Dagboek

Aantal berichten: 790
Ga naar:   

Dromertje Noa

30 januari 2017
Dag mooi dromertje van ons,
 
Wat gaat er allemaal in jouw koppie om? Je bent al een dromertje vanaf het moment dat je op mijn buik werd gelegd. Je kan echt minutenlang voor je uit zitten kijken en dan zie je gewoon dat er van alles in je koppie gebeurd. Je stelt de hele dag door vragen en komt ook echt met de meest bijzondere vragen aan. Zo vroeg je van de week “Mama hoeveel Boaz’en denk jij dat er per dag naar Disneyland Parijs gaan?’…. uhhhhh hoe kom je erop? Als we je s’avonds naar bed brengen slaap je een uur later nog niet, roep je af en toe naar beneden omdat je weer aan het denken bent, iets je te binnen schiet en je dat dan toch nog even moet delen. Op school ben je ontzettend snel afgeleid en daardoor krijg je de stof niet altijd mee. Maar de laatste tijd denk je ook heel veel na over dat papa en mama niet meer bij elkaar zijn. Papa en ik gaan natuurlijk heel goed met elkaar om en zijn ook zo nu en dan samen, maar hierdoor heb jij de hoop gekregen dat wij weer bij elkaar komen. Van de week hadden we het over je verjaardag en toen ik vroeg wat je het allerliefste zou willen zei je ook ‘dat jij en papa weer bij elkaar komen’. En dan breekt ons hart, want dat gaat niet mop. Dan komen er bij papa en mij ook weer allerlei vragen naar boven, doen wij er goed aan om zo leuk (voor ons puur vriendschappelijk) met elkaar om te gaan, moeten we meer afstand nemen om die hoop bij jou weg te nemen. Want we zijn er echt heel erg duidelijk in. Papa en ik hadden het idee om van de zomer de vakantie deels met zijn viertjes te doen, papa zou dan met ons mee rijden naar Frankrijk en dan na een paar dagen weer terug vliegen. Dan hoef ik die lange heenreis niet alleen te maken, kunnen we een paar dagen samen van jullie genieten en kan ik het ook nog een deel alleen doen omdat ik dat ook zelf graag wil. Jullie weten dit uiteraard nog niet, maar nu vragen we ons ook af of we er goed aan doen…. Pffff zoveel vragen.
Afgelopen week was even gek en rommelig. Ik stond voor mijn werk op een beurs en heb daarom dagen geruild met papa. Papa kreeg een nieuwe (giet)vloer en mocht een paar dagen zijn huis niet in. Omdat papa met jullie moest slepen heeft hij 3 dagen bij ons gelogeerd. Zo had hij alles voor jullie bij de hand en sliepen jullie lekker in je eigen bed, mooie oplossing leek het ons. Maar dan werden we in de ochtend wakker en waren daar papa én mama, dat vonden jullie toch wel erg leuk. Gisteren heb ik jullie om 17.00 uur naar papa gebracht na een gezellige dag samen. Boaz jij was met opa en oma mee geweest op de trein en Noa wij zijn samen wezen winkelen in de stad. Normaal eet ik op zondag altijd met jullie mee maar dat kon vanavond niet. Bij het afscheid nemen doe jij heel moeilijk en lijkt het alsof we elkaar weken niet gaan zien (morgen haal ik jullie alweer op). Nog een kus, nog een knuffel, nog een kus, nog een knuffel… ik moet je dan echt van mij los maken. Papa heeft je s’avonds naar bed gebracht en daar begon je te huilen. Je mist mama zo erg dat je niet kan slapen. Het gekke is dat je het andersom niet hebt, je bent graag bij papa dat weet ik en wij botsen momenteel juist weer heel erg met elkaar. Maar toch ben je het liefst de hele dag bij en met mama.
Wat gaat er toch allemaal om in dat mooie koppie van je??? Wat is het beste om te doen in deze situatie??? Als er iemand ervaringen of tips heeft hoor ik het graag ;-)
 
Ik hou van jullie, elke dag weer een beetje meer.
Xxxx mama
 

Lobke

19 februari 2017 07:59:19
Enorm veel bewondering voor hoe jullie met elkaar omgaan. Denk dat veel kinderen van gescheiden ouders dit wensen. Ruziesfeer en slecht contact richt bij kinderen veel meer schade aan. Natuurlijk is het belangrijk om duidelijk te zijn naar je kinderen en te blijven praten. Maar jullie doen volgens mij alles heel zorgvuldig en doordacht. Heel mooi. Er kunnen veel gescheiden ouders een voorbeeld aan jullie nemen.
 

Madelon

15 februari 2017 15:27:48
Lieve Carola, Paul, 

Twijfel niet aan de vriendschappelijke fijne manier hoe jullie met elkaar omgaan. Dat is heel belangrijk. Jullie zijn als partners niet meer samen maar als ouders juist nog wel. Duidelijk blijven is het belangrijkste, niet boos worden als je denkt "komt ze weer met die vraag". Leg haar uit waarom jullie zo met elkaar omgaan. "papa en mama zijn niet meer als vriendje vriendinnetje/verkering samen maar wij vinden elkaar heel erg aardig en als papa en mama voro jullie altijd bij elkaar. Niet in één huis, soms wel om elkaar te helpen". En als je denkt dat ze echt steun nodig heeft kun je je verdiepen (want je bent geen therapeut en juist die grens moet ook duidelijk zijn) in een coach voor haar. Wij hebben voor Zoë ook een coach ingeschakeld toen ze even met zichzelf in de knoop kwam. Dat heeft geholpen en er zullen altijd mensen zijn die zeggen "dat is toch niet nodig, ze is toch niet gek"...eeehhh..excuse me. ;-)
Gr. Madelon en hou vol zoals jullie het doen!


 

Chantal

31 januari 2017 22:08:58
Hoi Carola Gingen alle ouders maar zo met elkaar om na een scheiding. Respect hoor hoe jullie het samen doen .en het aan liefde niet ontbreekt naar jullie prachtige kinderen.. Als buitenstaanders natuurlijk erg lastig om te zeggen wat beste is . kinderen denken over de gekste dingen na en afstand nemen is toch ook niet fijn ..Noa is denk ik wel oP leeftijd dat je haar kan uitleggen dat jullie niet meer verliefd zijn maar goede vrienden . doe wat goed voelt :) want ik vind dat jullie het als papa en mama super doen !
 

Ashley

31 januari 2017 17:40:51
Hallo Carola, Wat een lastige situatie maar ik denk dat je het al goed doet. Kinderen hebben en houden altijd de hoop dat hun ouders weer bij elkaar komen, dat is wat ze het liefste willen. Hebben jullie samen met Nog gesproken over het feit dat jullie niet meer bij elkaar komen? Kindjes die dromerig zijn, denken ontzettend veel na. Ik denk juist dat het heel belangrijk is dat jullie goed met elkaar omgaan, daar zijn jullie kinderen bij gebaat maar ik zou wel uitleggen dat jullie niet verliefd zijn maar elkaar wel aardig vinden en daarom dingen ook samen doen.

Vakantie geboekt

14 januari 2017


Lieve toppers van mij,

Na een week lang zoeken, vergelijken en bijna teveel zien om een keuze te kunnen maken hebben we net de knoop doorgehakt en ook maar meteen de boeking in orde gemaakt. In juni heb jij een week extra vrij van school Nowie, buiten het hoogseizoen en daardoor dus leuk betaalbaar. In die week gaan we met z'n drietjes genieten van de zomerzon in Zuid-Frankrijk. We hebben een luxe sta-caravan op een super leuke, kind-vriendlijke camping waarop volop animatie en speel vertier is voor jullie. We krijgen papa zijn auto mee, dus dat is helemaal fijn. We hebben er zin in!

xxx mama

 

Welkom in de rollercoaster van 2017

06 januari 2017
Dag allerliefste moppies,

We beginnen het jaar direct in een rollercoaster. Dinsdag was ik aan het werk toen ome Davy naar de zaak belde, mijn collega zei ik heb Davy voor je aan de telefoon en direct zei ik 'dit is niet goed'. Davy vroeg direct of ik zat en met knikkende knieen zei ik ja... 'Carool, ze hebben grote Scott (dat is de vader van ome Scott en tante Joy) vanmorgen dood gevonden in zijn woning, kom je nu naar mama d'r huis toe?'. Ik kon niets anders dan huilen, ik ben door Sander meteen naar oma haar huis gebracht en mijn collega/vriendin Jennifer is er in mijn auto achteraan gekomen zodat ik wel mijn auto daar had. Bij binnenkomst waren opa, oma en Davy er al, ome Scott en tante Joy volgde niet veel later.... oh mijn kleine zusje is gebroken, bah. 
Grote Scott is van 1991 tot 2001 met oma Carry getrouwd geweest en heeft dus een groot deel van mijn jeugd mijn opvoeding gedaan. Hij is niet mijn vader en ik heb ook geen contact meer met hem maar hij heeft wel een belangrijke rol in mijn leven gespeeld en is de vader van mijn broertje en zusje dus het slaat in als een bom. Ik zou jullie vanuit mijn werk ophalen bij de opvang zoals elke dinsdag, maar nu heb ik papa gebeld (die bel ik nog steeds als eerste wanneer er iets is) en blijven jullie nog een nachtje bij papa. 
Grote Scott is waarschijnlijk in de avond van 27 december al aan een hartinfarct overleden, maar omdat hij tussen kerst en oud&nieuw vrij was (en best op zichzelf was) werd hij pas op 2 januari gemist en zijn zijn collega's polshoogte gaan nemen bij zijn huis en daar werd hij gevonden. De politie heeft toen bij het huis van opa en oma aangebeld en zo is het balletje gaan rollen. Deze hele week is hectisch en alles komt op de schouders van Scott en Joy terecht omdat zij de enige erfgename zijn. Gelukkig krijgen zij volop steun van opa, oma, Davy en mij en zijn we een hecht team die elkaar overal steunen waar we maar kunnen. 
Helaas ben ik deze week ook nog geveld door de griep; keelonsteking en blaasontsteking dus een ab-kuur te pakken. Toch heb ik er het beste van proberen te maken in de dagen dat jullie deze week bij mama waren. Noa wij hebben woensdag een meidenmiddag gehad en zijn samen naar de film 'Mees Kees langs de zijlijn' geweest en Boaz jij speelde ondertussen met opa Kees. Gisteren hebben we een pyjama-dagje thuis gehouden en waren jullie zooooooo lief voor mama, jullie voelen dan aan alles aan dat er iets met mama is en houden dat zo goed rekening met mij... jullie zijn toppers. 
Vandaag heeft papa jullie hier aan het begin van de middag opgehaald en nu zijn jullie daar het weekend. Met papa hebben jullie vandaag een taart gebakken voor mama... nadat hij klaar was kreeg ik een foto doorgestuurd met de vraag of ik zin had in een lekkere taart. Na het eten ben ik meteen naar jullie toe gekomen en samen hebben we heerlijk zitten smullen. 'Dat heb je wel verdiend na deze week mama'.... ik hou toch zoveel van jullie.
Morgen wordt nog een zware dag, dan is de crematie. Samen met Davy, Scott en Joy gaan we een woordje doen... een laatse afscheid die compleet door Joy en Scott in elkaar gezet is. Ik ben zo trots op die twee. Er gaat nog een hele hoop op hun schouders terecht komen, want buiten het verwerken van het verdriet wat ze hebben om het verlies van hun vader moet er ook een hele hoop administratieve rompslomp geregeld worden.

Lieve, lieve, allerliefst moppies van mij.... ik kan met geen pen beschrijven hoeveel ik van jullie hou.
Laten we hopen dat de overige 51 weken van 2017 nog heeeeel veeeeel moois voor ons in petto hebben.
‚ÄčLove you, xxxx mama

Happy New Year

01 januari 2017
Hallo lieve kanjers, happy new year!!
We hebben samen een fijne oudejaarsavond gehad. Samen met papa, Arjan, Wanda en Lisa vierde we het bij Mandy en Stacey thuis. De meiden speelde lief, Boaz jij wilde graag wakker blijven, te bang om iets te missen. Om 22.00 uur won de vermoeidheid het van je en viel je op de bank in slaap. Verder was het een gezellige avond, lekker ontspannen op de bank, lekker eten, lekkere wijntjes en aftellen tot midden nacht. Boaz een paar minuten voor 00.00 uur werd je ook wakker.... je vond het vuurwerk maar eng, het lijkt veel op het ongeluk wat je in mei had met de tuktuk. Zo zielig om die angst in je oogjes te zien. Noa jij vond het super tof dat je ook vuurwerk af mocht steken. Om 2.30 uur zijn we naar huis gegaan, papa ging met ons mee en is hier ook blijven slapen.
Vanmorgen hebben we rustig aan gedaan. Papa is met Boaz naar beneden gegaan zodat Noa en ik nog even konden uitslapen. Later kregen we nog visite van Mandy, Jasper, Jenneke, Ana en Mika. Om 14.00 uur is papa met jullie naar huis gegaan en nu ga ik alle kerstspullen opruimen en mijn huis schoonmaken. Einde van de middag haal ik jou weer op Nowie en breng ik je naar oma Loes waar je 2 nachtjes gaat logeren.

Ik hou van jullie, elke dag een beetje meer.
xxxx mama

Hiep Hiep Hoera voor papa!

13 december 2016


Hiep Hiep Hoera voor jullie papa! Vandaag is jullie papa alweer 33 jaar geworden.
Vannacht sliepen jullie daar en toen jullie wakker werden hebben jullie liedjes voor hem gezongen. Omdat het vandaag gewoon een school- en werkdag is en ik jullie vanuit mijn werk weer heb opgehaald heeft papa afgelopen zondag zijn verjaardag voor jullie gevierd. Vrijdag geeft hij een feest in de stad voor vrienden en daar kunnen jullie niet bij zijn, vandaar dus afgelopen zondag ook een klein feestje bij papa thuis. Om 12.00 uur kwam ik ook met cadeautjes naar jullie toe, jullie gaven papa Happy Socks en lekkere doucheschuim. Jullie hadden die nacht bij Lennart, Nancy en Liam geslapen, super leuk gehad maar veel te vroeg wakker dus beide moe en sacherijnig haha. Samen met Lennart, Nancy, Liam, Daniel, Michele, Leya en opa Kees hebben we lekker zitten smullen van koffie en gebak. Rond 14.00 uur ging iedereen weer naar huis en was ik met jou Noa in je kamertje aan het tutten. Ik ben dus wat langer blijven hangen en uiteindelijk ook blijven eten. Tussendoor zijn Noa en ik nog even naar mijn huis gegaan zodat je je kamer bij mij ook gezellig kon maken met kerstspullen. Ondertussen kon Boaz even in het grote bad, want wat was je moe binky. Papa had lekker wat eten besteld… en op tijd waren wij weer terug bij de mannen Nowie. We hebben gezellig samen gegeten en na een kopje koffie ben ik weer naar mijn eigen huis gegaan en heeft papa jullie naar bed gebracht.
Vanavond toen jullie lagen te slapen is papa bij mij een film komen kijken, anders zat hij alleen thuis op de bank op zijn verjaardag. We hadden het er nog over hoe bijzonder het is dat hij dan bij mij is. Een half jaar terug hadden we liever alleen op de bank gezeten en nu hebben we gewoon een gezellige vrienden avond!

Ik hou van jullie, elke dag steeds een beetje meer.
xxxxx mama

 
 

Madelon

10 januari 2017 15:40:31
Wat mooi om te lezen hoe jullie samen zijn en hoe fijn voor de kids. Wauw. Complimenten :-) En natuurlijk van harte gefeliciteerd!! En een prachtig 2017 gewenst, die helaas heel verdrietig is begonnen...sterkte. gecondoleerd Carola


 

Sabine

14 december 2016 18:01:01
Gefeliciteerd!
Wat een mooie foto's!!