Dagboek

Aantal berichten: 790
Ga naar:   

Sinterklaas weekend

04 december 2016
Dag toppertjes,
 
Afgelopen donderdag had je Sint viering op school Nowie. Je wilde graag verkleed als Pietje maar je pak lag nog bij papa, daarom stond papa al om 7.45 uur bij ons op de stoep met jullie verkleed kleding. Hij is een kopje koffie blijven drinken en je vond het wel leuk als papa ook mee ging naar school. Hij had geen afspraken dus zijn we gezellig samen naar school gegaan, Noa verkleed als Pietje en Boaz verkleed als Sinterklaas. Ze deden het echt ontzettend leuk dit jaar. Er was een podium op het schoolplein, alle kinderen stonden er omheen en ook voor de ouders was er voldoende plek om mee te genieten. Er werden liedjes gezongen totdat Sinterklaas in zijn bakfiets aan kwam met 2 pietjes. Boaz jij zong ook hardop met alle liedjes mee. Papa en ik zeiden nog tegen elkaar, volgens jaar staat ons binky ook tussen de schoolgaande kindjes op het plein. Om 9.00 uur was het buiten feest voorbij en ging het feest op school voor Noa door. Je had continurooster en om 14.00 uur mochten we je weer ophalen. Papa heeft Boaz en mij naar huis gebracht waar wij ons samen vermaakt hebben. We hebben boodschappen op de fiets gedaan en zijn nog met oud brood het park in gewandeld, daar hebben we nog zo gelachen Bo. Er waren heel veel eenden en meeuwen en ook kwam er een hele grote gans aan, deze was brutaal joh. Hij pakte het bijna uit onze handen vandaan, ik had verwacht dat je het eng zou vinden maar je had de grootste lol om dat beest. In de middag had je nog geluk Boaz, toen we op het schoolplein stonden om Noa weer op te halen liep Sinterklaas voorbij en mocht je hem een hand geven, zo trots als een pauw. Ook stopte de pieten je jaszakken vol met snoepgoed. Einde van de middag zijn we nog even langs het huis van Mandy en Stacey gelopen, Mandy is de hele dag werken en Stacey is bij dr opa en oma. Maar sinds vorige week hebben ze een kitten: Enzo en daar mochten wij even mee knuffelen. Jullie zijn beide gek op het kleine beestje, eerlijk is eerlijk, het is ook echt een schatje hoor.
Vrijdag mocht ik weer een dagje werken en was oma gezellig bij jullie. Uiteraard zijn jullie weer langs de Action geweest waar jullie verwend zijn door oma. Om 17.00 uur heeft oma jullie naar mijn werk gebracht want we zijn met z'n drietjes bij Macdonalds in Enkhuizen gaan eten. We hebben lekker zitten smullen, thuis nog even gespeeld en op tijd zijn we allemaal gaan slapen.
Zaterdag was dan eindelijk de dag waarop jullie zo lang hebben gewacht. Helaas kwam Sinterklaas pas om 16.00 uur dus ik had een laaaaaaange dag met 2 stuiterballen. We zijn nog maar even een stuk gaan fietsen om wat energie kwijt te raken en de dag te breken. Om 15.15 uur reden we naar papa toe waar niet veel later ook opa Kees, oma Carry, Lennart, Nancy en Liam binnen druppelde. Allemaal hadden we wat lekkers mee… Even voor 16.00 uur stond Sinterklaas met 3 pieten op de stoep, wat was het weer een feest en wat ben ik blij dat we dit gewoon als gezin samen kunnen vieren. Jullie straalde van oor tot oor. Boaz jij had van te voren heel wat praatjes maar vond het toch wel spannend toen Sinterklaas echt tegen je begon te praten, Noa jij vond het allemaal super leuk en nam zelfs Piet in de maling met je grapjes. Liam keek ze ogen uit en bleef snoepen van de pepernootjes. Ze hadden weer een hele leuke act en we hebben uiteraard weer het pepernotendansje gedaan die we elk jaar met ze dansen. Na 25 minuten gingen ze er weer vandoor en lieten ze 3 zakken met cadeautjes achter. Niet veel later kwam opa Doke ook nog, hij moest werken dus kwam iets later. Eerst hebben we allemaal wat gedronken en gesnoept en toen kon het scheuren beginnen, wat zijn jullie allemaal leuk verwend en zelfs mama is verwend met een leuk cadeau van Pietje Paul… Nadat alles open was hebben we samen lekker soep met stokbrood gegeten en speelde jullie lief met alle nieuwe spullen. Om 20.00 uur zijn we weer naar mijn huis gereden en hebben we papa met de troep achter gelaten ;-). Thuis hebben jullie nog even gespeeld maar niet zo lang want jullie waren kapot van de leuke, gezellige dag.
Vanmorgen hebben we rustig aan gedaan. Boaz jij had in je bedje geplast, lag je zo diep te slapen binky? Ik heb je onder de douche gezet en je bed verschoond maar helaas lukte het je niet meer in slaap te vallen. Het was ook al 8.15 uur dus niet heel erg. Je bent lekker bij mama in bed komen liggen en niet veel later werd Noa ook wakker. Samen zijn jullie in haar kamer gaan knutselen en ben ik nog even in slaap gesukkeld. Om 11.30 uur zijn we naar de bioscoop gereden om dit Sintweekend af te sluiten met de film ‘de Club van Sinterklaas & het geblaf op de pakjesboot’. Het was een hele leuk film en ook Boaz hield het goed vol. Leuk dat de film eindigde in de haven voor Hoorn, het nieuwe pand van papa zijn werk en ook de pieten die bij ons thuis komen vol in beeld zijn. Dat maakte de film voor jou helemaal magisch Noa. Je twijfelt soms een beetje maar dit maakte het voor jou weer zo echt… ik kreeg helemaal kippenvel van jouw reactie erop. De rest van de middag hebben we ons thuis vermaakt. Noa jij bent nog even naar Stacey geweest en om 17.00 uur heb ik jullie naar papa gebracht. Papa had lekker gekookt en ik ben dus ook weer gezellig blijven eten. Na het eten hebben we samen een spelletje gedaan. Ik heb jullie daar zelf gedoucht en op bed gelegd. Nadat jullie sliepen nog een kopje koffie met papa gedronken en toen ben ik naar mijn eigen huis gereden… en dan besef je in ene dat ik hier dit weekend alweer een jaar woon. Wat is dat jaar voorbij gevlogen en wat is er toch een hoop gebeurd, maar ik ben ontzettend trots op waar we nu staan en hoe we het allemaal doen. We zijn door hele diepe dalen gegaan en hebben wat afgehuild, maar kijk naar het afgelopen weekend… ik heb er van genoten! Ik ben trots op jullie 2, ik ben trots op jullie papa en ik ben ook best wel trots op mezelf. Als een gescheiden gezin doen we het alle 4 heel erg goed.
 
Ik hou van jullie, elke dag weer een beetje meer.
Xxxx mama
 

Een update in november

20 november 2016
Dag moppies,
 
Afgelopen woensdag moesten we om 9.10 uur bij de dokter zijn Noa. Je hebt al een paar dagen vreemde plekken op je been zitten. We zijn hiervoor al bij de huisarts geweest, het is een soort herpes (vergelijkbaar met een koortslip). Jouw huid is altijd je zwakke plek, toen je nog heel klein was had je een paar jaar last van waterwratjes en nu dus dit. Volgens de huisarts is het niet besmettelijk en ook niets om ons zorgen over te maken, het komt in ene en moet ook in ene weer verdwijnen. Afgelopen weekend kreeg je er alleen meer plekjes bij dus zijn we vanmorgen toch maar weer langs geweest. Geluk dus dat we ‘pas’ om 9.10 uur terecht konden want dan konden we wat langer blijven liggen. Boaz jij werd om 7.45 uur wakker en hebt nog even bij mama in bed gelegen. Noa jou heb ik een half uur later wakker gemaakt. De huisarts ziet verbetering en wilt het nog een week afwachten voordat hij er eventueel een medicijn voor wilt geven, ook omdat je er geen pijn van hebt. Vanuit de dokter heb ik je naar school gebracht. Boaz wij zijn daarna naar huis gegaan waar wij ons samen vermaakt hebben, eerst met je dieren gespeeld en later zijn we gaan kleien. Mandy kwam nog even langs voor een kopje koffie en een uurtje later stonden Michele en Leya op de stoep. Je bent helemaal weg van de kleine meid en wilt haar het liefst uit mijn handen trekken om met haar te spelen. Om 12.30 uur hebben we Noa uit school gehaald en zijn we thuis wat gaan eten. De rest van de dag hebben we vrij weinig gedaan. We zijn alleen nog even voor boodschappen de deur uit geweest. Ik had een veel te grote pan met spaghetti gemaakt en dus kwam Noa met het goede idee om Mandy en Stacey uit te nodigen. De meiden hebben gezellig bij ons gegeten. Boaz jij was echt een clown aan tafel, alsof je je best moest doen voor alle vrouwen. Je hebt zitten eten als een varken, de spaghetti lag werkelijk waar overal… ach we hadden het gezellig aan tafel. Na het eten nog even spelen, douchen en naar bed.
Donderdag moest jij naar de overblijf Nowie, voor een keer vind je dat niet erg want Kiki is er op donderdag ook. Wij kregen visite van Marjon, Yara en Brigit (haar meiden konden er helaas niet bij zijn) en ze zijn ook gezellig blijven lunchen. Omdat ze niet op je verjaardag konden komen hadden ze een cadeautje voor je mee, een lego brandweerauto. Helaas heb je die al dus die moeten we maar gaan ruilen. Het was een gezellige ochtend en middag. Eerst speelde jij en Yara naast elkaar maar uiteindelijk speelde jullie heel lief met elkaar. We zijn ook nog even met zn allen naar de Intratuin geweest, daar was jij mama behoorlijk aan het uit testen mannetje… hoe leuk je ook bent, soms kan ik je wel achter het behang plakken hoor draakie. Om 15.15 uur hebben we Noa uit school gehaald en zijn we meteen door gereden naar de Bart Smit om je cadeau om te ruilen. Nu koos je voor Playmobil. Noa jij hebt bij mama speciaal klei afgetroggeld, wel heb je de helft zelf moeten betalen van je zakgeld. Vanavond kwam mama dr vriendinnetje Lisanne eten. Lisanne en mama waren vroeger op de mavo vriendinnen en zijn elkaar uit het oog verloren vlak nadat ik bevallen ben van jou Noa. We hadden een totaal ander leven en dan loopt dat soms zo. Begin dit jaar kwamen we weer met elkaar in contact en bleken onze levens weer totaal hetzelfde te zijn. Sinds die tijd spreken we heel veel af en gaan we vaak samen op pad in de weekenden dat jullie bij papa zijn. Op mijn verjaardag hebben jullie haar wel gezien maar verder niet. Het was leuk en jullie kletste gezellig met Lisanne.
Vrijdag mocht ik weer een dagje werken en was oma eindelijk weer bij jullie. Na 3 weken Spaanse zon zijn opa en oma vorige week donderdag weer thuis gekomen en was ze er vandaag dus de hele dag voor jullie. Jullie zijn gezellig op pad geweest met oma en mochten bij de Action weer van alles uitkiezen. Om 17.40 uur was ik weer thuis van mijn werk en hadden we lekker weekend. Boaz jij was zooooooo druk joh, alsof je 5 kilo chocolade op had. We hebben lekker makkelijk poffertjes gegeten. Na het eten mochten jullie wat langer ophouden, jij red het niet heel veel langer vol dan normaal hoor. Noa wel, als het moet kun je langer wakker blijven dan ik, haha.
Zaterdagochtend denderde de storm genaamd Boaz gewoon nog even verder in ons huis, mannetje wat was je drukkkkk. Einde van de ochtend zijn we naar Deen gereden voor lekkere broodje en pepernoten. We hebben op de bank geluncht en om 13.00 uur met een bak pepernoten een Sinterklaas film gekeken. Daar was het ook echt weer voor want het was al de hele dag aan het regenen. Om 14.30 uur was de film afgelopen en wilde ik toch even de deur uit, op de gok en met mijn vingers gekruist reden we naar Schoorl, onderweg hadden we nog verschrikkelijk veel regen, maar daar aangekomen was het prachtig. Het was hartstikke rustig, we zijn samen de klimduin opgeklommen en daarna door het bos gaan wandelen. Jullie hebben dennenappels, eikels en mooie herfst bladeren gezocht. Bij het uitzichtpunt hebben we hele mooie foto’s gemaakt en na een uur wandelen zijn we de klimduin afgerend, wat blijft dat toch altijd leuk. Bij Honky Tonk hebben we lekker wat gedronken en gegeten en toen we daar weg gingen was het buiten al donker. In het donker wilde jullie ook nog graag een keer de klimduin op en af rennen, dus dat hebben we gedaan voordat we (net op tijd voor de regen) weer naar huis reden. Thuis is Boaz op tijd naar bed gegaan en hadden wij meiden avond Noa. We zijn samen in je kamer aan de slag gegaan, we hebben wat meubels anders neergezet en je lades uitgezocht…. Wat een verzamelaar ben je toch. Je hebt een vakkenkastje in je kamer staan en dat heb je zelf omgetoverd tot make-up tafel, mijn kleine meisje wordt groot en jouw make-up uitrusting is haast groter dan die van mama. Het was een gezellige avond en je kamer is ook meteen weer spik en span.
Vannacht had je per ongeluk in je bed geplast binky, kan gebeuren. Jij bent gaan douchen en ik verschoonde ondertussen je bed. Nadat alles weer fris en fruitig was zijn we verder gaan slapen tot 8.00 uur, zachtjes zijn we naar beneden gegaan zodat je grote zus lekker kon uitslapen. Dat deed ze ook lekker tot 9.45 uur. We hadden een rustige ochtend, Noa keek weer een sinterklaas film, Boaz jij speelde met alles en met niks en mijn huis was dan ook ontploft, haha. Om 13.00 uur stonden we gepimt bij je vriendje Jay op de stoep. Vanmiddag waren we daar uitgenodigd voor een Sinterklaas feest mét bezoek van Sinterklaas en zwarte Piet. Het was echt ontzettend gezellig en wat is het super leuk dat jullie er dit jaar beide volop mee bezig zijn. Noa bij jou komen er wel wat vraagtekens en soms is er wat twijfel, maar het enthousiasme van je broertje trekt jouw twijfel elke keer weer weg en dus kan je er echt nog van genieten. Ik hou van dit feest! Boaz jij kreeg een cadeautje van Sinterklaas maar was niet blij, je zat bij Sinterklaas op schoot en je koppie betrok. Toen Sinterklaas vroeg of je er blij mee was zei je dan ook luid en duidelijk nee en gaf je het cadeau terug, haha. Ik hou er van, je wilde dezelfde klei als Noa hebben en Playmobil heb je ondertussen wel genoeg. Toen niet veel later iedereen met zijn of haar cadeautje ging speelde wilde jij er toch ook wel graag mee spelen en uiteindelijk zei je tegen Sinterklaas dat je er toch wel blij mee was. Om 16.00 uur zijn we weer naar huis gereden waar jullie nog even een klein uurtje rustig konden bij komen voordat ik jullie naar papa bracht… dan is ons lange weekend alweer voorbij gevlogen. Papa kwam net thuis van boodschappen doen en had mijn lievelingseten gehaald, ik mocht dus gezellig blijven eten. Na het eten hebben we nog even de muziek hard gezet en gek gedaan met Sinterklaas liedjes. Om 19.00 uur heb ik jullie een dikke kus gegeven en ben ik naar mijn eigen huis gegaan.
 
Veel plezier bij jullie lieve papa kanjers.
Ik zie jullie dinsdag weer.
Love you, dikke kus mama

 
 

Zindelijk

08 november 2016
Lieve Boaz,
 
Even een kort stukje voor jou omdat papa en mama zo trots op je zijn. Vorige week woensdag en donderdag hadden we 2 dagen zonder iets op de planning, lekker thuis hangen en met je nieuwe speelgoed spelen. Omdat ik het idee heb dat je makkelijk zonder luier kan maar het ook wel makkelijk vindt besloot ik je die 2 dagen thuis gewoon in je onderbroek rond te laten lopen… en je pakt het vanaf moment een goed op. Zelfs s’nachts ben je droog en wordt je rond 5.00 uur wakker omdat je plassen moet. Na een grote plas kruip je daarna je bed weer in en slaap je lekker verder. Afgelopen vrijdag moest je een extra dag naar de opvang, na 2 dagen droog durfde ik het aan en toen ik je s’avonds op kwam halen had je maar een ongelukje gehad, wat ontzettend knap van je. Zondag waren we met z’n drietjes naar Funfestijn geweest en ook daar ben je netjes naar de wc geweest. Helaas ook een ongelukje maar ondanks dat zijn we alle drie zoooo trots op je. De reactie van Noa vind je zelf het allerleukste want het liefst bewaar je elk plasje om aan Noa te laten zien, haha. Zondag heb ik jullie vanuit Funfestijn naar papa gebracht, hij stond lekker te koken en had meer dan genoeg dus ik ben ook lekker blijven eten.
Nu zijn we bijna een week verder en kunnen we toch echt al zeggen dat je zindelijk bent… vaarwel luiers!
 
Xxxxx een hele trots mama

Boaz' verjaardagsfeest

29 oktober 2016
Dag lief jarig jopje van ons,
 
Wat was jij jarig en wat heb je genoten! Al weken telde je de nachtjes af, het was de eerste keer dat je er zo mee bezig was, zo mooi om te zien.
Gisteren was je echt jarig, je werd wakker bij mama thuis en ook al zouden we maar 20 minuutjes beneden zijn en breng ik je daarna naar papa, toch had ik gisteren samen met tante Joy, mijn huis versierd.
Je reactie toen je beneden kwam was zoooo mooi. Van Noa kreeg je een cadeautje, een voorlees boekje, daar ben je dol op. Samen in je kamer op de grond voor het slapen gaan. Om 8.15 uur hebben we Noa naar school gebracht en daarna reden we door naar papa waar ook alles versierd was, weer kregen we een ontzettend dankbare reactie. Samen met papa en Noa hadden jullie een regeldagje, boodschappen doen, het gehuurde springkussen ophalen en helaas moest papa ook nog wat werken. Vanuit mijn werk ben ik ook naar papa zijn huis gekomen om samen gezellig te eten. Na het eten kreeg je je cadeautjes van papa en mama, een doos lego en een doos duplo. We zijn je Playmobil meteen in elkaar gaan zetten en je hebt er samen met Noa lief mee gespeeld. Ik heb je bij papa thuis zelf gedoucht en op bed gelegd, helemaal kapot was je.
Vandaag was het dan eindelijk jouw dag, om 11.30 uur heb ik je taart opgehaald en daarna ben ik door gereden naar papa waar jullie al in je feestkleding rond liepen. Het springkussen was opgeblazen, de zon scheen, de taart waar je zooo blij mee bent staat klaar en de koelkast staat vol met lekkere hapjes en drankjes, laat de visite maar binnen komen. En dat gebeurde er hoor, de hele dag druppelde er mensen binnen met de mooiste cadeautjes, op alle cadeautjes reageerde je zo dankbaar en je was ook overal zichtbaar heel blij mee. Het is niet normaal hoe jij verwend bent, we kunnen wel een Playmobil winkel beginnen. Het was een hele leuke, gezellige en geslaagde dag. Papa had alles heel goed geregeld en eten en drinken was er genoeg. Om 19.00 uur ging de laatste visite weg en mocht je eindelijk ook wat cadeautjes open maken. Samen hebben wij nog even gespeeld. Indy bleef gezellig bij papa logeren dus de meiden speelde boven en papa was ondertussen de puinhoop aan het opruimen. Om 21.00 uur was het echt bedtijd voor je en binnen no-time lag je heerlijk te slapen.
 
Slaap lekker 3 jarig binky van ons.
Bedankt voor de leuke dag.
Xxxx papa, mama en Noa
 
(papa heeft een hele mooie verjaardagsfilm gemaakt, ik zal nog even proberen deze op je site te zetten)

Hiep Hiep Hoera, Boaz 3 jaar

28 oktober 2016
 

Madelon

31 oktober 2016 14:33:33
Gefelciteerd Paul en Carola met jullie prachtige zoon Boaz en Noa met haar kleine broertje. Laatste jaartje genieten voordat school voor de deur staat ;-)


 

Afke

30 oktober 2016 21:08:50
Van harte gefeliciteerd!!!!