Dagboek

Aantal berichten: 806
Ga naar:   

Avond 4 daagse

18 juni 2017
Hi mopjes,
 
Deze week was een drukke week ivm de avond 4 daagse die je voor de 4e keer gelopen hebt meissie. Maandag de eerste schooldag na de vakantie en jullie hadden er beide zin in. Noa jij was niet naar de bso maar ging om 15.15 met Aimy mee. Ook zij loopt dus je kon blijven eten en reed met hun mee die kant op. Papa was er ook op tijd en samen hebben jullie de eerste avond goed gelopen. Ik heb Boaz opgehaald uit schooltje, toen we thuis kwamen was Wiebe er al en stond het eten klaar, wat een luxe. Boaz jij wilde graag stamppot eten, dat vind je zo lekker. Je hebt dan ook zitten smullen als een bouwvakker. Na het eten nog even spelen met mama en Wiebe, ik heb je gedoucht en om 19.45 uur waren papa en Noa er om je weer op te halen.
Dinsdag ben ik wat eerder begonnen op mijn werk, zodat ik ook wat eerder kon stoppen. Ik heb je opgehaald Nowie, thuis hebben we even snel een broodje gegeten en zijn we richting de start gegaan. De start is dit jaar ergens anders, maar heel handig is het niet want er is maar 1 toegangsweg. We hebben er 20 minuten over gedaan en waren dus ook te laat. Gelukkig hadden we school al snel gevonden en konden we mooi aansluiten. Oma heeft Boaz uit school opgehaald, bij ons thuis iets met hem gegeten en gedoucht. Toen wij weer terug kwamen heb ik je zelf lekker op bed kunnen leggen.
Woensdagochtend zijn Boaz en ik bij de Hema gaan ontbijten. Ilse, Jay en Kate gingen gezellig met ons mee. De jongens hebben lief gespeeld, maar wat een boefjes zijn jullie ook. Na het ontbijt nog een klein rondje stad en jij was ook weer 2 paar schoenen rijker. Op tijd reden we weer weg uit de stad om Nowie op te halen uit school. Thuis hebben we een broodje gegeten en daarna reden we door naar Oranje Buiten waar we ons lekker vermaakt hebben met onze vriendjes Eline, Dana en Roan. Boaz jij kent totaal  geen angst voor water… ik lette een paar seconde niet op en weg was je. Eline en ik keken geschrokken rond en in ene zagen we je, je stond op de steiger en we zagen je zo het water in springen. Pfffff gelukkig heb je je bandjes om, kleine boef! Ik heb je toch maar even duidelijk gemaakt dat je daar niet alleen heen mag gaan. Om 16.30 uur reden we weer naar huis. Weer een snelle hap, Boaz jou bracht ik naar Mandy en Stacey waar je bent blijven eten. Vandaag was het een korter stukje Nowie en op tijd waren we weer thuis. We hebben bij mandy nog wat gedronken en om 20.00 uur ben ik met Boaz naar huis gegaan, je was kapot binky en gaf zelf aan dat je wilde slapen. De meiden zijn daarna bij ons nog wat komen drinken en iets te laat lag jij ook te slapen Nootje.
Donderdag hadden we geen plannen, lekker rustig aan doen want de hele week is al zo druk. Aan het einde van de ochtend kwam mijn vriendinnetje Jill langs. Ze kan zaterdag niet op mijn feestje komen dus kwam nu gezellig langs. tussen de middag is ze ook blijven eten en nadat Nowie s’middags weer op school zat zijn we langs de Intratuin gegaan. Ik had cadeaubonnen gehad voor mijn verjaardag en die heb ik daar leuk besteed. Nadat we Noa om 15.15 uur hebben opgehaald zijn we ons in de tuin gaan vermaken met water ballonnen. Wiebe was op tijd klaar met werk en kwam ook onze kant op. Noa wij hadden een kopje soep en wat brood. Om 19.15 uur heeft Wiebe ons bij de start in de stad afgezet. Daarna is hij met Boaz naar MacDonalds geweest waar ze samen gegeten hebben. Wiebe had een mooie ontgroening, na het eten speelde jij buiten in het speeltoestel. Je moest niezen Boaz en daarbij poepte je per ongeluk in je broek, haha. Jij vertrouwd uiteraard volledig op Wiebe en gaat er dan ook gewoon vanuit dat hij het wel voor je oplost. In de toilet bleek de schade iets erger dan dat Wiebe verwacht had, ik zal jullie de details besparen. Wiebe heeft zoveel mogelijk schoon gemaakt en is toen naar huis gereden om je te douchen om te kleden. Ik wist van niks en liep gezellig de laatste avond met mijn meisje. Die avond is altijd zo gezellig, over de hele route staan er mensen om ons aan te moedigen. In de stad kwam je papa en Daniel tegen, super leuk. Om 21.15 uur kwamen we bij de finish aan waar opa, oma, Wiebe en Boaz stonden. Ik zag direct dat Boaz andere kleren aan had en snapte het al…. Ik zei heeft hij in zijn broek geplast, dus iedereen moest lachen en Wiebe zei was het maar zo, haha! Noa ik ben super trots op je, dat heb je maar mooi weer gedaan! Toen we thuis kwamen zijn jullie direct naar bed gegaan.
Vrijdag mocht je een uurtje later beginnen Nowie. Ik moest zelf wel gewoon naar mijn werk, om 8.00 uur heb ik jullie aangekleed en toen oma er even voor 8.30 was moesten jullie alleen nog ontbijten en haren in de plooi. Oma heeft je dit keer dus naar school gebracht poppetje en om 12.30 uur was ze er ook weer om je op te halen. Jullie hebben een lekkere dag gehad waarin er voldoende tijd was om te chillen. Vanavond heb ik lekker gezond gekookt, na een hele week brood en soep was ik daar echt aan toe. Tijdens het eten eiste jij alle aandacht op Noa, Boaz jij ging daardoor met je eten spelen om ook (negatieve) aandacht te trekken. Ik moest even flink boos worden waarvan jullie schrokken, maar daarna waren jullie ontzettend lief en gingen beide bordjes schoon op! Na het eten nog even tijd om te spelen en op tijd ben jij gaan slapen Boaz. Noa wij kregen nog visite van de buurmeisjes en jullie hadden het gezellige idee dat Stacey bleef logeren en dan zaterdag ook de hele dag bleef als Mandy werken moest (normaal is ze dan bij haar oma en kunnen jullie niet spelen). Goed en gezellig idee meiden. Alleen bij het slapen gaan maakte jullie er een potje van en om 00.30 uur lagen jullie nog wakker. Ik was zelf hartstikke moe en wilde echt slapen. Jullie waren zo aan het keten dat ik jullie ook even uit elkaar gehaald heb, Stacey alleen en Noa bij mij in bed. Hiervan schrokken jullie wel, dus na 10 minuten mochten jullie het nog een keer proberen. Hierna ging het gelukkig wel goed.
Zaterdag stond in het teken van mijn verjaardagsfeestje. De meiden sliepen lekker uit, Boaz en ik starten de dag rustig. Begin van de middag zijn wij met z’n tweetjes op de fiets naar de Action gereden. De meiden bleven alleen thuis. Halverwege de middag kwam Wiebe ook weer onze kant op en kon ik de boodschappen gaan doen. Wiebe is met jullie naar de visboer gegaan voor kibbeling en ik kon in alle rust de Deen door. Vanaf 19.00 druppelde de eerste visite binnen. Het was ontzettend mooi weer dus we konden allemaal naar buiten, in mijn tuin die steeds gezelliger wordt. Het was super gezellig, ik ben ontzettend verwend en er waren super veel mensen. Ook jullie kinderen deden het super goed. Boaz jij gaf op een gegeven moment zelf aan dat je moe was en wilde slapen en lag ook in een mum van tijd in een hele diepe slaap. Noa jij hield het vol tot het einde (1.45 uur) en bent toen met Mandy en Stacey mee gegaan om daar te logeren. Je had weer wat last van verdriet en twijfelde of je mee moest gaan omdat je mij dan zou missen. Papa was er ook nog en had een goed idee. Hij zou met jullie mee gaan om je daar op bed te leggen. Dat vond je super leuk.
Vanmorgen was het alweer vroeg dag voor mama, om 7.10 uur was de eerste  keer dat Boaz riep. Ik heb het gelukkig weten te rekken tot 8.00 uur. Jij bent op de bank gaan zitten met een ontbijtje en ik ben begonnen met puinruimen, waar moet ik beginnen? Wiebe die kreeg hier niks van mee en sliep heerlijk zijn roes uit…. Jaloersssss! Om 12.00 uur hield ik het voor gezien met opruimen en schoonmaken. Het is super mooi weer dus we zijn onze spullen gaan pakken en waren om 13.00 uur bij Oranje Buiten. Noa jij hebt wel uitgeslapen en werd om 10.30 wakker. Daar was nog een leuke verrassing voor je, want papa was ook daar blijven logeren. Toen je beneden kwam lag papa dus in ene op de bank. Mandy heeft pannenkoeken voor jullie gemaakt en na de lunch kwam ook jullie naar Oranje Buiten. We hebben ons er heerlijk vermaakt, wat was het een onwijs mooie dag. Aan het einde van de middag kwam papa met de boot ook die kant op. Papa heeft sinds een tijdje ook een nieuwe vriendin; Danielle. Jullie hebben haar al 2x kort ontmoet en nu was ze er ook bij. Jullie zijn met Stacey, papa en Danielle een stuk gaan varen en kwamen na een uurtje weer terug. Ondertussen waren Bibi en Anne ook aangeschoven en zaten we dus met een gezellige, grote groep. We besloten om daar gezellig met zijn allen te blijven eten en het was echt een hele fijne, gezellige dag. Om 19.30 uur reden we pas weg. Omdat papa daar met de boot heen was gekomen en zijn auto nog in de stad stond zijn jullie met Wiebe en mama mee naar huis gereden. Daar heb ik jullie lekker gedoucht en met wat drinken en jullie tablet op de bank gezet. Om 20.20 uur was papa er om jullie op te halen.
 
Lieve kanjers, bedankt voor de drukke, gezellige week. Ik vind het fijn dat het zo goed gaat met ons allemaal en ook dat we dit zo samen kunnen doen. Ik hoop voor iedereen, maar voor jullie in het bijzonder, dat we dat op deze manier door kunnen zetten. Love you, elke dag weer een beetje meer. xxx

Het grote geheim is ontrafeld

14 juni 2017
Vanmiddag kwam je uit school Nowie en het eerste wat je vroeg was 'Stoppen jij en papa de cadeautjes in onze schoenen met Sinterklaas?' Ik vroeg wat je zelf dacht en giechelend knikte je ja. Ik heb het toe gegeven. Je had allerlei vragen maar omdat Boaz erbij was zei ik dat we het er later over zouden hebben. Toen we vanavond samen de avond 4 daagse liepen heb ik je alles verteld. Je was niet verbaasd maar vond het eigenlijk allemaal reuze interessant. Ik heb verteld dat het een sprookje is waarin Boaz wel nog geloofd en dat dat ook zo moet blijven. Je vindt het maar wat stoer dat je dat spel nu met ons mee mag spelen. Kleine meisjes worden groot! 

Vakantie, Le Chateau de Galuare

10 juni 2017
Hallo wereld reizigers van mama,

Donderdag 1 juni werden jullie wakker bij papa thuis. Hij heeft jullie naar school en de opvang gebracht. Zo kon ik nog een beetje uitslapen en op mijn gemakkie de tassen inpakken, huis schoon maken en de auto in laden. Om 12.00 uur heb ik nowie opgehaald en daarna samen Bo'tje. Thuis nog ff wat gegeten en geplast. Wiebe was voor zijn week in de buurt dus die kwam ons nog even een fijne vakantie wensen. Om 13.15 uur konden we beginnen aan de reis, de reis waar ik stiekem best tegenop zag. Maar jeetje, wat zijn jullie lief en geduldig geweest. Pas halverwege België hadden we onze eerste stop. Jullie aten een ijsje en konden wat energie kwijt. Daarna kregen we heel veel files en daardoor hadden we behoorlijk wat vertraging. Ik had beloofd om bij de macdonalds te eten maar die kwam maar niet. Ik heb op mijn telefoon de dichtst bij zijnde opgezocht en daar zijn we heen gereden, achteraf geen slimme zet want we werden de snelweg afgestuurd en moesten een berg op. Na 20 minuten waren we er. Er was wel een leuke speeltuin waar jullie lekker gespeeld hebben. Pas om 19.30 uur waren we weer op de snelweg maar hadden we nog 700 km te gaan. Ik wilde meer dan de helft vandaag rijden dus moesten we nog even km's maken. Om 21.30 uur sliep Noa en had Boaz het gehad. Je moest heel erg huilen binky en had last van je billen. Ik had het ook wel gehad en was moe. We zijn op zoek gegaan naar een hotel en om 22.00 uur hadden we een goed, maar te duur, hotel gevonden. Jullie zijn gaan springen, klimmen en klauteren en na een frisse bad om 23.15 uur, gelijk met mama, in slaap gevallen.
Vrijdag 2 juni ging om 8.00 uur de wekker. Boaz jij had wat rommelig geslapen maar ik moest jullie beide wakker maken. Om 8.40 uur hebben we uit gecheckt, buiten nog wat ontbeten en om 9.05 uur begonnen we aan de laatste km's. Vandaag amper files maar wel wat meer sanitaire stops. Ook vandaag deden jullie het zooooo goed, ik ben zoooo trots op jullie! Om 15.40 uur reden we de camping op. De thermometer gaf 29 graden aan, heerlijk. We hebben ingecheckt, de caravan opgezocht, auto uitgeruimd, zwemspullen aan en om 17.00 uur lagen we lekker in het zwembad! Vanaf nu echt genieten met zn drieën. Het zwembad is lekker rustig en heel leuk. Er is een aangelegd strandje met palmbomen, ook ontzettend leuk. Om 18.20 uur zijn we ons gaan afdrogen om bij het restaurant wat te eten. Om 18.30 uur begon de mini disco en terwijl wij op ons eten zaten te wachten is Boaz mee gaan dansen. Oh mannetje wat ben je stoer en wat doe je leuk mee. Noa en ik zaten vanaf de zij kant mee te genieten. Na het eten nog even naar de indoor speeltuin (soort balorig) en om 20.00 uur waren we weer bij de caravan. Noa jij bent gaan douchen en Boaz speelde lief voor de deur. Nadat ook Boaz gedoucht was wilde het binky graag slapen. Noa wij hebben samen op de veranda gezeten, nageltjes gelakt, met papa geappt en een spelletje gespeeld. Even na 22.00 uur zijn wij ook gaan slapen.
Zaterdag 3 juni werden we pas om 9.00 uur wakker, zoooo een goede nacht gemaakt met zn allen. We hebben rustig opgestart en zijn toen richting de mini club gelopen. Daar was vandaag helaas niks te doen. We zijn de camping gaan verkennen, even langs de receptie gelopen (wat mankementen doorgegeven en gevraagd waar een grote supermarkt is) om daarna met de auto op pad gegaan naar een supermarkt 18 km verderop. Het was een lange, maar mooie route. Rond de lunch waren we weer terug. Jullie zijn gaan Netflixen en ik ben alles op gaan ruimen. Na een goede lunch zijn we naar het zwembad gegaan waar we ons de rest van de middag vermaakt hebben. Wat is het druk in ene joh, de Fransen hebben lang weekend en het zit helemaal vol. Ik kan niet zeggen dat het echt vriendelijk volk is, over die kinderen nog maar te zwijgen 😏. Al met al hebben wij genoten en jeetje moppies wat zijn jullie toch ontzettend lief en leuk met elkaar. Na het zwemmen nog even bij balorig gespeeld, thuis gedoucht en omgekleed om op tijd terug te zijn voor de disco. Ook dit viel tegen, gisteren allemaal Nederlandse liedjes, nu alles in het Frans. Na een kwartier begon het te regenen dus zijn we weer naar balorig geweest waar jullie nog wat energie kwijt konden. Tussen de buien door zijn we naar huis gelopen waar we soep met stokbrood gegeten hebben. Na het eten zijn jullie in de regen gaan spelen. Ook dan vermaken jullie je prima! Slakken en stenen zoeken om daarna onder de luifel te gaan knutselen met de stenen. Het bleef regenen dus op tijd zijn we allemaal gaan slapen. 
Zondag 4 juni begonnen we de dag weer rustig, daar is het tenslotte vakantie voor. Helaas regende het nog steeds. Bahhh daarvoor zijn we niet helemaal hier heen gereden. We zijn naar een kleine supermarkt in het dorpje geweest en waren op tijd terug voor de mini club. Jullie zijn lief gaan kleuren en daarna kon je geschminkt worden. Noa jij wordt echt een grote meid en vind veel saai en verveeld je snel. Boaz daarin tegen vindt alles leuk en in tegenstelling tot je zus wil je ook overal aan mee doen. Na een uurtje zijn we naar balorig gelopen waar jullie je weer leuk vermaakt hebben terwijl ik rustig een kopje koffie dronk. Heel langzaam kwam de zon door en dus zijn we ons halverwege de middag om gaan kleden om toch te gaan zwemmen. Maar mennnnnn wat was het koud. We (uhhhh jullie want ik ga het water niet in als het zo koud is Haha) hebben het 3 kwartier volgehouden en zijn toen naar huis gegaan. Om ste beurt hebben we een warme douche genomen en om 18.00 uur zijn we naar het restaurant gelopen. Eerst nog mee swingen met de mini disco en daarna lekker samen gegeten. Na het eten nog even de laatste restjes energie eruit en dan is deze dag ook alweer voorbij. Noa jij hebt vanavond nog even met papa gebeld, dat vond je fijn! Ik moet zeggen dat ik het op sommige momenten best pittig vind in mijn uppie... gelukkig zijn jullie steeds heel lief maar een 2e volwassen persoon erbij is toch wel heel fijn. Ook mis ik vriendjes voor jullie en dan vooral voor mijn 8-jarige diva die zich al snel verveeld 🙈.
Maandag 5 juni werd Boaz rond 7.40 wakker. Je bent mijn telefoon komen halen en daarna lekker gaan netflixen, Noa en ik konden zo nog ff een uurtje langer blijven liggen. Om 11.00 uur waren we weer bij de mini club, dit keer deden ze buiten spelletje en deden jullie samen leuk mee. Boaz jij vindt vooral leidster Sophie erg leuk en zoekt haar tijdens het spel ook op. Om 12.00 uur was het afgelopen, thuis zijn we gaan lunchen om ons daarna de rest van de middag in het zwembad te vermaken. Wat was het een heerlijke zonnige dag en wat hebben we het gezellig gehad. Boaz het luisteren ging jou vandaag minder goed af en je hebt dan ook een paar keer echt ff straf gehad... op zulke momenten is het best pittig hoor zo een vakantie alleen met 2 kids. Maar ondanks zulke draken momenten is het nog steeds vooral genieten. Tussendoor hebben we bij het restaurant nog wat gedronken en een kaasplankje besteld. Pas om 17.20 uur zijn we weer naar huis gelopen. Jullie zijn met mama dr telefoon even in de relax modus gegaan en ik ben mij gaan douchen, omkleden, opruimen en heb het eten klaar gezet. Om 18.30 uur waren we weer klaar voor de mini disco om daarna thuis te gaan eten. Na het eten kon ik alles opruimen en speelde jullie verstoppertje. Boaz het spel ging niet zoals jij wilde en toen je het voor de zoveelste keer op een huilen zette heb ik je gedoucht en naar bed gebracht. Binnen No time lag je te slapen. Noa wij hadden nog even tijd samen en hebben van de watermeloen gesmuld. Om 21.30 uur ben jij ook gaan slapen en een half uur later kroop ook ik mijn bed in.
Dinsdag 6 juni werden Boaz en ik al op tijd wakker. Jullie slapen om en om bij mama in bed... nu werden Bo en ik samen wakker en kon Nowie lekker uitslapen. Na het ontbijt hebben we de auto gepakt. Ik zat al ruim een dag zonder sigaretten (en die stomme verslaving neemt toe... 🙈) dus we zijn op zoek gegaan naar een tabaks winkel. Buiten dat sigaretten hier heel duur zijn, zijn ze ook moeilijk te krijgen. We moesten 18 km rijden. Het is slecht weer en regent dus dan is het minder erg. Nog een grappig feitje over jou Boaz waar we het in de auto over hadden. Jij houdt niet van kusjes, je vindt het echt heel vies. Je bent ook overal vies van. Als ik, of wie dan ook, uit een glas gedronken heeft hoef jij er niets van. Een hapje van een koekje of wat dan ook, je breekt het stukje waaraan wij gezeten hebben af voordat je zelf verder eet. Als ik je een kus op je wang geef (wat je een enkele keer toe laat) pak je daarna een doek om je gezicht te wassen. En een zoen op je mond.... dat is echt verschrikkelijk, Haha! Gelukkig ben je wel een echte knuffelkont. We waren weer op tijd terug voor de mini club, van 11.10 tot 12.00 uur hebben jullie gezellig zitten kleuren, daarna zijn we weer naar balorig gelopen waar jullie lief speelde. Ik dronk ondertussen een kopje koffie. De lucht werd al donkerder en het heeft opnieuw flink hard geregend, echt balen van het weer. De voorspellingen voor de komende dagen zijn wel goed, we komen hier tenslotte ook voor de zon en het zwembad en een lekker bruin kleurtje op jullie toet zou wel leuk zijn. We zijn best lang bij balorig geweest, hebben tussendoor nog ff geluncht bij het restaurant. De zon kwam langzaam door en het werd lekker warm. In jullie onderbroek hebben jullie een korte duik in het zwembad genomen en om 15.30 uur zijn we naar de caravan gelopen. Sinds gisteren hebben we nieuwe buren (Duitse mensen), met een dochter van jouw leeftijd Noa. Ze kwam vragen of je wilde spelen en dat wilde je wel. Samen zijn jullie op pad gegaan, dapper hoor Nowie. Na een uurtje kwamen jullie terug, bikini aan, handdoek mee en samen naar het zwembad. Boaz wij vermaakte ons bij de caravan. Om 18.20 uur zijn we gedoucht en mooi aangekleed naar de mini disco gelopen. Melissa, ons buurmeisje, ging gezellig mee. Mooi om te zien hoe jullie met handen, voeten en een beetje Engels communiceren. Terwijl jullie bij de disco waren ben ik even boodschappen gaan doen. Boaz jij gaat ook al zo mooi zelf je gang en hebt ook 2 vriendjes; Iris en Aiden. Zo leuk hoe dat langzaam toch komt. Na de disco nog even spelen bij balorig en toen naar huis om pasta te eten.  Na het eten zijn jullie samen met buurmeisje Melissa verstoppertje gaan spelen en kon ik opruimen. We hebben al aardig onze draai gevonden hier en het is echt genieten. Boaz jij bent op 21.00 uur gaan slapen en Noa jij speelde met Melissa rondom de caravans tot 22.15 uur. Terwijl jullie lagen te slapen heb ik een hele tijd met Wiebe gebeld, we missen elkaar echt heel erg!
Woensdag 7 juni werd ik gewekt door een klein jongetje die bij de meiden in bed kroop. Je bent nog even gaan netflixen en na een half uur zijn we eruit gegaan. Het zonnetje schijnt al volop dus we zijn buiten gaan ontbijten. Noa jij bleef nog even liggen en had je slaap blijkbaar hard nodig want om 10.30 heb ik je maar eens wakker gemaakt. Snel wat gegeten en even over 11.00 uur waren we bij de mini club. Daarna weer door naar balorig waar ik rustig een koffie dronk. We hebben nog even gezwommen en om 15.00 uur zijn jullie weer naar de mini club geweest. Dit keer zonder mama, ik ben de zwemspullen op gaan ruimen en heb rustig wat gedronken voordat ik jullie om 16.00 uur weer op mocht halen. Jullie hebben een estafette gedaan en ook iris en aiden waren er. Na de mini club zijn we naar het restaurant gelopen voor een late lunch. Noa jij wilde zwemmen met Melissa dus bent zelf je spullen op gaan halen bij de caravan. Boaz jij speelde lief met allemaal Nederlandse kindjes bij balorig en ik dronk gezellig wat met alle ouders. Om 17.15 uur wilde je ook nog wel even zwemmen dus zijn we ook onze spullen op gaan halen bij de caravan. We hebben gezwommen totdat de mini disco begon om 18.30. De dagen vliegen hier echt voorbij. Na de disco hebben we weer wat gegeten in het restaurant waarna jullie weer zijn gaan spelen bij balorig. Om 20.30 zijn Boaz en ik naar de caravan gelopen, binky is echt moe dus na een korte douche ben je lief gaan slapen. Noa jij bleef met Melissa spelen en kwam een klein uurtje later ook thuis. Bij de caravan heb je nog even met Melissa gespeeld en om 22.15 uur was het voor jou ook bedtijd. 
Donderdag 8 juni, de laatste volle dag en de weersvoorspellingen zijn super. We zijn even boodschappen gaan doen en op tijd voor de mini club waren we terug. Dit keer bleven jullie weer alleen. Ik ben de boodschappen op gaan ruimen en heb de zwemtas gepakt zodat we meteen door konden naar het zwembad. We hebben ons er de heeeeeeele dag vermaakt. We zijn ook allemaal flink verkleurd vandaag. Goed blijven smeren de hele dag want we willen geen rode huidjes. Om 17.40 waren we bij de caravan, allemaal snel gedoucht, mooie kleding aan, haren in de plooi en ietsjes te laat waren we bij de mini disco. Beide deden jullie enthousiast mee. Na de disco nog even met de meiden van de mini club op de foto, wat zijn ze lief en wat hebben jullie het leuk gehad met ze! Na de disco heb ik eten besteld in het restaurant terwijl jullie speelde bij balorig. We hebben gezellig samen gegeten en zijn daarna richting huis gelopen. Boaz jij was moe en zei dat je naar bed wilde. Noa jij bent met Melissa en haar ouders mee terug gegaan naar het centrum want er was karaoke. Toen Boaz sliep ben ik alvast de spullen in gaan pakken. Na een uurtje kwam jij weer thuis meissie, je had daar gehuild omdat Melissa niet met je speelde en je mij miste! We hebben samen nog wat gedronken en alle foto's terug gekeken, wat hebben we het fijn gehad he. We zijn samen lekker naar bed gegaan.
Vrijdag 9 juni ging mijn wekker om 7.30, jullie sliepen beide nog. Ik ben verder gegaan met inpakken en schoonmaken. Boaz jij werd uit jezelf wakker en Noa, onze slaapkop, heb ik wakker moeten maken. Om 10.00 uur was de eindcontrole van de caravan. Daarna hebben we de buren gedag gezegd en ben ik uit gaan checken. Jullie speelde nog even bij balorig, lekker wat energie eruit voordat we aan de lange reis beginnen. Bij het camping winkeltje hebben jullie beide nog wat mogen uitzoeken, alletwee kozen jullie een mooie handdoek sn een knuffel. We zijn de meiden van de mini club gedag gaan zeggen en stipt om 11.00 uur reden we de camping af. Ik wilde de terugreis graag in een keer doen. Maar helaas liep het al snel in de soep, de oprit naar de snelweg zat helemaal dicht. We stonden al 40 minuten stil. Ik heb met Wiebe gebeld en hij keek voor ons op de computer welke kant we nu op moesten. Helemaal binnendoor werden we naar Lyon gestuurd en na 2.15 uur rijden hadden we er nog maar 65 km opzitten. Jullie waren druk en eiste veel aandacht op. Aangekomen in Lyon stond ook daar alles vast en langzaamaan werd ik gek... ik wilde naar huis en voelde mij daar echt heel alleen. Ben onterecht ook best boos op jullie geworden 😫. Dat heb ik wel kunnen uitleggen en jullie begrepen het. Nadat we Lyon uit waren konden we heel fijn door rijden. Jullie hadden ook weer wat rust in jullie kontjes. We hebben 3x een echte stop gemaakt en 2x een plasstop (ik had het potje mee, dus plassen naast de auto en hup weer verder). Om 00.55 uur reden we eindelijk de straat in, home Sweet home! We hebben even wat gedronken en daarna heb ik jullie naar bed gebracht. 

Lieve moppies van mij, bedankt voor deze super fijne week! Ik heb genoten met en van jullie. Het was niet altijd even makkelijk in mijn uppie mar we hebben het wel gedaan. Een mooie ervaring rijker 😍 en ik ben stiekem best trots op mezelf dat ik dit gedaan heb met jullie! Straks breng ik jullie naar papa want die hebben jullie ook ontzettend gemist. Ik hou van jullie en ben trots op jullie 💋 mama

Sunny days

26 mei 2017
Dag lieve moppies,
 
Dinsdag kwamen mama en Wiebe terug van een lekkere mini break in Barcelona. Eerst was papa een paar dagen met vrienden in Barcelona en nu hebben wij daar van de gezelligheid en het mooier weer mogen genieten. Terug thuis heb ik mijn koffer uitgepakt, wasjes aangezet, boodschappen gedaan en daarna jullie opgehaald. Ik was super blij om jullie te zien, Boaz jij was in eerste instantie ook blij maar veranderde thuis in een ondankbaar draakje. Ik had voor jullie beide cadeautjes mee genomen, voor Nowie een mooie bikini en voor jou een fc Barcelona voetbal tenue. Je vond er niks aan, gooide het weg en ze ik vind dit niet leuk, ik wil speelgoed. Daarna bleef je in die negatieve mood, aan tafel was je ook niet gezellig en je at niks. Een half uur eerder dan normaal heb ik je gedoucht en op bedje gelegd, binnen no time lag je heerlijk te slapen. Was je dan zo moe binky? Noa jij bent lekker buiten gaan spelen, hebt met Wiebe in de tuin gevoetbald en we hebben buiten nog wat gedronken toen het voor jou ook bedtijd was.
Woensdagochtend mochten we weer op tijd ons bed uit voor nog een ochtendje school Noa. Hierbij ben je weer 4 dagen vrij. Nadat je op school zat hebben we thuis een rustige ochtend gehad, we zijn nog even naar de apotheek gelopen en om 11.05 uur hebben Boaz en ik je weer opgehaald Nowie. Het was weer tijd voor een nieuwe afspraak bij Jamy. Bijna een uur hebben jullie zitten praten. Hierbij is nog een gesprek nodig en dan zullen papa en ik er samen heen moeten voor een samenvattend gesprek, we zijn benieuwd. Nadat je klaar was hebben we Wiebe opgehaald en zijn we naar de Huesmolen gegaan, daar hebben we lekker kibbeling gegeten, zijn we gestopt bij het speeltuintje en hebben we wat kleding weg gelegd bij het werk van tante Joy. Volgende week is er een speciale koopavond en zijn er hoge kortingen. Ik heb nu al het eea voor jullie apart gehangen en dat neemt Joy dan voor jullie mee. We moeten wel voldoende zomerspullen hebben want het is eindelijk mooi weer en jullie hebben geluk, want jullie gaan niet alleen met mama naar de zon, ook met papa gaan jullie van de zomer weg. Het plan is dat jullie ook dan naar Zuid Frankrijk gaan en dat Jasper, Jenneke, Mika en Ana vanuit Barcelona dan ook die kant op komen… helemaal leuk vind ik het voor jullie. Maar ik moet ook heel eerlijk bekennen dat ik het ontzettend spannend en gek vind dat jullie dan zo ver en zo lang bij mij weg zijn. Vanuit de Huesmolen zijn we naar de Intratuin gegaan en omdat het zulk lekker weer was zijn we daarna naar Oranje Buiten gereden. We hadden geen zwemspullen mee, maar jullie hebben je in je ondergoed ook prima vermaakt. Mama en Wiebe zaten samen lekker te genieten van een borreltje en de dag vloog voorbij. Op tijd voor het eten waren we weer thuis en hebben we een gezonde maaltijd gegeten. Na het eten nog even spelen en ook nu lag Bo’tje er weer op tijd in. Noa jij en Stacey wilde graag logeren en dat is uiteraard goed. Na het eten kwam er een vriend van Wiebe langs en na wat drinken zijn de mannen naar de finale van Ajax gaan kijken. Mandy en Stacey kwamen gezellig bij ons zitten en om 22.00 uur zijn jullie richting de overkant gegaan om daar nog gezellig in bed te keten.
Donderdagochtend hadden wij een rustige start Boaz. Ik ben in de tuin bezig gegaan, mijn heg (eindelijk) gesnoeid en weer veel onkruid weg gehaald, jij hielp lief mee en of speelde binnen met je dieren. Die tuin van ons blijft een ramp, ik wil nu stapje voor stapje, met een klein budget wat dingen gaan aanpassen zodat het er wat fijner wordt. De ligging van de tuin is perfect, vrijwel de hele dag lekker de zon, voldoende schaduw plekken en de poort uit en je staat in de speeltuin. Het beloofde weer een warme dag te worden en dus zijn we in de middag met zijn drietjes naar zwembad de Wijzend gefietst. Noa jij krijgt van mama (en ook papa betaald een deel mee) een jaarabonnement. Ik wilde het nu meteen regelen, maar omdat het zo ontzettend druk was werd ons verzocht hiervoor op een rustiger moment terug te komen. Het zwembad is op loopafstand van mijn huis en Stacey heeft ook een abonnement, kunnen jullie samen zo vaak heen als jullie willen. Voor jou is het zeker ook leuk Boaz maar ik vind zelf dat je je bij Oranje Buiten beter kunt vermaken. Je bent een echte waterrat en ziet geen gevaren en juist dat is hier wel een gevaar. Bibi, Anne en Lois schoven niet veel later ook aan en het was een gezellige middag. De grote meiden hebben we amper gezien, Bibi en ik hebben elkaar ook amper gezien haha. Lois speelde lief in het peuterbadje, maar daarvoor is mijn peuter mannetje eigenlijk alweer te groot dus wij waren vooral veel in het piraten bad te vinden. Om 16.15 uur hebben we ons aangekleed en zijn we nog even langs de Karwei gefietst, ik heb een pot gele verf gekocht om een schuttingdeel te schilderen. Jullie zijn thuis in de relax modus gegaan en ik ben meteen gaan schilderen, wat een super leuk effect geeft dit al joh. Om 18.15 uur zijn we gaan eten en toen je buikje vol was wilde je toch wel heel graag je bedje in Boaz, best vermoeiend he zulke warme dagen. Noa jij mocht langer op blijven en in mijn bed slapen…. Dat is vaste prik op de donderdag voordat jullie het weekend naar papa gaat.
Vanmorgen was Boaz alweer op tijd wakker. We zijn zachtjes naar beneden gegaan zodat Noa nog even kon slapen. Om 7.45 uur moest ik jou ook wakker maken, want hoewel jij vandaag vrij bent van school moeten we toch op tijd de deur uit. Ik mag na 1,5 week vrij te zijn geweest weer aan het werk en jullie gaan nu weer een lang weekend naar papa toe. Noa jij had het er even moeilijk mee omdat je afgelopen weekend ook bij papa was (door onze vakantie hebben we een weekend geruild) en wanneer papa en ik (een hele enkele keer) een weekend ruilen geeft dat vooral in jouw koppie behoorlijk van onrust. Dat is ook een reden dat we het eigenlijk vrijwel nooit doen. Ik heb jullie een hele dikke kus gegeven en ben toen naar mijn werk gereden. Dit weekend wordt het suuuuuuper mooi weer dus jullie zullen het vast gezellig hebben. Morgen is de tweede verjaardag van Lois waar ik in de ochtend heen ga en omdat het bij papa in de straat is haal ik jullie op zodat we er samen heen kunnen. Nog 6 nachtjes en dan beginnen we aan ons avontuur samen, super veel zin in!
 
Vandaag liep het abonnement op de site af en ik was van plan om te stoppen. Ik heb toch nog verlengd voor 1 jaar zodat ik ook het begin van jouw schoolperiode in jullie dagboekje kan opschrijven. Ik hou van jullie, elke dag weer een beetje meer!!

Up-date in mei

07 mei 2017
Dag toppertjes,
 
Dinsdag mocht ik jullie na 6 dagen bij papa eindelijk weer ophalen.. ik was s’morgens eerder begonnen op mijn werk zodat ik eerder klaar was om jullie op te halen. Maar vlak nadat ik weg reed bij mijn werk begon er een lampje te branden in mijn auto, auto langs de kant gezet en toen bleek het best wel ruk te zijn Mijn koppakking is kapot dus door rijden was geen optie. Ik heb de garage gebeld, die zijn mijn auto weg komen slepen en Bibi heeft mij daar waar ik gestrand was opgehaald. Veel later dan normaal was ik nu pas bij jullie… pffff wat een gedoe en wat was ik verdrietig. Zulke kosten komen nooit uit, maar nu zo vlak voor de vakanties is het helemaal kut. Ook zit ik nu dus zonder auto en eigenlijk ben ik er behoorlijk afhankelijk van. Maar ik heb allemaal lieve mensen om mij heen en die zelfde avond kwam Wiebe (waarover ik straks meer vertel) met zijn broer vanaf Friesland een auto brengen zodat we toch de hele week mobiel zijn. Om 18.15 uur was ik eindelijk bij jullie en mennnn wat was ik blij om jullie weer te zien…. We hebben  lekker gegeten, bij gekletst en het was echt heel fijn om jullie weer thuis te hebben.
Woensdagochtend moest jij naar school Nowie en daarna was je weer 4 dagen vrij. Boaz in de ochtend kregen wij Michele en Leya gezellig op de thee. We hebben lekker rustig aan gedaan. Om 12.30 uur hebben we Noa opgehaald, thuis wat gegeten en daarna zijn we naar Purmerend gereden om Indy op te halen die gezellig bij ons komt logeren. We hebben bij Davy en Indy nog wat gedronken en aan het einde van de middag zijn we weer naar huis gereden. De meiden zijn buiten gaan spelen en wij vermaakte ons binnen. Boaz jij was moe en na het eten wilde je dan ook direct douchen en slapen. Zo leuk hoe je dit ook gewoon aan geeft, dat zal je grote zus echt nooit doen. De meiden waren lief en zijn om 22.00 uur ook naar bed gegaan. Slapen deden jullie niet want toen ik om 00.00 naar boven ging waren jullie nog wakker. Ik denk dat ik uiteindelijk nog eerder sliep dan jullie, haha.
Donderdagochtend begonnen Boaz en ik rustig, jij kwam bij mij in bed liggen en keek you tube filmpjes op mijn telefoon. Ik kon zo nog een beetje weg dommelen. Rond 9.00 uur wilde je naar benden want je had honger. De meiden sliepen hun roes uit en kwamen pas om 13.00 uur naar beneden. Ik ben nog gebeld door de garage, na onderzoek blijkt het inderdaad mijn koppakking te zijn, ze gaan het repareren en maandag kan ik mijn auto weer ophalen. Nu duimen dat er voorlopig niks geks gebeurd met mijn auto en dat we nog heel veel veilige km’s ermee mogen rijden. Om 14.30 uur zijn we nog even naar het Julianapark gereden voor een frisse neus. Er is daar een skatebaan waar Noa en Indy met hun skateboard speelde, Boaz wij liepen een stukje verder en bij de speeltuin heb jij je ook leuk vermaakt. Na een uurtje reden we weer naar huis waar Indy zich omkleedde voor schaatsles. De meiden heb ik daarheen gebracht. Na een nachtje logeren bij ons ben jij nu daar een nachtje gaan logeren Nowie. Tante Nath is daarheen gekomen en heeft jullie mee naar huis genomen. Boaz wij waren samen en jij mocht kiezen wat je wilde eten; pizza van de Macdonalds wilde je graag, haha. Dat gaat niet en dus hebben we bij de supermarkt een lekkere pizza uitgekozen en die thuis opgegeten.
Vrijdag mocht ik weer werken en was oma er voor jou Bo. Jullie zijn de ochtend thuis geweest en zijn daarna Noa op gaan halen in Purmerend. In de middag hebben jullie lekker een patatje gegeten en de dag vloog voorbij. Noa jij had s’avonds een partijtje bij Alyssa en dus was ik iets eerder thuis zodat ik je zelf kon brengen. Vanavond aten wij dus weer samen Boaz, dit keer wilde je witlof eten en je hebt weer zitten eten als een bouwvakker. Om 20.30 uur mochten we Noa weer ophalen en dus moest jij opblijven Boaz, met moeite is dit je gelukt. Ik had je wel al gedoucht en je pyjama aan gedaan dat je terug thuis direct je bedje in kon. Noa jij hebt een super leuk feestje gehad en was blij dat je nog even tijd met mama alleen had voordat je ook naar bed moest.
Zaterdag heeft Noa weer wat slaap in gehaald want om 10.00 uur hebben Boaz en ik je wakker moeten maken voor de eerste verjaardag van die dag. Boaz zijn vriendje Jesse is ook alweer 3 geworden en dus zijn we gezellig een taartje gaan eten. Na 2 uurtjes zijn we weer naar huis gefietst, hebben we wat gegeten, even rustig aan gedaan en toen op de fiets door naar de tweede verjaardag. Kate (zusje van Jay) is alweer 1 geworden en bijna alle meiden van zwangerschapsgym waren er gezellig. Het werd steeds mooier weer en dus zaten we nu gezellig in de tuin. Jullie kids hebben echt super leuk gespeeld en beide waren jullie het er niet mee eens toen we rond etenstijd weer richting huis gingen. We hebben bij Deen even boodschappen gehaald en thuis een gezonde maaltijd genomen. Op tijd lagen jullie fris gedoucht te slapen.
Vandaag alweer de laatste dag van ons lange weekend samen. Boaz jij was vroeg wakker en wilde dit keer ook niet in bed liggen maar meteen naar beneden om met je treinbaan te spelen. Noa ons slaapkoppie nam het er weer van en om 10.30 uur kwam jij eindelijk ook naar beneden. Vandaag een bijzondere dag. Twee maanden terug heb ik via Tinder een hele leuke jongen leren kennen… het is echt helemaal super leuk tussen ons en we zijn beide stapel verliefd. Hij heet Wiebe, is 26 en komt uit Friesland. Papa en ik hebben een soort 2-maanden grens afgesproken en nu die voorbij is mogen jullie hem dus ook ontmoeten. Jullie weten wie hij is, ik heb al veel over hem verteld, jullie hebben foto’s gezien en zijn ook nieuwsgierig naar hem (jij vooral Noa). Op advies van Jamy (jouw praat-dokter Nowie) is de eerste ontmoeting niet te land en op een neutrale plaats en dus hadden we afgesproken bij de stadsspeeltuin in Enkhuizen. Het was een heerlijk zonnige dag en het was leuk. Ik had verwacht dat jullie beide wat terug houdend zouden zijn en de kat uit de boom zouden kijken, maar niets was minder waar. Er is bij de speeltuin een grote zweefmolen die je moet duwen en Noa jij spande Wiebe elke keer voor je karretje om jou heel hard te duwen. Boaz wij speelde eerst steeds samen, maar toen ik ook even met Noa aan het spelen was liep je naar Wiebe om samen met hem de speeltuin te verkennen. Ook Wiebe was positief verbaasd over hoe open jullie naar hem waren. Het was een geslaagde eerste ontmoeting. Na 2 uurtjes hebben we Wiebe weer gedag gezegd en zijn we naar huis gereden waar jullie nog even een uurtje konden chillen voordat het weer tijd was om naar papa te gaan. Even na 17.00 uur waren we bij papa die super blij was om jullie weer te zien. Ik ben daar nog gezellig wat blijven drinken en rond 18.00 uur ben ik weer naar mijn eigen huis gegaan.
Nu zijn jullie 2 dagen bij papa en daarna 9 nachtjes bij mama. Papa gaat met een groep vrienden naar Barcelona en daarom mag ik extra lang van jullie genieten. Wanneer papa terug is wissel ik hem af want dan gaan Wiebe en ik samen 5 dagen naar Barcelona toe. Als ik dan terug kom uit Spanje duurt het nog maar een week voordat wij samen op reis gaan… ik heb er zin in moppies.
 
Ik hou van jullie, elke dag weer een beetje meer.
Xxxxxxxx mama