Dagboek

Aantal berichten: 806
Ga naar:   

Van werkende moeder tot thuisblijf moeder / thuisonderwijzeres

23 maart 2020

Hallo lieve boefjes,

In een vreemde tijd zitten wij op dit moment met een groot deel van de hele wereld. In het kort; begin januari werden veel mensen uit Wuhan in China ziek, heel erg ziek. Dit komt door een nieuw virus genaamd; Corona. Het is een ontzettend besmettelijk virus die zich in een hele korte tijd de hele wereld over verspreidt. Veel mensen uit de risicogroepen die ziek worden van het corona virus komen hier uiteindelijk aan te overlijden. Het officiele dodental staat nu op 10.048 waarvan de meeste mensen uit China en Italie komen. In Italie afgelopen week zelfs meer dan 800 mensen op 1 dag. Dat is dus echt heel erg, we spreken op dit moment ook van een pandemie. In Nederland zijn ook al ontzettend veel maatregelen genomen, zo is vorige week zondag besloten om alle scholen, restaurants, sportclubs etc voor minimaal 3 weken te sluiten. In eerste instantie dachten jullie 2 "YEAHHHHH 3 weken vakantie!!". Maar zo werkt het natuurlijk niet. Alle meesters en juffen (diepe, diepe buiging) zijn op school 2 dagen heel hard bezig geweest om jullie dinsdagavond van schoolwerk te voorzien. Woensdag kwamen jullie na 5 dagen bij papa en Danielle weer thuis bij mama en mochten we dus meteen volle bak aan de slag. Dat ging die dag niet helemaal zoals we het allemaal fijn vonden, het was voor ons allemaal wennen en in komen. In de loop van de week ging het steeds een beetje beter. Noa jij vindt het nog steeds helemaal niks dat je (t)huiswerk hebt, gaat snel met je kont in de krib en we hebben dan ook de nodige strijd met elkaar. Het is voor iedereen een bizarre situatie en ook speelt het mee dat we niet weten voor hoe lang dit gaat duren, die onzekerheid is ook frustrerend. Mama als juf en geen sociale contacten.... dat is iet hoe het hoort als je 6 en 11 bent. Ik mag zelf ook niet op kantoor werken omdat Sander daar zo min mogelijk mensen wilt hebben, ik probeer zoveel mogelijk vanuit huis te doen. Er wordt elke dag wel meerdere keren een beroep op mama gedaan door collega's en klanten. Ook moet ik elke dag vele mailtjes behandelen en beantwoorden. Buiten mijn gewone aandacht voor jullie, de lessen die ik moet voorbereiden en die ik jullie beide ook moet uitleggen en samen moet doen, het huishouden, de boodschappen, gewoon alles... merk ik eerlijk gezegd dat ik het soms erg zwaar vind, zo allemaal in mijn uppie. Maar zoals ik al eerder zei, de halve wereld heeft hier last van... dat blijf ik maar herhalen voor mezelf ;-). Uiteraard zijn er ook positieve dingen.... na het avond eten gaan we steeds een wandeling maken om wat beweging te hebben, een frisse neus te halen en samen te zijn. We hebben dan (h)eerlijke gesprekken en zo merk je dat je weer meer gaat genieten van kleine dingen die je normaal niet eens meer ziet.
Vanmorgen zijn we samen rustig opgestart, we hebben schoolwerk gedaan en om 12.30 uur heb ik jullie naar papa en Danielle gebracht. Daar ook in het kort even uitgelegd hoe het schoolwerk allemaal werkt. Al hebben papa, Danielle en ik een app groep aangemaakt om elke dag elkaar op de hoogte te houden van de lessen, jullie instelling ;-) en uiteraard ook leuke foto's.

Schatjes, we gaan dit samen doen.
Zoals premier Rutte van de week al zei op het nieuws:
Wees een beetje lief voor elkaar!
Jullie niet alleen voor mij en voor elkaar.
Maar ik ook voor jullie.
Ik hou van jullie, elke dag weer een beetje meer.
Kus juf mama

Het Coronavirus in kindertaal

15 maart 2020

Iedereen is wel eens verkouden of krijgt wel eens de griep. Dat komt door een virus. Een virus is een klein onzichtbaar iets wat tussen mensen reist. Sommige virussen zijn goed en doen mensen geen kwaad, andere virussen zijn slecht en maken mensen ziek. Griep is ook zo’n virus waar mensen ziek van worden. Maar waar ook veel mensen vanzelf weer beter van worden. (Weet je nog dat je zelf griep had?) Het Coronavirus is ook een griepvirus. Het is eigenlijk gewoon een nieuwe soort griep. Kinderen kunnen het Coronavirus wel krijgen, maar worden er meestal niet heel ziek van. Je krijgt bijvoorbeeld koorts en gaat hoesten en vaak gaat het vanzelf weer over.

Heel veel mensen praten nu over het Coronavirus omdat het een nieuw virus is. Het nieuwe Coronavirus kan voor sommige mensen wel gevaarlijk zijn. Vooral voor oudere mensen en mensen die al wat zieker zijn. Die mensen moeten dus extra voorzichtig zijn dat ze het virus niet krijgen.

Voor gewone griepvirussen die we al wel kennen hebben onderzoekers een vaccin gemaakt waardoor oudere of zieke mensen geen griepvirus meer kunnen krijgen. (net als dat jij wel eens prikjes hebt gehad om niet ziek te worden, dat was ook een vaccin voor een ziekte) Maar omdat het Coronavirus een nieuw virus is, is er nu nog geen vaccin voor. De onderzoekers zijn natuurlijk wel heel druk bezig om een vaccin en medicijnen voor het Coronavirus te maken. Doktoren kunnen in het ziekenhuis nog wel andere dingen doen om te helpen.

Een groot probleem van een virus is dat het van je lichaam naar het lichaam van iemand anders reist zonder dat je dat ziet of merkt. Via je handen, of door te niezen of te hoesten kun je het virus aan iemand anders doorgeven. Daarom moeten we heel voorzichtig zijn en er alles aan doen om onszelf en anderen te beschermen, zodat zo min mogelijk mensen ziek worden. We willen dat alle mensen goed opletten en zoveel mogelijk thuis blijven zodat het virus zich niet te snel verspreidt. Hierdoor hebben de dokters en de onderzoekers genoeg tijd om zieke mensen te helpen en medicijnen te maken. Het is belangrijk dat alle mensen hier goed op letten.

Slaap feestje

23 februari 2020

Lief meisje,

 

Vandaag was dan eindelijk je partijtje, kriebels in je buik had je helemaal, echt te schattig. Je wilde zooooo graag een slaapfeestje, afgelopen jaar heb je geen feestje gehad (het is er gewoon niet van gekomen) en Aldert en ik hebben net aan de zolder geklust, waardoor ik dacht ‘okey, we doen het gewoon’. Vanmiddag kreeg ik een appie van Jainely dr moeder, ze is ziek en kon er last minute niet bij zijn. Ik heb Kiki dr moeder geappt, beetje last minute, maar ze kon en had er ook zin in. Vanmiddag hebben we samen alle inkopen gedaan, super lief hoe je thuis al een lijstje maakte en over van alles goed na dacht.
Om 19.00 uur druppelde de meiden; Anne, Dana, Riva, Lotte en Kiki, een voor een binnen. Nadat iedereen binnen was zijn jullie naar zolder gegaan, allemaal pyjama aan trekken en de slaap plekken klaar maken. Terug beneden allemaal de vragenlijst voor een spel later op de avond ingevuld waarna het tijd was voor de cadeautjes, leuke dingen heb je weer gehad mop. Daarna samen aan de eettafel waar we allemaal maskertjes, make-upjes en nog meer echte meiden dingen klaar hadden liggen. Uiteraard stond er ook genoeg lekkers voor iedereen op tafel. Nadat iedereen fris en fruitig was zijn jullie naar boven gegaan, tijd voor een kussengevecht en daarna de pot met vragen erbij. Hierbij kwamen hele grappige, gekke vragen aan bod maar ook hele serieuze, leuke gesprekken volgde er. Ondertussen was ik beneden deel 1 aan het opruimen en alles klaar zetten voor de film, drinken, fleece dekens en voldoende lekkere hapjes. Boaz jij vermaakte je ook leuk met de meiden mee, uiteraard was je niet overal bij aanwezig. Na de film is Boaz gaan slapen en deden wij beneden nog ‘doen, durven of de waarheid’, wat een lol en wat een gesprekken, allemaal zo lekker onschuldig nog. Om 23.30 uur was het echt tijd voor jullie bed… en daar bleef het nog lang onrustig. Ik sliep eerder dan jullie 😉
Vanmorgen werd ik na een mega slechte nacht, Boaz was ziek dus volop in de weer geweest met ons binky, wakker. Jullie sliepen nog, wat niet zo gek was, want aan het ontbijt hoorde ik dat jullie het 2.48 uur hebben zien worden. Ik had een uur in de keuken gestaan om een hele stapel met pannenkoeken te bakken als ontbijt. 6 witte smoeltjes aan tafel en iets minder luidruchtig dan de avond ervoor, haha. Na het ontbijt zijn jullie je gaan wassen en aankleden, spullen opruimen en om 11.00 uur werden de meiden 1 voor 1 opgehaald. Eline was later, dus Dana bleef nog een uurtje. In alle rust zijn jullie aan tafel gaan knutselen. De rest van de dag zat er niet heel veel energie meer in en een uur eerder dan normaal heb ik je vanavond naar bed gebracht. Maar je hebt genoten en daar ging het om! Ook mama vond het leuk, een leuke groep meiden en het ging allemaal ontzettend gezellig met elkaar.

Kus mama

Time flies...

09 februari 2020

Lieve boefjes,

Wat hebben we een lekker weekend achter de rug…. en zoals Noa vanavond zei “mama de weekenden bij jou gaan altijd zo snel, dat is stom’, kan ik dat voor nu alleen maar toegeven, de dagen zijn echt voorbij gevlogen.
Woensdag 5 februari haalde ik jullie weer op uit school, na 5 dagen bij papa was het nu weer mijn beurt om 5 dagen van jullie te genieten. Noa jij nam je vriendin Jeanely mee. Boaz jij ging alleen mee. Je wilde graag met Jay spelen en hebt hem gebeld maar hij had geen zin. Later belde Rob, ze gaan naar de kinderboerderij bij ons in de buurt, of je dan gezellig met hun mee wilde, daar had je wel oren naar. Mama dr vriendinnetje Jill kwam samen met Mila nog langs voor Noa dr verjaardag en zo was het een hele gezellige middag voor iedereen. De zon scheen vandaag ook volop en ik merk dat ik daar echt heel vrolijk van word. Boaz jij hebt zelfs nog een tijdje in je uppie buiten gespeeld, dat is voor jou een hele stap en ik was er dan ook heel blij mee. Aan het einde van de middag wilde ik ook nog even naar buiten en dus zijn wij samen een stuk gaan fietsen. Boaz je kan fietsen zonder zijwieltjes maar bent er nog steeds geen held in. Het wordt deze zomer wel echt tijd dat we gewoon jouw fiets pakken ipv dat je achterop gaat bij mama wanneer we op de fiets weg moeten. Dus nu gewoon af en toen samen oefenen, je vindt het wel echt leuk dus het moet goed komen.
Donderdag was weer een dag volop vliegen en rennen, school voor jullie, werken voor mama. Om 12.00 uur had ik de tafel uitgebreid gedekt om samen te lunchen. Normaal doen we dat nooit zo, maar het was wel heel gezellig en ik kreeg ook echte school verhalen te horen, dus ik vind het wel leuk om dit erin te houden. Toen jullie weer op school zaten ben ik gaan sporten, boodschappen doen en heb ik snel de stofzuiger door mijn eigen huis gehaald. Het was alweer tijd om jullie op te halen. Boaz jij ging met je vriendinnetje Jennifer mee, Noa jij mocht weer naar logopedie. Daarna samen een klein rondje bij de kringloopwinkel, heerlijk vinden we dat om daar samen te snuffelen. Ondertussen was het alweer tijd om Boaz op te halen, om te kleden voor zwemles, even een klein hapje eten en hup weer de auto in. Ik word er weer moe van als ik alles op schrijf haha. Terwijl Boaz aan het zwemmen was deden Noa en ik een klein rondje stad. Na de les kreeg jij eindelijk het leuke nieuws dat je op zaterdag 29 februari mag af zwemmen voor je b diploma, topper!!! Dat heb je lekker snel gedaan binky. Helaas kan ik er niet bij zijn als je af moet zwemmen omdat ik dan met Aldert op vakantie ben, maar er zullen wel genoeg mensen aan de zijlijn staan om je te supporten. Om 18.50 uur waren we thuis en heb ik de soep die ik al klaar had staan opgewarmd voor ons…. En toen was het voor mama eindelijk tijd om rustig te zitten!
Vrijdag was het voor mij weer een dagje werken, voor jullie een half dagje school en daarna gezellig met oma op pad naar Purmerend. Sinds vandaag krijgen jullie ook van oma zakgeld, zo gaat het hard met sparen lieverdjes. Je kan er niet vroeg genoeg mee beginnen. In de avond kwam Aldert gezellig bij ons eten en bleef hij voor het eerst ook bij ons slapen terwijl jullie er ook zijn. Het was echt een hele gezellige avond, aan tafel leuke gesprekken, daarna samen een spelletje gespeeld, toen Boaz en ik even aan het douchen waren was Noa op haar manier aandacht aan het uitlokken door een kussen tegen Aldert zijn hoofd te gooien, dat werd uiteindelijk een kussengevecht en boven hoorde ik dat jullie flinke lol hadden. Het was echt een fijne avond, leuk om te zien hoe jullie met elkaar om gaan alle 3.
Zaterdagochtend ging Aldert alweer op tijd richting zijn eigen huis, hij had een mannendag met Madé. Er was vandaag geen schaatsen dus wij konden de ochtend heel lekker rustig opstarten, dat deden we dus ook. In de middag zijn we gaan zwemmen in Enkhuizen. Eline, Dana en Roan gingen ook met ons mee. Wat was het leuk, echt een onwijs fijne, gezellige middag. Het zwembad is klein en overzichtelijk. Roan en Boaz kunnen samen heel leuk spelen. Noa en Dana natuurlijk ook en Eline is al jaaaaaren mijn vriendinnetje, dus gewoon echt een top middag. Ook heel fijn dat jij zo goed kunt zwemmen Bo, zoooo fijn dat jullie steeds een stukje groter en zelfstandiger worden. Na het zwemmen ging Noa met Dana en Eline mee, en Roan ging met Boaz en mama mee. Jullie mannen speelde nog even leuk samen en ik wilde in huis nog even wat doen. Om 18.00 uur hadden we weer bij de meiden afgesproken en hebben we met zijn allen patatjes gegeten. Redelijk op tijd weer naar huis want ik had een verjaardag en opa Kees kwam daarom op jullie passen.

Vandaag was er een filnke storm verwacht en werd er code oranje afgegeven, niet naar buiten dus als het niet nodig is. Ik had het erger verwacht dan dat het uiteindelijk was. We hadden een echte luie zondag, heerlijk soms. Aan het einde van de middag zijn we toch nog even de deur uit geweest want tante Nancy vierde haar verjaardag. Papa, Danielle en opa waren er ook nog, dus jullie hadden geluk. Boaz wat zijn jij en je neefje Liam druk samen, wohhhhh. Wel heel leuk om te zien hoe Liam tegen jou, zijn grote neef op kijkt! Thuis hebben we lekker gezond gegeten en op tijd heb ik jullie naar bed gebracht…. En tsjah, waar ik net dus al mee begon, weekend is weer voorbij gevlogen. Morgen weer school, nog een weekje en dan hebben jullie alweer een week vrij.

Ik hou van jullie, mega, ontzettend veel.

Elke dag weer een beetje meer.

Dikke kus mama

 

Sharona

14 februari 2020 13:43:15

Wat een leuke verhalen weer!! Ik lees ze nog altijd trouw mee zo leuk!!

fijn dat jullie weekenden zo snel gaan en jullie zo veel plezier hebben samen!

goed zo boaz al bijna weer afzwemmen kanjer  

heerlijk Carola dat jij en Albert lekker op vakantie gaan! Waar gaan jullie heen?

veniet ervan!

 

xx

Hiep Hiep Hoera!!!

03 februari 2020

 

Hiep Hiep Hoera voor mijn jarige jopje!!! Bizar maar toch echt waar, alweer 11 jaar terug dat jij op een sneeuw-achtige avond, 13 dagen na de uitgerekende datum, na een mega snelle thuisbevalling, om 21.15 uur op mijn buik werd gelegd. Ons pronkstuk, een zonnestraal in een best wel hele zware periode die ons leven compleet verlichte met d’r mooie koppie. Zo lang als dat het duurde voordat je geboren werd, zo snel ontwikkelde jij jezelf, omrollen, zitten, kruipen, lopen, praten, zindelijk worden, alles deed je allemaal veel te snel. Op school daarin tegen bewandel je heerlijk je eigen pad in je eigen tempo. Je bent geen hoogvlieger en dat zal je waarschijnlijk ook nooit worden, maar je bent wel een lief, mega creatief, sociaal, vrolijk meisje die op een hele positieve manier in het leven staat (meestal dan 😉). Je bent een enorme wijsneus, een bemoeial (positief gezien), een oud wijf die zich het liefst met grote mensen verhalen bemoeit, je bent een spiegel voor mama en kan op de juiste momenten ook echte de juiste dingen zeggen. Je hebt het niet altijd makkelijk gehad met de scheiding en ook met het vertrek van Wiebe heb je het een tijd lang moeilijk gehad. Maar je bent iemand die er voor ‘vecht’ om het beter te laten worden, je handen uit de mouwen steekt en oplossingen aan pakt om er weer een betere tijd van te maken. Je bent gewoon leuk en ik ben er onwijs trots op dat je mij als moeder gekozen hebt.

Gisteren vierde wij jouw verjaardag met zijn allen bij papa op de zaak. Het feestje begon vanaf 13.00 uur maar helaas kwam de eerste visite pas om 13.55 uur binnen, je hebt dus bijna een uur lang de klok vooruit zitten kijken. Het was een gezellige, geslaagde dag met allemaal lieve mensen om ons heen. Aldert was er ook de hele dag gezellig bij. Van hem kreeg je led verlichting welke straks in je nieuwe kamer onder je bed komt. Helaas hadden we, net als bijna alle jaren met jouw verjaardag, last-minute allemaal afmeldingen door de griep. Ook oma Carry kon er helaas niet bij zijn. Gelukkig merk jij er niets van en liep je de hele dag met een glimlach van oor tot oor rond. Je bent aan het sparen voor een nieuwe telefoon dus je kreeg van iedereen geld. Stiekem had ik via een collega al een iPhone 10 voor je kunnen overnemen voor een mega mooie prijs. Dus toen je s ’avonds al je geld telde en samen met papa op internet voor een telefoon ging kijken zei papa dat als hij nog 45,00 euro bij legde mama nog wel iets leuks voor je had. Je mocht kiezen, een nieuwe Samsung kopen of een 2ehands iPhone,,,, helemaal door het dolle heen koos je voor het laatste. Samen met Danielle heb je nog je uitdeelsel in elkaar gezet, je had zelf een idee gevonden op Pinterest, mama had alle spullen bij elkaar gezocht en gekocht en jullie hebben het samen in klaar gemaakt.

Vandaag dan jouw echte dag, na mijn werk rij ik ook naar papa en Danielle toe om je telefoon te brengen (kan papa alles instellen) en uiteraard ook om je een dikke kus en knuffel te geven. Over een paar weken nog je partijtje en dan zitten alle feestjes er weer op voor je.

Ik hou van je, dikke kus mama

 

Marjolein mama van Mearle, Keano en Djealano

03 februari 2020 23:35:11

Hiep hiep hoera! Van harte gefeliciteerd Noa met je 11e verjaardag. Wij hopen dat je een hele mooie dag hebt gehad. Liefs mama van Mearle. Keano en Djealano