Dagboek

Aantal berichten: 806
Ga naar:   

Sint Maarten

11 november 2017
Dag snoepjes!
 
Vanmorgen werden jullie wakker bij papa en Danielle thuis, het is ook gewoon een papa-weekend. Maar omdat opa Kees van de zomer gestopt is met werken heeft hij vandaag zijn pensioneringsfeest en zijn jullie een deel van de dag gezellig bij mij. In de ochtend moesten jullie al vroeg het huis uit omdat er 2 bezichtigingen op de planning stonden bij papa. Jullie zijn naar de vader van Danielle gegaan. Hij heeft deze week zijn puppy Fred opgehaald en daar mochten jullie mee knuffelen, helemaal leuk natuurlijk. Het liefst willen jullie zelf ook een hond, maar dan kan ik jullie teleurstellen want papa en ik wilde beide geen hond. Vanuit Danielle dr vader zijn jullie naar het huis van Danielle gegaan om daar nog gezellig te spelen. Om 15.00 uur bracht papa jullie naar mijn huis. We hebben samen gezellig spelletjes gespeeld aan de grote tafel. Aan het einde van de middag zijn we naar Deen gereden om boodschappen te doen. Terug thuis kwam niet veel later Wiebe ook. We hebben het ons gemakkelijk gemaakt met soep en stofbrood en zijn om 18.15 uur naar de Bangert gereden om daar Sint Maarten te lopen. Bij mama in de wijk is het helemaal donker en waren er weinig kindjes te bekennen. In de Bangert wordt er altijd een groot feest van gemaakt, tuinen zijn mooi verlicht, het is een drukte van jewelste, sommige mensen hebben zelfs muziek aan, iedereen doet echt zijn/haar best. Wat hebben jullie genoten… uit volle borst zongen jullie liedjes en zulke blije koppies bij het zien groeien van de tassen. Boaz ik heb om jou zo gelachen. Wanneer er mensen waren met mandarijnen pakte je die er steevast uit. Na 4 huizen op rij waar er mandarijnen waren kwamen we bij een vrouw die alleen chocolade had. Je stond een beetje teleurgesteld naar de snoepjes te kijken. Die mevrouw zei “Zit er niks lekkers voor je bij jongen?” Waarop jij zei “Nee! Heb je niet gewoon een mandarijn in de fruitschaal liggen voor mij?” Hahaha, ik moest lachen en zei wel “Boaz doe normaal, kies gewoon iets uit”. Maar die mevrouw vond het geweldig en zei “Ik pak voor jou een mandarijn van de fruitschaal, ik vind het geweldig!”. Wat een geluk had jij mannetje. Na ruim een uur, nat en best wel bevroren vingertoppen had jij het wel gehad Boaz. Noa jij wilde nog een paar huizen, de het laatste stukje liep jij alleen. We zijn naar papa zijn huis gegaan om de buit te tellen en uiteraard al wat te snoepen. Ik heb jullie gedoucht en om 20.15 uur was Mandy er om even een uurtje op jullie te passen. Papa en Danielle zouden rond 21.30 uur thuis komen en ik moest nog naar de verjaardag van Bibi dus zo was het mooi opgelost! Het was een gezellige dag.
 
Slaap lekker moppies.
Xxxx mama
 

HIEP HIEP HOERA, BOAZ 4 JAAR!!!

28 oktober 2017
Hallo Nootje Kadootje en jarige jop,
 
Dinsdag was je feestje op school Boaz, na bijna 4 jaar is het je laatste dagje bij de Boerderie. Papa en Noa hebben je gebracht, je had er zelf ook ontzettend veel zin in. Je uitdeelsel was ontzettend leuk, een schepje met alle kindjes hun naam en een dino erop. Er hing een kaartje aan met de tekst “Ik wil niet opscheppen maar ik mag al naar de basisschool, high five Boaz” en dan hadden we er een zakje met popcorn aan gehangen. Voor de juffies hadden we een lekkere taart mee. Je hebt genoten en leuk gespeeld met al je vriendjes. Om 17.30 uur kwam ik je halen, toch wel met een brok in mijn keel. Helaas waren al je vaste leidsters al naar huis en liep er alleen nog een inval juf. Doeiiii Boerderie, bedankt voor je fijne, vertrouwde jaren opvang voor ons binky.
Woensdag deden we rustig aan. Om 10.30 uur kwamen Mandy en Stacey even langs, de meiden speelde gezellig samen en Mandy heeft jouw haartjes geknipt. Om 12.00 uur zijn we op pad gegaan. Tante Joy is een paar maanden terug gaan samen wonen met Fabian in Soest en we zijn nog steeds niet langs geweest… we hebben daar gezellig wat gedronken. Fabian en Joy hebben 3 ratten en dat vonden jullie super leuk. Op tijd reden we weer terug zodat we geen last hadden van de file. Noa jij bent nog even met Stacey gaan spelen en Boaz en ik zijn naar de speeltuin gegaan. Je wilde fietsen en dus hebben we nog een groot blokje om gedaan samen. Om 18.15 uur hebben we poffertjes gegeten voor de tv met een film op.
Donderdagochtend maak ik tegenwoordig schoon, de ene week bij Jay thuis en de andere week bij Zoë thuis. Omdat het vakantie is moesten jullie beide mee. Ilse is juf en was zelf ook thuis waardoor jij lekker met Jay kon spelen Bo, jullie kunnen zo leuk spelen samen. Noa jij vermaakte je ook en bent lekker de wijk in gegaan om lekker buiten te spelen. Om 12.30 uur was alles klaar en zijn we samen nog even naar de speeltuin gegaan. Jullie hebben nieuwe kaplaarzen en daar is een kabelbaan vol in de derrie, heerlijk om de laarzen te testen dus. Bij de Deen boodschappen gedaan en toen lekker naar huis waar we ons binnen vermaakte. Om 15.45 uur zijn we in de auto gestapt want 3 kwartier later begon de film “Kapitein Onderbroek”. Boaz jij hebt echt zo genoten van de film en schaterde het een paar keer echt uit. Noa jij vond het wat minder en zei halverwege zelfs dat je naar huis wilde. Uiteindelijk vond je het toch leuk en zei je ook, het gaat erom dat we samen wat leuks doen. We waren laat thuis en hebben nog even geknutseld voordat het bedtijd was. Toen Boaz sliep zijn Noa en ik samen gaan kokkerellen, pompoensoep voor Bo’tje zijn verjaardag.
Vrijdag mocht ik weer aan het werk en heb ik jullie eerst naar papa gebracht. Jullie zijn meteen boodschappen gaan doen en hebben verder een relaxte dag gehad. Om 17.00 uur zijn jullie met papa en Danielle naar het Halloween feestje op de Boerderie geweest. Je had er ontzettend veel zin in Boaz en zei al steeds dat het jouw feestje was. Het was heel erg leuk georganiseerd en jullie hebben je echt vermaakt.
Vanmorgen werd je om 8.30 uur pas wakker Boaz… samen met papa, Danielle en Noa zijn jullie naar beneden gegaan en keek je je oogjes uit, allemaal slingers en ballonnen voor jou. Je kreeg van papa en Danielle een robot hond, maar het is nog best lastig om trucjes te leren. Vandaag is het dan echt 4 jaar geleden dat je op een stromachtige maandagochtend na een turbo bevalling van 1.5 uur om 10.00 uur op mijn buik werd gelegd… Bizar, 4 jaar terug alweer! GEFELICITEERD met je verjaardag lieverd. Ik vond het wel heel vreemd om niet bij je te zijn hoor. Ik sliep bij Wiebe in Friesland en was voor mijn geval dus echt heel ver weg. Wiebe mocht zijn nieuwe auto ophalen en toen we die hadden zijn we samen naar Hoorn gereden. Om 12.30 uur waren wij ook bij papa thuis en hebben we met zijn zessen nog even wat gedronken. Van mama en Wiebe kreeg je een grote doos Playmobil, een boomhut met allemaal dieren. Je wilde heel graag nu de kaarsjes uitblazen en dat was eigenlijk wel een heel goed idee. Met elkaar aan de tafel liedjes voor je gezongen en nog even, voordat de drukte los barstte, taart gegeten. Vanaf 13.15 uur druppelde de eerste visite binnen, het was een ontzettend leuke dag en je bent flink verwend. Net als afgelopen jaar kreeg je nu ook weer heel veel Playmobil. Verder ben je ook verwend met Lego, klei, een tipitent, een kleed, een zoekboek, schoolspullen, cadeaubonnen, kleding en wat ik nog allemaal vergeten ben. Aan het einde van de middag werd het weer wat rustiger en bleven we met een klein clubje over. Ik had dus de pompoensoep en Danielle had courgette/broccoli soep gemaakt. We hebben lekker gegeten. Het was een ontzettend geslaagde dag en ik ben ook zo blij dat we dit zo samen kunnen doen. De laatste verjaardag op de Paaldijk, want papa en Danielle hebben samen een huis gekocht in de stad. Jullie weten het nu al een paar dagen en pikken het goed op. Het is een mooi jaren-30 huis waar jullie in principe zo in kunnen. Beide krijgen jullie een hele grote kamer. Jullie blijven wel op school in de Bangert al kijken papa en ik wel aan hoe dit gaat. Omdat we beide niet meer in de wijk wonen zal de binding met de kindjes daar, die gewoon ook buiten schooltijd samen spelen, minder worden. Dat wij dit even bekijken weten jullie niet, want we willen het eerst echt aan kijken. In februari krijgen ze de sleutel en in de tussentijd moet de Paaldijk verkocht worden, al zal papa dat huis zo kwijt zijn.
 
Lieve toppertjes… ik hou van jullie, elke dag weer een beetje meer!
Xxxx mama

Noa

05 oktober 2017


Lieve Nowie,

Vandaag was je voor de laatste keer bij Jamy (de praat-dokter). Eigenlijk hadden we het al eerder afgesloten maar je had aangegeven toch nog een keer langs te willen gaan. Vandaag hebben jullie het ook gehad over school en je nieuwe klas. Je hebt aangegeven dat je het heel leuk vindt, je nu ook goed begrijpt waarom je bent blijven zitten en dat je je oude vriendinnen nog steeds ziet en ook mee afspreekt om te spelen. Je gaf aan dat je mama nog steeds ontzettend kan missen wanneer je bij papa bent en het soms lastig vindt om hiermee om te gaan. Samen hebben jullie een plan gemaakt en dit ook uitgetekend. Hopelijk geeft dit jou weer een steuntje en gaat het elke keer weer een beetje beter, je hebt de stijgende lijn al goed te pakken en we zullen je allemaal helpen om die nog sneller te beklimmen.
Jamy had je gevraagd of je je gezin wilde tekenen en tekende dit, ik vind het echt zo mooi en naar ons allemaal ook zo een mooi compliment. Wiebe en Danielle staan heel dicht bij jullie, gewoon tussen ons allemaal in. Je zei ook dat je ergens nog steeds hoopt dat papa en ik weer bij elkaar komen maar dat je Wiebe en Danielle ook nooit meer kwijt wilt. Ik ben trots op jou en je broertje, ontzettend trots! Maar eigenlijk ben ik ook trots op Wiebe en Danielle, dat zij zo gek op jullie zijn en dat dat andersom net zo is!

Ik hou van jullie meer dan ik in woorden uit ka drukken.
xxxxxx mama

 

na-zomer weekend

24 september 2017
Hallo liefste lievelingen,
 
Vrijdag was ik weer werken en omdat opa en oma lekker aan het genieten zijn van een welverdiende vakantie op Grancanaria moest ik even andere opvang regelen voor jullie. Bootje, jij kon een extra dag naar het kdv en Noa jij ging uit school met Aimy mee. Om 18.15 uur waren we thuis en hebben we het ons gemakkelijk gemaakt met kant-en-klare poffertjes. Bij Deen heb je een nieuwe spaaractie, jullie hebben beide een boerderijdieren sticker boek. Ook kun je nog extra stickers sparen en bij een volle spaarkaart kun je voor € 5.00 een leuke knuffel kopen. We hadden nu 2 volle kaarten dus na het eten is Noa alleen naar Deen gelopen om voor jullie beide knuffel te kopen, dappere dodo. Jullie mochten beide lang op blijven vanavond, maat het binky viel om 20.20 uur zowat om en vroeg zelf of hij naar bed mocht. Noa wij zijn daarna samen met een kopje thee en een fleece deken op de bank gaan liggen voor een leuke tv avond. Om 22.30 uur ben jij ook gaan slapen. Een half uurtje later was Wiebe er ook gezellig.
Zaterdag waren we allemaal al bijtijds in de veren want we hadden een dagje Artis op de planning, het wee werkte lekker mee dus enthousiast gingen we 10.45 uur die kant op. De parkeerplaats was al vol dus we mochten een stukje verderop parkeren en hadden al een kleine wandeling achter de rug voordat we het park in liepen. Het was en erg gezellige dag en jullie  genoten beide van alle dieren. We hebben jullie onderling veel strijd en gunnen jullie elkaar weinig. We hadden de buggy mee en ook daarom is er altijd strijd… ik ben blij als de dag straks komt dat dat ding weg kan (al is het als dumpplek voor de tassen en jassen wel heel handig haha). Al met al hebben we genoten, alle dieren gezien die we wilde zien. Om 16.00 uur liepen we het park weer uit en hebben wij op het Waterlooplein nog een patatje gegeten op een terrasje. Thuis hebben we ons op de bank gesetteld want we waren allemaal moe.
Vanmorgen hebben wij rustig aan gedaan. Wiebe en Noa sliepen uit tot 10.00 uur terwijl Boaz en ik toen al ruim 2 uur beneden waren. Einde van de ochtend zijn de mannen naar Deen gereden en hadden we in de middag een uitgebreide lunch aan tafel. Het zonnetje deed ook vandaag weer zo goed zijn best dat we er toch nog even op uit wilde en besloten naar de Zaanse Schans te rijden. Het was er ontzettend druk maar we leuk hoor. We hebben een heel stuk gewandeld, gespeeld op een plein waar oudhollandse spelletjes waren, een ijsje gegeten en nog wat gedronken op een terrasje. Pas om 16.40 uur reden wij weer weg en iets te laat waren jullie dus bij papa. Hij zat met Danielle bij Oranje Buiten wat te drinken dus daar hebben we jullie om 17.45 uur heen gebracht. Na een dikke kus en knuffel zijn Wiebe en ik weer richting huis gegaan en hebben jullie daar gezellig nog gespeeld. Vanuit daar zijn jullie nog naar Ootje Konkel geweest om lekker pannenkoeken te eten met elkaar... dan hebben jullie wel een heel leuk en gezellig weekend zo!
 
Bedankt voor het fijne weekend, ik heb genoten van en met jullie!
Xxxx mama

Frankrijk, Argeles sur Mer

03 september 2017
Dag lieve moppies van mij,
 
Afgelopen week hebben jullie genoten van een heerlijke vakantie samen met papa en Danielle. Afgelopen weekend waren jullie bij mama, op zaterdag had ik eigenlijk een festival op de planning staan (stond al op de planning voordat jullie vakantie was geboekt), maar Noa jij had er best veel moeite mee dat je mij zo lang moest missen dat je s ’nachts huilend wakker werd met de vraag of ik er echt heen moest, ik twijfelde al en toen was de knoop meteen door, ik blijf lekker thuis. Oma Loes zou oppassen en die heb ik afgezegd, samen met Wiebe hebben we er een leuke dag van gemaakt, in de ochtend heel relaxt en in de middag lopend naar de Wijzend waar we bijna alleen waren en ons heerlijk vermaakt hebben. Nadat het zwembad dicht ging zijn de mannen naar huis gelopen en zijn Noa en ik samen boodschappen gaan doen, even 1 op 1. Thuis hebben we lekker gegeten en op tijd gingen jullie naar bed. Noa jij kon niet slapen en werd al meer en meer verdrietig. Ik wist het op slot ook niet meer, hoe liever ik tegen je was hoe meer verdriet jij kreeg. Je zit zo in de knoop met je gevoelens… en dat is niet nodig. Je hebt zin in de vakantie maar voelt je schuldig tegen over mama. Ik ben huilend naar Wiebe gelopen met de vraag of hij jou kon kalmeren, en dat lukte! Hij heeft een uur bij je in bed gelegen, eerst was je heel verdrietig en later hadden jullie dikke lol. Om 22.40 uur ben je uiteindelijk in slaap gevallen.
Zondag werden jullie om 11.00 uur opgehaald, de ochtend hadden we dus nog even samen. Noa ik heb je nagels gelakt, we hebben samen je koffer in gepakt, je haar mooi ingevlochten. Boaz wij hebben samen met de Playmobil gespeeld en een spelletje op de iPad gedaan. Toen papa er was rende Boaz in zijn armen en schreeuwde “YEAHHH we gaan naar het vliegtuig” en Noa wist het even niet… Na een dikke kus, en nog een en nog een reden jullie iets naar 11.00 uur weg… ik moet eerlijk bekennen dat ik toen ook wel even heb staan huilen. Om 14.00 uur vlogen jullie en 2,5 uur later kwamen jullie aan op de plaats van bestemming. Jullie hadden een huur auto en moest daarna nog 2,5 uur rijden om op de camping aan te komen. Toen jullie in de auto zaten kreeg ik al leuke foto’s doorgestuurd, lang leve de technologie! Jasper, Jenneke, Mika en Ana waren al op de camping toen jullie ook eindelijk aan kwamen.
Maandag hebben jullie de camping verkend, gezwommen, heel veel ijsjes gegeten en aan het einde van de middag zijn jullie boodschappen gaan doen. Aan het einde van de middag kwamen ook Sander, Reza en Lima aan en was jullie vakantie gezelschap compleet. Samen hebben jullie gebbq-d en nog tot laat gespeeld met alle kindjes.
Dinsdag begon de dag bewolkt en speelde jullie om de caravan heen, in de middag kwam de zon lekker door dus zijn jullie naar het zwembad verplaats.
Woensdag was ook weer een heerlijke zonnige dag waarbij jullie je vooral in en rondom het zwemband hebben vermaakt. In de avond zijn jullie met een treintje naar de boulevard gereden waar jullie lekker gegeten hebben. Ik krijg veel foto’s doorgestuurd en ik zie steeds stralende kindjes, onderling met alle kinderen gaat het ook ontzettend goed.
Donderdag hadden jullie geen geluk met het weer, het regende en waaide. Jullie zijn cultureel gaan doen en hebben een oud kasteel bezocht. Boaz jij vond het eerst eng en dacht dat er enge mensen zouden zijn, haha onze held. Ook zijn jullie naar het hoogste punt van de berg gereden en hebben jullie ondanks het slechte weer genoten van een leuke dag.
Vrijdag was het weer onwijs mooi weer en zijn jullie met zijn allen naar het strand geweest. Die dag zijn jullie vergeten foto’s te maken, maar wat ik begrepen heb was het een lange, fijne, zonnige dag.
Zaterdag was de laatste volle dag en hadden jullie ook mooi weer en vermaakte jullie je op de camping, uiteraard bij het zwembad. Er zijn veel glijbanen en leuke speeltuinen maar het is te merken dat het seizoen bijna voorbij is. Geen Nederlandse kindjes en de mini club was alleen maar in het Frans.
Vanmorgen hebben papa en Danielle jullie al om 6.00 uur wakker gemaakt want om 11.10 uur vlogen jullie weer terug naar huis. Opa Kees heeft jullie opgehaald, eerst Danielle thuis afgezet en toen meteen door naar mijn huis…. Pffffff wat heb ik jullie gemist, niet normaal. Ik heb jullie nog nooit zo lang niet gezien. Ik heb deze week 5 dagen gewerkt dus de tijd is wel lekker snel gegaan, maar die kleine armpjes weer om mijn nek heen, heeeeel fijn…. Welkom terug liefjes. Ook kreeg Wiebe van jullie een dikke knuffel. Papa en opa zijn nog even gezellig wat blijven drinken en zo konden jullie wat eerste verhalen kwijt. Boaz vooral jij was gesloopt van de lange reis. Noa voor jou had ik nog een verrassing, we hebben je kamer wat veranderd, je hebt nu een tv meubel en een tv, helemaal blij ben je er mee. Om de vakantie af te sluiten zijn we s ’avonds met z’n vieren bij de McDonalds gaan eten. Om 20.00 uur lagen jullie fris gedoucht weer in bed, de 6 weken zomer vakantie zitten er weer op. We gaan weer terug naar Rust, Regelmaat en Reinheid.
 
Lieve lievelingen, ik ben ontzettend blij dat jullie zo een fijne vakantie hebben gehad met jullie lieve papa!
Ik hou van jullie xxxx mama