onze buurmeisjes. Toen de meiden weer naar de overkant waren heb ik jou ook  gedoucht en naar bed gebracht wijffie.
Woensdag mochten jullie weer een ochtendje naar school toe. Ik hoefde niet te werken dus heb thuis heerlijk het hele huis schoongemaakt. Om 12.00 uur was ik weer op school want mijn kleine mannetje had zijn eerste school theater. Ohoho, wat ben je een boef en wat trek je toch heerlijk je eigen plan. Juf Agnes kwam nog naar mij toe en zei “Kijk, dit is echt precies hoe Boaz is; vrolijk, enthousiast en trekt zijn eigen plan”. Het is goed te zien hoe je al helemaal op je plek bent in de klas, je hebt ook al veel vriendjes. Nu je 1,5 maand op school zit kan ik ook goed zien hoe je eigenlijk echt aan school toe was. Je bent zoveel wijzer en relaxter geworden sinds je in dit ritme zit. Ik ben blij dat je het zo goed doet. Na school zijn we naar huis gegaan waar we eigenlijk niks op de planning hadden. We hebben ons thuis de hele dag vermaakt. Mandy en Stacey kwamen uiteraard ook nog even aanwaaien. Vanavond kwam Wiebe ook weer gezellig bij ons langs. Boaz jij trekt steeds meer naar hem toe. Hij is echt je vriend en alles wat hij doet vind je leuk en wil jij ook doen. Noa jij houdt nog steeds wel een beetje afstand. De ene keer laat je hem helemaal toe en de volgende keer sluit je je ook weer af. Wiebe heeft alle geduld en laat het volledig vanuit jullie komen, dat werkt voor jullie wel heel goed. Noa je bent echt een moederskindje… het is niet zo dat je alles samen wilt doen of altijd bij mij wilt zijn, maar je vindt het wel fijn wanneer ik om je heen ben. Soms is dat wel lastig, maar meer voor jezelf, want het kan je dus soms ook wel beperken. Zo speel je nooit bij vriendinnen thuis, je wilt wel altijd samen spelen, maar dan gewoon bij ons thuis. Ik heb er heel eerlijk gezegd niet altijd zin in, dus wanneer ik een keer nee zeg (gebeurd daardoor dus ook niet vaak) dat houdt het samen spelen voor jou ook meteen op. Dat is zonde, want vervolgens verveel je je thuis ook wel eens…. Laten we het er maar op houden dat het een fase is ;-).
Donderdag weer een hele dag school voor jullie. Om 12.00 uur naar huis om een broodje te eten, ik stel vaak voor om gezellig met elkaar aan tafel te zitten en samen te eten, maar jullie zijn beide best wel gesloopt en hebben echt veel meer behoefte aan de bank. Kinder-televisie aan, bordje met een broodje op schoot en gewoon even in chill modus. Om 13.00 uur moeten we alweer in de auto zitten voor nog 2 uurtjes school. Om 15.15 uur was het eindelijk zo ver, Yvke komt met ons mee naar huis. Boaz je bent echt helemaal Yvke-minded, het is Yvke voor en Yvke na... jullie zijn ook ontzettend leuk samen als ik je juffen geloven moet. Hier thuis ging het in het begin eigenlijk helemaal niet goed. Wilde jij met het Playmobil dan wilde Yvke met je keukentje, als jij toch bedenkt dat samen spelen leuker is en je ook naar het keukentje loopt had Yvke hetzelfde bedacht en wilde ze ook met het Playmobil spelen.... pfffff dat wordt een lange middag dacht ik nog. Maar op een gegeven moment hadden jullie je draai gevonden en speelde jullie leuk samen. Yvke werd laat opgehaald omdat haar moeder nog een afspraak had en tegen de tijd dat ze opgehaald werd (17.50 uur) was het ook wel klaar voor beide, het was gezellig maar lang genoeg zo. Met z'n drieen hebben we lekker gegeten, na het eten nog even samen spelen en toen was het bedtijd voor Bo. Noa nu was het even tijd voor jou en kwam Stacey gezellig spelen. Om 20.15 uur was het ook voor jou bedtijd.
Vrijdag nog een half dagje school en dan hebben we weekend. Ik mocht een dagje werken en oma haalde jullie om 12.30 uur uit school. Uiteraard zijn jullie weer bij de Action langs geweest, vaste prik he met oma Carry samen? Ongeveer tegelijk kwamen Wiebe en ik thuis uit ons werk, we hebben lekker spaghetti gegeten samen en na het eten mochten jullie beide lang opblijven. We hebben ons op een gegeven moment met een bak popcorn op de bank genesteld, helemaal gezellig zo samen.
Zaterdag hadden we een drukke gezellige dag. Mama dr vriendinnetje Ilse, van zwangerschapsgym,  ging samen met haar man Rob een dagje naar de sauna en daarom kwamen Jay en Kate de hele dag bij ons spelen. Om 9.00 uur werden ze al gebracht en pas om 18.50 uur gingen ze weer naar huis. Maar het was en ging ook echt super gezellig allemaal. Om 9.50 uur mocht Noa weer naar schaatsles, dit keer ging Wiebe met je mee. Hierna nog een proefles en dan mag je beslissen of je het wel of niet wilt doen. Het schaatsen vind je echt heel leuk, maar dat je op zaterdag al zo 'vroeg' in de veren moet vind je wel een dingetje... gekkie! Met Boaz en Jay ben ik naar de kinderboerderij gewandeld en toen we terug waren is Wiebe met de mannen naar de stad gereden zodat ze bij Jamin lekkere snoepjes mochten uitzoeken. Toen Kate op een gegeven moment wakker moest worden heeft Noa dit gedaan, je hebt haar uit bedje getild en samen met haar op Boaz zijn bed boekjes gelezen. Leuk ook om te zien hoe aanhankelijk Kate naar jou toe werd moppie, wat wordt je ook ontzettend groot als ik je zo met de kleine meid bezig zie. In de middag zijn we nog op verjaardag geweest bij Simon, hij is afgelopen week 5 jaar geworden. Ook daar ging het allemaal ontzettend goed met 4 kinderen, de drukste is mijn eigen knulletje! Toen Rob en Ilse de kids weer kwamen halen hadden ze een grote zak patat en allemaal lekkere snacks mee. Samen hebben we gezellig gegeten en nadat zij de deur uit waren kwam de volgende visite; Bibi en Anne. Het was nog niet gedaan met de rust want nu hadden we nog een logeer partijtje op de planning staan. Nou druk zijn jullie niet hoor meiden, echt zooooo leuk zijn jullie samen. Toen Bibi en ik samen zwanger waren hadden we gehoopt dat jullie leuk zouden zijn samen, maar eerlijk is eerlijk; jullie zijn samen leuker dan ik had durven dromen. Het viel Wiebe ook op hoe natuurlijk het gaat tussen jullie. Geen een keer ruzie, geen een keer onenigheid, geen een keer gehuil.... allemaal ontzettend veel lol, zonder sentimenteel over te komen hoor, maar jullie oefende een dansje in de woonkamer en ik mocht mee kijken, ik kreeg tranen in mijn ogen, want echt eerlijk waar meisjes, wat zijn jullie leuk en wat hoop ik, uit de grond van mijn hart, dat deze vriendschap voor altijd is. Beide al heel veel mee gemaakt en beide zo leuk! Laat op de avond ging Wiebe weg, samen met een groep vrienden gaat hi naar Amsterdam en pakken ze een hotelletje. Jullie optreden was nu klaar, met een wijntje en wat lekkers mocht ik vanaf de bank kijken wat jullie geoefend hadden, zo leuk. Pas om 23.00 uur zijn jullie naar boven gegaan en niet veel later lagen jullie al heerlijk in dromenland.
Vandaag hadden we een hele rustige dag op de planning. Om 12.15 uur had mijn mannetje weer zwemles, de meiden mochten alleen thuis blijven. Boaz er was kijk les dus het laatste kwartiertje mocht ik mee kijken. Ik heb niet echt het idee dat je zwemleraar jou de baas is, het is eerder andersom. Ik hoop dat hij snel een beetje grip op je krijgt want nu zie jij het meer als vrij spelen ipv dat je echt luistert en er iets van op pikt. Het is ook moeilijk te zeggen na 5 lessen, maar wat ik nu zag vond ik erg rommelig gaan. Toen we om 13.30 uur weer thuis kwamen was Wiebe er ook alweer. Je wilde graag met hem klussen en dus zijn jullie met wat gereedschap de tuin in gegaan en met wat hout uit de schuur zijn jullie gaan knutselen. Jullie hebben een sneeuwschuiver en een voetbal doel gemaakt. Je was helemaal in je element ventje. Ik ben in de tussentijd de meiden gaan helpen met opruimen en aansturen om zich eindelijk eens aan te gaan kleden. Nadat jullie ook weer fris en fruitig waren zijn jullie buiten gaan spelen. Niet veel later kwamen Steef en Bibi om Anne weer op te halen, de meiden waren er alleen nog niet klaar voor en dus zijn ze gezellig wat blijven drinken. Nadat ze er allemaal weer vandoor gingen hadden we nog even tijd voor een spelletje en niet veel later stonden papa en Danielle voor de deur.... ons weekend zit er alweer op. Het was super gezellig weer samen.

Ik hou van jullie, elke dag weer een beetje meer.
xxxxxxx mama

Pakjesmiddag

03 december 2017
Hallo lieve kanjers,
 
Vandaag was dan eindelijk de dag waar jullie beide ontzettend naar uit keken. Beide waren jullie ook al op tijd wakker, gisteren mochten jullie voor de laatste keer jullie schoen zetten en dit keer zat er een heerlijke chocolade pakket in. De ochtend hebben we ons thuis vermaakt met knutselen, vooral kleien is en blijft jouw favo Bo. Noa jij bent altijd in de weer met het maken van slijm, verschrikkelijk spul en het geeft ook echt zoveel bende haha. Om 10.30 uur waren Mandy en Stacey er, de meiden zijn boven gaan spelen en Mandy heeft jouw haar weer geknipt binky. We gaan het proberen langer te laten groeien, de zijkanten wel kort, maar bovenop een stuk langer. We moeten dan wel even door een vervelende lengte heen… kijken hoe lang het duurt en of je er een koppie voor hebt. Nadat je haar weer netjes was is Wiebe met je naar zwemles gegaan. Zo hadden Noa en ik onze handen vrij voor de laatste boodschappen, het huis wat op te ruimen en de tafel te dekken met lekkers. Om 13.30 uur was de eerste visite er; ome Lennart, tante Nancy en neefje Liam. Niet veel later kwamen ook Wiebe en Boaz weer thuis en je hebt je eerste diploma al ontvangen topper. Vandaag hadden jullie pieten zwemles en je hebt goed mee gedaan met de les. Niet veel later druppelde ook de andere visite binnen; opa Doke, oma Carry, papa en Danielle. De muziek stond hard en heel lang hoefde jullie niet te wachten want om 13.55 uur was daar het langverwachte, hoge bezoek; Sinterklaas en 3 pieten. Dezelfde als elk jaar… helaas is het dit jaar de laatste keer want ze gaan er mee stoppen. Sinds 2011 komen ze al bij ons over de vloer en ik ben dan ook ontzettend blij dat ze ook dit jaar voor mijn mooie duo tijd gemaakt hebben. Het was weer een ontzettend gezellig half uur en wat een cadeau’s hadden ze weer bij zich. Zonder ook maar een klein beetje geduld scheurde jullie alles achter elkaar open. Nadat alle zakken leeg waren hadden jullie de rust in jullie lijf om alles rustig te bekijken, wat zijn jullie ontzettend leuk verwend en ook zo ontzettend blij met alles. Het was echt een feestje vandaag met jullie. Om 16.00 uur ging iedereen weer richting huis en bleven wij over met papa en Danielle. Noa jij had het spelletje ‘mouth challenge’ gehad en dat speelde wij met elkaar, wat hebben we een lol gehad samen. Tegen etenstijd zijn papa en Danielle eten gaan halen bij de Chinees en hebben we gezellig met zijn allen gegeten. Wat is het toch fijn dat we dit zo samen kunnen vieren. Dat jullie, ondanks dat papa en mama niet meer samen zijn, toch zo een familie feestdag samen met beide ouders en de nieuwe partners kunnen vieren. Noa voor jou is dit ook echt zichtbaar heel fijn en belangrijk. Boaz jij weet helaas niet beter… dat vind ik ook wel jammer (en soms pijnlijk) hoor. Papa en mama zijn niet meer samen en hebben beide weer het geluk gevonden, maar we hebben het als gezin ook heel leuk gehad en jij bent te klein om je dat te kunnen herinneren. Daarom is het voor zowel papa als voor mama heel fijn dat wij dit wel samen kunnen doen voor en met jullie. (en ben ik ontzettend blij dat het terug te lezen is in jullie dagboek op de site). Om 19.30 uur zijn jullie met papa en Danielle (en de helft van alle cadeau’s) mee gegaan om daar weer 2 nachtjes te slapen.
 
Allerliefste lieverds, bedankt voor de gezellige dag. Op naar de volgende feestdagen; kerst! Ook zin in.
Dikke kus mama

Sinterklaas tijd

19 november 2017
Dag liefjes,

Dinsdag heb ik jullie na mijn werk beide opgehaald bij de bso, fijn dat ik jullie nu op een locatie op kan halen. Beide blij om mama weer te zien na een lang weekend bij papa en Danielle, ook ik ben dan altijd weer blij om jullie te zien. Boaz je doet het ontzettend goed op school en de bso, je hebt er al helemaal je draai gevonden. Thuis heb ik lekker poffertjes voor jullie opgewarmd en bij de tv mochten jullie het op eten want het Sinterklaasjournaal is weer begonnen en dat hebben we uiteraard gekeken. Stacey kwam ook nog gezellig langs, de meiden hebben samen zitten knutselen en jij binky lag op tijd weer te slapen, het zijn lange dagen zo voor je.
Woensdagochtend weer beide naar school. Het is even zoeken naar een ritme omdat ik jullie beide even aandacht in de klas wil geven. Ik heb een ochtendje gewerkt en om 12.30 uur stond ik weer klaar om jullie op te halen. Thuis hebben we samen wat gegeten en daarna zijn jullie zelf gaan spelen. Halverwege de middag zijn we naar Danielle dr huis gereden om jullie tablets op te halen, die was papa vergeten mee te geven. Danielle woont in de stad dus we hebben er meteen een rondje stad aan geplakt. Noa jij hebt een groeispurt gemaakt en moest echt even wat nieuwe broeken, shirtjes en ondergoed nodig, we zijn leuk geslaagd. Boaz jij was echt moe dus toen we thuis kwamen ben je met een filmpje op de bank gaan liggen. Noa jij hebt Stacey opgehaald en samen zijn jullie weer in je kamer gaan knutselen. Wiebe kwam na zijn werk weer naar ons toe en samen hebben we lekker gegeten. Na het eten kwamen Mandy en Stacey ook nog wat drinken. Op tijd lagen jullie beide te slapen.
Donderdag weer een lange schooldag. Boaz in de middag had jij een uitje met de klas. Jullie zijn naar het Streekbos geweest, het weer werkte niet mee, maar ondanks de enorme regenbui heb je het ontzettend leuk gehad. Toen je weer terug was had je duidelijk nog energie over en had je je tweede speelafspraakje. Het is voor mama wel even wennen hoor, ik moet je echt een beetje los gaat laten en dat gaat zoooo snel. Je bent gaan spelen bij je vriendinnetje Yfke, dikke mik zijn jullie samen in de klas. Heel toevallig woont Yvke 2 straten achter ons. Noa en ik hebben je zelf even gebracht en zonder problemen liep je stoer naar binnen. Noa wij hadden zo even 1.5 uur samen. We hebben spelletjes gespeeld en ik heb het eten alvast klaar gezet, de tijd vloog voorbij. Om 17.00 uur ben ik naar Boaz gelopen en bleef Nowie alleen thuis. Yfke is ook net 4 en het was voor haar de eerste keer dat ze een vriendje mee had. Thuis is ze zich flink uit gaan sloven en daardoor vond jij het toch minder leuk. Je had zelfs gezegd ‘Yvke als je zo raar doet loop ik naar huis en kunnen we geen vrienden meer zijn!’. Haar moeder heeft echt om je moeten lachen en Yvke begreep je duidelijke uitspraak wel meteen, haha! Thuis stortte je in en na het eten ben je ook meteen gaan slapen. Op donderdag slaapt Noa vaak bij mij en nu wilde jij een keer bij mama logeren, ik ben dus gelijk met jou naar bed gegaan (en er zachtjes weer uit gegaan toen je sliep).
Vrijdag mocht ik weer een dagje werken en heeft oma jullie om 12.30 uur uit school gehaald. Jullie zijn uit school naar de action geweest en hebben bij de visboer kibbeling gehaald die jullie thuis opgegeten hebben. Jullie zijn de rest van de middag thuis gebleven en ik hoorde van oma dat jullie veel geknutseld hebben met elkaar. Oma dr vriendin Margriet kwam ook nog even gezellig op de koffie. Om 17.40 uur was mama weer thuis, Wiebe is het hele weekend ook gezellig bij ons. We hebben macaroni gegeten met zijn viertjes. Na het eten heeft Noa heel lief de afwas gedaan en zijn Boaz en ik met de Playmobil gaan spelen. Pas om 20.30 uur ging jij naar bed binky. Daarna was het Noa tijd, samen met een bak popcorn op de bank kijken naar The Voice! Heerlijk hoe je dan op iedereen commentaar aan het leveren bent, haha! Vooral Anouk, je vindt haar zo niet leuk. Nadat The Voice afgelopen was, was het ook voor jou bedtijd.
Zaterdagochtend begonnen we rustig aan, Noa en Wiebe sliepen uit, Boaz en ik hebben met de klei gespeeld, gekleurd en tv gekeken. Om 11.30 uur zijn we naar de stad gereden voor de intocht van Sinterklaas, je vindt het echt super leuk allemaal Boaz en geniet zichtbaar. Noa jij geloofd er niet meer in maar toch vind je het allemaal wel leuk en spannend en wil je ook volop mee doen. Boaz had jouw Sinterklaas mijter op en een shirtje met leuke tekst erop. Je pietenpakje ligt bij papa en voor jou had ik niks dus je was beledigd, ook jij wilde verkleed naar de intocht… en geloof mij die boze buien van jou kunnen best pittig zijn hoor, vooral de blikken die je dan uitdeelt, pfffff! Beware of Noa, dat moet wat worden wanneer je 16 bent. Het weer werkte gelukkig mee en we hielde het droog. De intocht was weer erg leuk maar rommelig geregeld. Jullie werden vol gestopt met pepernoten, handig ook dat jullie beide een jas met capuchon hebben, die zaten constant vol. Nadat Sinterklaas voorbij gereden was op Amerigo zijn we naar restaurant Gewoon Lekker gegaan om daar met een kopje thee/koffie en wat lekkers op te warmen. Nadat we weer opgewarmd waren zijn we over de markt naar de auto gelopen, onderweg nog een stop bij de visboer voor (alweer) kibbeling, zo lekker vinden jullie dat beide. Het weer werkte niet echt mee en dus besloten we door te rijden naar Hauwert waar een grote meubelzaak zit. We waren niet van plan om iets te kopen maar kwamen een heel mooi bankstel tegen waar we beide direct verliefd op werden. Wiebe komt voorlopig nog niet bij ons wonen maar hij is wel heel vaak bij ons en dus we zijn het beetje bij beetje wel aan het veranderen zodat het meer ons huis zal worden en hij zich ook echt thuis voelt bij ons. Het is een grote vier-zits bank met 2 hoeken erin zodat we allemaal lekker languit op de bank kunnen liggen. We moeten wel geduld hebben want de levertijd is 14 weken. Terug thuis zijn Wiebe en Boaz pannenkoeken gaan bakken en na het eten hebben Noa en ik een lekker toetje gemaakt. Vanavond zijn jullie niet al te laat naar bed gegaan want jullie waren ontzettend moe, maar voordat jullie naar bed konden mochten jullie uiteraard eerst je schoen zetten. Uit volle borst, maar wel beide bij mama op schoot zongen jullie 3 liedjes. Boaz toen je eenmaal op bed lag durfde je niet te slapen, bang dat zwarte piet je kamer in zou komen. Super leuke tijd hoor Sint en Piet, maar het brengt ook wel veel spanningen mee voor de kleinste kids.
Vanmorgen begonnen we hetzelfde als gisterochtend, alleen was Noa nu ook bijtijds wakker. Samen liepen jullie naar beneden om te kijken wat er in jullie schoentjes zat…. Boaz jij kreeg een skiënd Playmobil poppetje en Noa kreeg het spelletje Mikado. Om 11.45 uur moesten we weer op pad, want een half uur later begon jouw eerste zwemles Bo. Wiebe, Noa en mama mochten de eerste les blijven kijken, super spannend vond je het en als een verlegen binky liep je aan mijn hand mee naar binnen. Je moest echt even de kat uit de boom kijken, maar toen die kat eenmaal uit de boom was, was je ook echt los. Je deed ontzettend goed mee, hing de clown uit, liet zien hoe sterk en vrij je bent in het water en nam zelfs je badmeester als in de maling. Dat je maar met veel plezier mag lessen en straks ook je A en B diploma mag behalen. Je bent net als je zus een echte waterrat en totaal niet bank voor het water, wat ik juist weer gevaarlijk vindt omdat je dus ook gewoon het water in springt wanneer je geen bandjes om hebt. Na 3 kwartier zat de les erop, we zijn nog even naar de Roode Steen gereden om daar wat te drinken in een barretje en gezellig samen een spelletje te spelen aan de bar. Op de terugweg langs de Febo voor een slechte lunch en toen weer op naar huis. Jullie zijn buiten blijven spelen samen en Wiebe hing wat nieuwe kruidenrekjes op in de keuken. Toen het buiten begon te regenen kwamen jullie binnen waar jullie nog even een uurtje gespeeld hebben voordat het weer tijd was om naar papa en Danielle te gaan. Jullie hebben Wiebe een dikke knuffel gegeven en zijn met mama mee gegaan. Danielle dr vader heeft vorige week een puppy opgehaald en die was nu bij papa thuis, helemaal door het dolle heen waren jullie, alhoewel Boaz het ook nog wel spannend vond. Papa vertelde ook dat het huis al verkocht is, dat is heel snel gegaan. Na een dikke kus en knuffel ben ik weer naar huis gegaan.
 
Veel plezier bij papa, ik zie jullie dinsdag weer kanjers!
Ik hou van jullie. Dikke kus mama