Dagboek

Aantal berichten: 806
Ga naar:   

Januari

26 januari 2020

Lieve kuikentjes,

Na een lang weekend bij papa nu weer fijn 5 dagen bij mama. We zijn samen naar huis gegaan waar we een heerlijke chill middag hadden. Boaz jij hebt morgen een spreekbeurt over je goudvis, dus we hebben dat samen voorbereid. Daarna heb ik Noa geholpen met haar huiswerk voor logopedie. Aan het einde van de middag kwamen Eline, Dana en Roan onverwachts even langs voor een koppie thee. De meiden en de jongens speelde leuk met elkaar en de mama's hadden ook genoeg bij te kletsen. Om 18.00 uur hadden we met Aldert bij Ootje konkel afgesproken, we hebben gezellig zitten tafelen, lekker gegeten en leuk gekletst. Dan merk ik wel dat jullie echt groot worden. Jullie willen Aldert graag beter leren kennen en zijn ook heel nieuwsgierig naar Noia en Made. Na 1,5 uur hebben we Aldert gedag gezegd, Boaz jij gaf hem uit jezelf een dikke knuffel, vet grappig en voor mama ook een goed teken. Thuis nog heel even spelen, douchen en lekker naar bed.
Donderdag op tijd opgestaan want we moesten met je vis naar school Boaz. Ik had de vis in een kleine vaas gedaan en die zou jij vast houden in de auto. Bij de eerste hobbel spatterede al een beetje water over je heen waardoor je moest huilen en het niet meer durfde. Mama moest dus de vis vast houden en auto rijden tegelijk... ging allemaal hartstikke goed met die multifunctionele moeder van jullie, haha. Je spreekbeurt ging ook heel goed, je vond het wel spannend zo voor de klas maar je had het goed voorbereid, toppertje man! Ik moest door naar mijn schoonmaakhuisje dus de vis bleef deze ochtend in de klas en dat vonden de kinderen allemaal reuze leuk. Om 12.00 uur samen een broodje eten en de vis snel weer terug in zijn eigen kom, want echt de ruimte had hij niet in de vaas waarin hij mee naar school was. Na het broodje eten weer naar school, en om 15.15 uur weer verder in de race modus voor logopedie, tussendoor avond eten en daarna zwemles. Nog een paar weken bikkelen met onze drukke donderdag planning, de laatste loodjes voor je b zijn in zicht binky. In de avond moesten jullie een beetje op tijd naar bed, ik had een gesprek met papa, In ons ouderschapsplan hebben we afgesproken dat we dat 2 keer per jaar doen. Gelukkig redden we dit aantal nooit. Nu was het alweer 2 jaar geleden en vond papa het echt tijd. Ik heb dan een paar uur van te voren al buikpijn. Ik zie gewoon altijd erg op tegen dit soort momenten. Papa en ik kunnen nog heel goed door een deur en als ouders zijnde hebben we ook echt nog steeds hetzelfde doel voor ogen. Maar als volwassenen samen 1 op 1 die echt met elkaar moeten communiceren werkt het niet, op dat soort momenten weet ik dan ook heel zeker dat we de juiste keuze hebben gemaakt door niet meer samen te zijn. We hebben 2 uur gespraat met elkaar, we zijn onder andere tot de conclusie gekomen dat we best blij zijn met hoe alles gaat en loopt en zijn er vooral blij om dat het met jullie goed gaat.
Vrijdag mocht mama weer een dagje werken en kwam oma jullie om 12.30 uur ophalen. Jullie hebben een gezellige dag gehad. Oma dr vriendin Sandra met haar dochter Marie-Lousie kwamen ook nog gezellig langs. In de avond had mama een verjaardag van een vriendin en kwam opa Kees hier op jullie passen.
Zaterdag moesten we alweer vroeg uit bed omdat Nowie weer een uurtje mocht schaatsen. Na het schaatsen weer naar huis waar we rustig aan deden en weer opwarmde, want jeetje wat was het deze keer koud langs de ijsbaan. Halverwege de middag zijn we met de bus van mama dr werk naar de Ikea gereden. Noa jij krijgt voor je verjaardag van mama een nieuw, 2-persoonsbed. Maar omdat het bed wat je nu hebt ook een kledingkast en ook een bureau is wordt het eigenlijk een complete make-over. Voor je kledingkast heb je geld gekregen van opa, oma en ome Scott. Op de site van de Ikea hadden we al een mooie kast gezien maar toen we daar rond liepen zag je een zwarte kast en die wilde je zeker weten hebben, eerlijk gezegd vond ik hem ook wel iets mooier. Hij was wel wat duurder, dus heb ik er maar wat geld bijgelegd. In de Ikea kregen we met elkaar nog wel wat strijd, mijn lontje was kort en jullie deden er ook wel alles aan om mij te irriteren.... blegh op zulke momenten kijk ik de dag het liefst echt vooruit en kijk ik uit naar het moment dat jullie in bed liggen. Ik had wel door dat het in dit geval voor een groot deel ook wel aan mij lag, we hebben dus even een gesprekje gehad met elkaar. Ik heb toegegeven dat ik fout was en uitgelegd hoe dat komt. Ik merk dat het jullie ook echt goed doet wanneer ik als moeder zijnde ook af en toe mijn 'mindere' momenten heb en mijn fouten dan ook kan toegeven. Nadat we dit gesprek hebben gehad was jullie gedrag ook meteen een stuk leuker en hebben we verder een gezellige middag gehad die we afsloten met een ijsje bij de McDonalds. Maar deze dag was nog niet voorbij want om 18.20 uur hadden we visite van; jawel hoor Rob, Ilse, Jay en Kate. Rob en Ilse hadden een nieuwjaarsborrel en de vriendjes kwamen gezellig bij ons logeren. Ik had mij op het ergste voorbereid, maar joh wat was het gezellig, wat ging het goed en wat waren jullie lief voor elkaar. Noa had allerlei knutsel spullen voor Kate klaar gelegd. Het was namelijk ook wel zo dat Kate bij Noa kwam logeren en Jay bij Boaz kwam logeren... jullie lieten elkaar dan verder ook echt met rust. We sloten de avond wel met zijn allen, lekkere chips en een film op disney+ af. Pas laat gingen jullie naar bed, de mannen op 1 kamer en de meiden op 1 kamer. Jay sliep binnen 10 minuten en de meiden zijn gaan keeten. Boaz hoorde dit en is naar de meiden gegaan waar het een grote gezellige boel werd. Om 23.00 uur ben ik maar naar bed gegaan om politie agentje te gaan spelen bij elk geluidje wat ik hoorde, haha.
Vanmorgen werd ik om 7.10 uur gewekt door het geluid van de jongens, wauwwww goede nacht gemaakt. De meiden sliepen zelfs uit tot bijna 8.30 uur. Ook de ochtend ging weer super gezellig. Om 11.30 uur waren Rob en Ilse er weer.... ik kan niet anders zeggen dan dat het echt geslaagd was en dat ze best vaker kunnen komen logeren zo samen. Al denk jij Nowie er wel anders over... Kate bleef maar kletsen, jij zei zelfs "mama is dit normaal, praat ik ook zoveel, want anders begrijp ik wel dat je soms helemaal gek wordt van mij", haha lekker ding! Rob heeft mama nog even geholpen om de zware dozen uit de auto naar boven te tillen en toen ze allemaal weg waren, de rust weer terug was zijn wij in je kamer aan de slag gegaan Noa. Boaz jij hebt je de hele middag echt onwijs lief en zelfstandig in de woonkamer vermaakt met het knutselen van pokemon (je absolute favoriet) kaarten. Muur 1 van je kamer is af Nowie en echt mega gaaf geworden.... ik heb aan de ene kant wel zin om je kamer te verbouwen maar zie er aan de andere kant ook tegen op om dit allemaal te moeten doen. Nu dit zo goed gelukt is heb ik er wel meer zin in. De zolder waar mama ook al sinds kerst druk mee is gaan Aldert en ik morgen weer een stuk verder af maken (lees de laminaat vloer die ik van Aldert heb gehad af leggen).Zodra dit stukje af is kan jij tijdelijk  naar zolder en kunnen we je kamer ook goed  en zonder haast verbouwen... en dan ga je ook pas terug wanneer het echt af is. Ik moest de bus van mijn werk nog terug brengen, Boaz jij bent met mama mee gegaan. Noa jij bent in de tussentijd je kast opnieuw gaan inruimen en ook weer gaan ontspullen. In je nieuwe kamer heb je echt minder opbergruimte dus je moet spullen weg geaan gooien. Boaz wij hebben de op de terugweg patat gehaald, heel fout maar het was ondertussen al zo laat dat mama geen zin meer had om te koken. Nu liggen jullie lekker te slapen en ben ik met een wijntje op de bank geploft... het was een druk weekend, maar ik heb er wel een heel voldaan gevoel aan over gehouden. Nu aftellen tot volgende week zondag moppie, dan vieren we bij papa op de zaak je 11e... (11 jaar he, hoe zetten de we tijd even stil???) verjaardag... we gaan er een mooie dag van maken.

Lieve, energie vretende, schattige, brutale, (eigen)wijze maar vooral mooie kindjes,
ik hou van jullie, elke dag weer een beetje meer.
Dikke kus mama

 

Marjolein mama van Mearle, Keano en Djealano

31 januari 2020 15:17:15

Lieve Noa en Boaz, 

Wij lezen al jaren mee. Wat schrijft jullie mama leuk! En wat een belevenissen:) jullie mogen heel trots zijn op en met elkaar! Waar blijft de tijd he

 

Liefs marjolein 

Happy New Year

02 januari 2020

Hallo kanjers,

De allerbeste wensen voor 2020. Dat het maar een heel mooi jaar mag worden voor jullie, met het veel liefde, geluk, gezondheid, mooie avonturen en een hoop wijsheid. De schoolvakantie is alweer bijna afgelopen, de drukke, maar zeker ook gezellige feestdagen zijn achter de rug en we kunnen bijna weer terug naar het normale ritme… ik zal dan de vlag uit hangen want yeahhh wat ben ik blij als we weer ritme hebben, haha. Vooral voor jou Boaz is het fijn als we weer ritme hebben, ik hoop dat daardoor jouw oren ook weer beter gaan werken, je minder huilt om een nee en meer waardeert wanneer ik lief tegen je praat in plaats van dat je door gaat met het herhalen van je vraag totdat ik mijn antwoord (hetzelfde als de eerste keer dat je je vraag stelde) schreeuwend tegen je moet herhalen.
Vrijdag 20 december was jullie laatste schooldag, papa heeft jullie met zijn nieuwe auto opgehaald en jullie zijn daar tot en met de ochtend van 2e kerstdag gezellig gebleven. De dag ervoor heeft papa na heel lang wachten eindelijk zijn nieuwe Tesla op kunnen halen. Noa jij bent helemaal in je nopjes, stuurde mama ook allemaal filmpjes van de auto via whatsapp. Wat jullie verder allemaal precies gedaan hebben weet mama ook niet, wel dat jullie heel veel gezellige uitjes hebben gehad en heel laat naar bed mochten elke keer.
Dinsdag 24 december, kerstavond, hebben jullie bij Carl en Nicolette (Danielle dr ouders) gevierd. Ook Danielle dr broer en schoonzus waren erbij. Lekker eten en mega veel cadeautjes voor iedereen.
Woensdag 25 december, eerste kerstdag, hebben jullie in de ochtend rustig aan gedaan om daarna in mooie kleding naar Devani te gaan waar jullie met papa zijn familie kerst hebben gevierd. Neefje Liam en nichtje Evlin waren er ook en daar hebben jullie samen een hele gezellige tijd mee gehad.
Donderdag 26 december, tweede kerstdagen, heb ik jullie om 10.00 uur weer opgehaald, blije koppies en enthousiaste verhalen. Ook hebben jullie alle cadeautjes aan mama laten zien. We zijn naar huis gegaan waar we gezellig zijn gaan brunchen met zn drietjes. Om 15.30 uur zijn we opgedoft en wel naar Purmerend gereden waar we met mama dr familie kerst hebben gevierd. We hadden onder de volwassenen lootjes getrokken. Ik had daarom voor jullie beide ook 1 cadeau. Noa jij kreeg oorwarmers die je graag wilde hebben en voor Boaz had ik een uitje, dat koppie toen ik vertelde dat we 2 dagen later naar Freek Vonk zijn live show zouden gaan, heerlijk! We hadden in de tuin bij ome Davy en tante Nath een winter bbq, het was erg gezellig en het eten ook echt mega lekker. Niet al te laat zijn we naar huis gegaan waar jullie beide gelijk naar bed zijn gegaan.

Vrijdag 26 december begonnen we de dag in rust, lekker lang in pyjama op de bank. Na de lunch wilde ik toch even de deur uit dus zijn we naar het Streekbos gereden voor een wandeling. Onderweg in de auto viel jouw eerste tandje eruit Boaz. Al dagen lang zat dat ding mega los, maar je durfde er niet aan te trekken. Nu is deze er dus vanzelf uit gegaan. Het was echt gezellig met jullie, een leuke route gelopen, gezellige kletspraat en als afsluiter een drankje bij het restaurant. Van zulke dagen kan ik echt genieten. Al was de afsluiting van vandaag wel wat minder. Het gaat al een paar dagen niet lekker met ons hamstertje Max, hij gebruikt zijn achterpootjes niet, de eerste dagen liep hij ondanks deze handicap wel zijn kooi door maar nu bleef hij alleen maar in zijn huisje liggen. Om 19.15 uur hadden we daarom een afspraak bij de dierenarts. Die zei meteen al wat mama dacht, het is beter om Max in te laten slapen. Waarschijnlijk heeft hij een wervelbreuk, we kunnen dit laten onderzoeken, maar wat de uitkomst ook is, bij zo een klein huisdiertje is toch altijd de uitkomst dat inslapen het beste is. Max is nog wel heel jong, maar we willen niet dat hij pijn heeft. Boaz jij keek de andere kant op toen Max een spuitje kreeg, Noa jij keek wel toe en bleef Max aaien totdat hij stopte met ademhalen. Daarna moest jij ontzettend verdrietig huilen (en mama huilde daardoor met je mee). We hebben Max mee naar huis genomen waar we hem later in de achtertuin gaan begraven. Thuis hebben we aan tafel een tekening voor Max gemaakt en zitten praten over de dood. Het was een mooi moment zo aan tafel.
Zaterdag 27 december mocht jij eerst weer een uurtje naar de schaatsbaan Noa, Boaz wij hebben ons in het restaurant gesetteld met wat lekkers te drinken. Na de les hebben we Noa naar opa en oma gebracht waar jij een leuke dag had met oma. Jullie zijn naar de stad geweest, gewandeld over de markt, oma dr auto gewassen en opa had lekker pannenkoeken voor je gebakken. Boaz om 11.45 uur gingen wij samen op pad naar Amsterdam, je begon nu wel wat zenuwachtig te worden. Toen we aankwamen mochten we aansluiten in de rij. We zagen Rob, Ilse, Jay en Kate niet veel later ook komen aanlopen en zij sloten bij ons aan in de rij. Jay had mee gedaan aan een winactie en zo kaartjes voor het hele gezin gewonnen. Zij hadden eigenlijk al 2 kaartjes voor deze show en die had mama dus last-minute over gekocht. Heel toevallig zaten we 2 rijen achter elkaar… Jij en Jay waren beide zenuwachtig en versterkte daardoor elkaar in het drukke gedrag, haha. Voordat de show begon mocht je van mama een cadeautje kiezen, je koos een mooi boek uit. Daarna wat te drinken gehaald en een bak met popcorn. Om stipt 13.30 uur begon de show, je zat bij mama op schoot zodat je het beter zag. Na een klein kwartiertje vond je het wel spannend en wilde je het liefst naar huis, gelukkig kon ik je overtuigen dat we bleven zitten en vanaf dat moment heb je echt alleen maar zitten genieten. Dat koppie van je, echt heerlijk. Ik heb niet alleen van jouw blije koppie genoten maar vond de show zelf ook echt leuk. Nadat het was afgelopen hebben we bij de snackbar wat eten gehaald en zijn toen weer naar opa en oma gegaan om je zusje op te halen. We hebben allemaal een leuke dag gehad.
Zondag 28 december hadden we niks op de planning. Echt fijn een dagje niks moet en alles kan. We hadden nu eindelijk tijd om Max te begraven, dat vonden jullie alle twee wel verdrietig om te doen. We hebben ook zijn hok schoongemaakte en opgeruimd, gek die lege plek. Zoals jullie weten kan mama heel slecht tegen een hele dag niks doen en dus besloten we last-minute om naar Heemskerk te rijden om bij Aldert te gaan eten. Het was alweer een tijd terig dat jullie hem hebben gezien. Het is gewoon nog erg lastig afspreken omdat ik zijn kindjes nog niet mag zien (volgens afspraken uit hun ouderschapsplan) en wij dezelfde regeling hebben. Noia en Madé waren nu extra bij hun moeder dus konden we daar heen, ook vonden jullie het heel leuk om zijn huis te zien. We zijn er 1,5 uur geweest, niet super lang, maar we hebben lekker gegeten en het gezellig gehad. Vooral Boaz vindt het allemaal reuze interessant en vindt het leuk om aandacht te krijgen van Aldert.

Maandag 29 december moest mama weer werken en heb ik jullie naar papa en Danielle gebracht. Jullie hebben een creatieve dag gehad en samen met papa zitten schilderen. Papa had voor Boaz een hele mooie Pokémon geschilderd, die is heel goed gelukt. Ook hebben papa en Danielle de zomervakantie geboekt, Van 9 tot en met 28 juli (echt mega lang ;-( zijn jullie op pad. Samen met Danielle dr ouders hebben jullie een luxe villa met privé zwembad, op een camping, gehuurd in Zuid Frankrijk, vlakbij Monaco. Daar zitten jullie van 11 tot en met 25 juli, met de heen en terugreis erbij zijn jullie daarom bijna 3 weken weg. Onwijs leuk voor jullie... uiteraard gaan wij ook samen nog op vakantie. Hoe, waarheen, wanneer en met wie zien we later allemaal wel, maar dat we gaan kan ik jullie wel beloven.
Dinsdag 31 december, de allerlaatste dag van 2019. Ook deze dag moest mama gewoon werken. Ik heb jullie om 17.00 uur bij papa en Danielle opgehaald, thuis hebben we ons gedoucht en mooi aangekleed en om 18.15 uur zijn we op de fiets naar Rob, Ilse, Jay en Kate gegaan waar we met de hele groep van zwangerschapsgym het jaar gezellig hebben afgesloten. Het was echt een mega fijne, gezellige avond. Wat zijn het stuk voor stuk allemaal fijne mensen en wat zijn alle kinderen ook allemaal leuk en lief met elkaar. We hebben lekker gegeten, gedanst, spelletjes gespeeld, gezellig zitten kletsen en mega veel moeten lachen. Jullie zijn wakker gebleven en waren ook heel gezellig. Pas om 2.45 uur zijn we naar huis gefietst waar we allemaal gelijk ons bed in gegaan zijn. Het was een hele fijne afsluiting van een heerlijk jaar.
Woensdag 1 januari sliep Boaz uit tot 9.30 uur en heb ik Noa om 11.00 uur gewekt, bang dat ze vanavond anders niet meer slaapt. In de middag zijn we traditie getrouw naar Schoorl gereden voor een nieuwjaars-wandeling, maar pffff wat was het koud. We hebben eerst bij Honky Tonk wat nacho’s en drinken besteld en zijn daarna de klimduin opgeklommen en hebben een korte wandeling in het bos gemaakt. Om 17.00 uur werd het alweer donker en zijn we richting huis gereden. We waren allemaal hartstikke moe dus zijn allemaal op tijd naar bed gegaan.
En dan vandaag, donderdag 2 januari. We hebben een rondje stad gedaan, Noa jij hebt nieuwe schoenen gehad. Daarna zijn we naar Sam City gereden waar jullie je een uurtje hebben uitgeleefd, thuis hebben we makkelijk  gegeten en om 17.45 uur mocht jij weer 3 kwartier zwemmen Boaz. Vanavond heb ik jullie ook op tijd naar bed gebracht. Morgen mag mama weer werken en breng ik jullie naar papa en Danielle waar jullie nog 3 dagen vakantie hebben voordat het echte schoolritme weer van start gaan. De vakantie is voorbij gevlogen en als ik het zo opschrijf hebben jullie ook voldoende leuke dingen gedaan.

Ik hou van jullie, elke dag een beetje meer.
Dikke kus mama

Fijne feestdagen

25 december 2019

Sinterklaas feestjes

06 december 2019

Hallo lieve schatten,

De Sinterklaas periode hebben we weer achter de rug... wat een drukke, hectische maar magische tijd is dat toch elke keer. Boaz jou is op de bso door een ouder kindje verteld dat Sinterklaas niet bestaat, echt enorm teleurgesteld was ik. Je bent nog zo klein en juist nu heb je de leeftijd dat het zo een mooi sprookje is. Je hebt mama 2x gevraagd of ik je de waarheid wilde vertellen en ik heb er voor gekozen om het een beetje vaag te houden. Je bent ook nog te klein om het echte verhaal te kennen en dan dit geheim voor je klasgenootjes te moeten bewaren. Door alle magie er omheen had je zeker weer je twijfels en hebben we het dit jaar zo kunnen vieren dat je het toch geloofde, gelukkig.
Zaterdag 16 november kwam Sinterklaas met zijn stoomboot aan in de haven van Hoorn. Door schaatsles van je zusje konden wij er niet op tijd zijn en mocht je, net als vorig jaar, mee met je vriendje Jay. Door zakelijke connecties van papa mochten jullie in het vip gedeelte staan waardoor je als een van de eerste Sinterklaas een hand kon geven, wat was je blij en wat heb je genoten. Na afloop nog even met zijn allen (ook met papa, ome Lennart, tante Nancy, Liam, Evlin) wat gedronken op een terrasje en door naar de Roode Steen waar de echte pieten van tv een heus feest gaven. Voor jou waren de spanningen te veel en je moest huilen, we hebben dus iets eerder afgesloten en hebben bij de visboer wat gegeten. Toevallig zat papa daar ook dus hebben we gezellig met zn viertjes wat gegeten. Dat maakte de dag voor jou helemaal compleet Bootje.
We hadden de afspraak gemaakt dat jullie elke woensdag en zaterdag je schoen mochten zetten. Op zondag 24 november was jij een dagje bij opa geweest Bo, toen je thuis kwam vroeg je of je je schoen mocht zetten en toen ik nee zei, reageerde jij met "ik weet wel waarom ik mijn schoen niet mag zetten mama, je hebt zeker geen schoencadeautjes in huis, want hoe kan jij anders weten wanneer ik mijn schoen mag zetten".... aldus onze wijsneus.
Zondag 1 december vierde we weer Sinterklaas bij Rob en Ilse thuis samen met de andere kindjes van zwangerschapsgym. De vader van Ilse, opa Kees die jij ook heel goed kent, is dan Sinterklaas. Dit jaar was het best een beetje spannend, helemaal omdat jij dus best wel je twijfels hebt. Maar die spanning was nergens voor nodig.... wat heb je genoten. Bij Sinterklaas op schoot vond je het allemaal best een beetje spannend, je wist je geen houding te geven en dan ga je altijd echt de clown uithangen. Sinterklaas (opa Kees) kent je heel goed en weet hier ook heel leuk mee om te gaan. Alle kids kregen bij deze viering een cadeau; Noa jij kreeg een bluetooth speaker en Boaz jij kreeg een doos met lego... voor beide super geslaagde cadeautjes. Ik had dan ook 2 hele blije kindjes die een hele fijne dag hebben gehad. 
Gisteren, 4 december, hadden jullie Sinterklaasfeest op school. Noa jullie vieren dit met surprise. Jij had Mesin en die is gek op voetbal, dus samen hebben we een tafelvoetbal tafel gemaakt. Via Pinterest hadden we een heel leuk idee gevonden die we samen (meeste heb je zelf gedaan) hebben gemaakt. Nina had jou en had een hele mooie, gouden diva doos voor je gemaakt met ook echt een heel leuk, persoonlijk gedicht die 100% op jou sloeg. Boaz jij hebt een hele leuk dag gehad en bent door Sinterklaas verwend met een racebaan en 3 auto's. Heel veel meer informatie kreeg ik ook niet van je te horen hoor, haha. 
Gisteren 5 december, wat waren jullie zenuwachtig. Zelfs Noa mijn meisje, die al jaren niet meer gelooft kreeg met het ontbijt en de lunch amper een hap door haar keel vanwege de kriebels in haar buik... geweldig. Toch moesten jullie nog heel lang wachten want pas in de avond hebben wij het gevierd. Uit school had jij nog vriendinnetje Jennifer mee Bo... ik dacht leuke afleiding dan gaat de middag wat sneller, maar dat was een slecht idee, want pfffff wat waren jullie druk. Ze werd om 17.00 uur opgehaald en toen heb ik jullie beide met de tablets op de bank gezet, rust in huis. Om 17.45 uur kwamen opa Kees en ome Scott. (opa Doke en oma Carry konden er onverwachts niet bij zijn). We hebben soep gegeten die ik vanmiddag lekker vers gemaakt had en zaten aan de eettafel te kletsen toen er om 18.40 in een 3 pieten keihard op de ramen klopte.... dat hoofd van jou Boaz was hilarisch. Je had totaal niet verwacht dat er ook echt pieten langs zouden komen... oh wat heb ik genoten van jullie hysterisch drukte, van jullie zenuwachtige gezeur, maar vooral van jullie mega tevreden, blije koppies. De cadeautjes waren binnen no-time open, we hebben gedanst en gezongen met de pieten en vooral heel erg genoten van de drukte en gezelligheid. Beide zijn jullie (ondanks mijn kleine budget, maar met financiële ondersteuning van heel veel lieve mensen; opa's, oma en ome Scott) ontzettend verwend... met voor Noa als hoogtepunt een naaimachine. Wat wilde je dit graag hebben meissie, je was zelf op internet al gaan zoeken, maar die dingen zijn echt heel erg duur. Ik moest je dan ook al eerder teleurstellen dat Sinterklaas dit echt niet kon kopen. Je verbaasde, tevreden maar vooral blije hoofd waren alle euro's meer dan waard. Je bent gelijk met opa Kees (die vroeger met zijn ouders in een naai winkel gewerkt heeft) aan tafel gaan zitten en kreeg les. Ik kan niet zeggen dan dat het een geslaagde periode was... maar dat ik ben ook wel weer blij dat het voorbij is en dat we nu weer richting de kerst gaan.
Vanmorgen heb ik jullie naar school gebracht. Danielle komt jullie ophalen en dan zijn jullie weer gezellig 5 dagen daar. Woensdag kom ik jullie ophalen uit school en dan gaan we ons huisje samen in kerstsfeer brengen. In tegenstelling tot vorig jaar heb ik er nu heel veel zin in. We gaan er samen weer een hele fijne tijd van maken. Eerste kerstdag zijn jullie bij papa en Danielle, tweede kerstdag bij mama en dat vieren we met de hele familie bij ome Davy en tante Nath thuis. Oud en nieuw zijn jullie (gelukkig) ook bij mama en dat vieren we weer met onze lieve vriendjes van zwangerschapsgym, dit jaar zijn we dan voor het eerst compleet (okey, Aldert is er helaas niet bij, maar vanaf volgend jaar kunnen we wel langzaam elkaar allemaal beter gaan leren kennen). Laat de rest van de december feestdagen maar komen.

Lieve, lievelingen... jullie worden veel te snel groot. Elke leeftijd is leuk, elke leeftijd is lastig, elke leeftijd is leren, maar bovenal... elke leeftijd is genieten, en dat proberen we dan ook maar zo veel mogelijk te doen.
Ik hou van jullie, elke dag weer een beetje meer.
Kus mama

Feestweekend

28 oktober 2019

Hi kanjers,

Een feestweekend voor mijn binky stond er op de planning. Als afsluiting van een leuke herfstvakantie waarin jullie genoeg leuke dingen hebben gedaan; een dagje bso, met Danielle ontbijten de bij de Hema, Noa alleen naar de bioscoop met Dana en daarna een loggerpartijtje, Boaz woensdag naar Ballorig en donderdag naar de bioscoop. Jullie waren dit weekend bij papa maar toch hebben we elkaar heel veel gezien. Zaterdag was dan eindelijk de dag dat je mocht afzwemmen. Om 15.30 uur was ik in het zwembad, niet veel later kwamen jij en papa ook aan. Je was heel relaxt en echt totaal niet zenuwachtig. Opa Kees, oma, opa Doke, Danielle, Noa, ome Lennart, tante Nancy, Liam en Evlin waren er ook allemaal bij om naar je te kijken. Ik mocht met je naar de kleedkamer om je klaar te maken, daar hing je al de clown uit en eigenlijk deed je dat een uur lang. Wat zwem je goed kanjer, vooral alle slagen op je rug doe je ontzettend goed. Bij het duiken door het gaat was je je heerlijk aan het uitsloven, je ging niet door het gat heen maar er onderdoor haha. Na bijna een uur lang je kunsten vertonen was het dan zo ver, je werd als een van de eerst omgeroepen (het ging op voornaam ipv achternaam), oh en ik ben dan echt zo een emo moeder hoor, tranen van trots! Allemaal zijn we mega trots op je. Nadat je gedoucht had en je normale kleding aan had kreeg je nog van iedereen een cadeau, dik verdiend. Na afsloop gingen jullie weer met papa en Danielle mee, Lennart, Nancy, Liam en Evlin zijn ook met jullie mee gegaan en hebben jullie samen gegeten. Ik reed nog wel even mee om je verjaardagstaart bij papa langs te brengen. Daarna ben ik naar huis gegaan om je uitdeelsel af te maken en en toen dat klaar was ben ik naar Heemskerk gereden om bij Aldert te slapen.
Zondagochtend was je al vroeg wakker en ontzettend hyper, vandaag is het jouw dag. Morgen ben je pas echt jarig maar vandaag vieren we dat met een mooi feest. Van mama heb je je cadeau vorige week natuurlijk al gehad, van papa en Danielle kreeg je mario card voor de Wi, dat wilde je al heel lang hebben en je bent er dan ook mega blij mee. Na een paar potjes ging je ook al steeds beter. Om 12.30 uur hadden we bij Devani afgesproken, Noa en Danielle hadden daar alles al mooi voor je versierd. Vanaf 13.00 uur was het feest en druppelde de viste langzaam binnen. Wat was het een mooie dag binky en wat ben je ontzettend verwend. Allemaal lieve mensen om ons heen en er hing echt een super leuke sfeer. De locatie bij papa op de zaak is ook echt perfect om jullie feestje te vieren. En op zulke dagen ben ik ook heel erg trots op ons alle vijf, jij, je zus, papa en ook Danielle…. Wat hebben jullie (maar vooral ook mama) het getroffen met haar als bonus moeder, ze doet het allemaal zo leuk en zo goed. Ze geeft knuffels wanneer er liefde nodig is, ze troost als er verdriet is, maar ze corrigeert/stuurt ook wanneer het nodig is en alles wat ze doet ontvangen jullie ook als heel natuurlijk. In de avond kreeg ik van verschillende vriendinnen ook berichtjes dat ze het zo bijzonder vinden hoe wij het doen en hoe ontspannen de sfeer is op jullie verjaardagen. Papa en ik zijn heus niet altijd vriendjes en we zijn het ook niet altijd met elkaar eens, maar we hebben wel altijd onze neus dezelfde richting op als het om jullie geluk gaat. Boaz jouw dag was echt een feestje, je hebt ook de hele dag met een big smile rond gelopen en genoot van alle aandacht… nou ja op het moment van de kaarsjes uitblazen wat minder, haha. Toen iedereen voor je aan het zingen was werd je super verlegen en kroop je het liefst terug naar waar je 6 jaar terug vandaan gekomen bent haha, lekker kind. Om 18.30 uur ging de laatste visite weg, we hebben samen alles opgeruimd, je cadeautjes in gepakt. Dat neem je allemaal mee naar papa en Danielle en daar ga je het rustig op je gemak bekijken en verdelen.

En dan vandaag… je echte verjaardag. Bizar maar waar, alweer 6 jaar terug dat je op een stromachtige dag als een wervelwind je buikhuis verliet. Vanwege de rughernia die er een paar dagen daarvoor ingeschoten was besloten ze de bevalling in te leiden op de uitgerekende datum. Om 7.00 uur moesten papa en ik ons melden. Door een stroomstoring dat weekend verliep het niet zo soepel en om 8.15 uur zat het infuus erin. Om 8.30 uur appte ik nog met oma, papa zat aan een tafel je geboorte kaartje te ontwerpen en 10 minuten later kreeg ik flinke weeën. Ik stuurde oma om 8.40 uur een appje dat ik mijn telefoon weg ging liggen omdat ik mij niet meer kon concentreren. 9.00 uur liep ik naar de wc waar ik een weeën storm kreeg. Ik heb daar een half uur gezeten en kon de weeën zo super goed opvangen. Om 9.40 kwam de vk en wilde ik graag weten of ik al ontsluiting had. Zij wilde het nog niet controleren en kwam de stagiaire eerst even voorstellen. De weeën gingen ondertussen flink door en om 9.55 uur zei ik dat ik persdrang had, dat geloofde ze niet… maar geloof mij nou maar want na 2 flinke persweeën werd er een klein, mooi, fantastisch binky op mijn buik gelegd…. Wauw wat een geluk, wat een liefde! En de onvoorwaardelijke liefde groeit elke dag gewoon weer voor je door. Gefeliciteerd lief, knap, stoer binky van mij. Vandaag op je echte verjaardag zie ik je niet, papa brengt je naar school waar je mag uitdelen. Geniet ook van deze dag boefje. Woensdag zijn jullie weer bij mama en dan gaan we met zn drietjes naar het zwembad, lekker vrij zwemmen zonder dat je bandjes om hoeft. In de avond gaan we bij MacDonalds eten en dan gaat Aldert ook mee, dan gaan jullie elkaar ook eindelijk ontmoeten. Jullie hebben er erg veel zin in, al maanden zien jullie dat mama mega happy en ontzettend verliefd is en daarom zijn jullie ontzettend nieuwsgierig naar wie die man nou eigenlijk is.


Ik hou van jullie, nog steeds elke dag een beetje meer.
Ik ben trots op jullie, mega, ontzettend trots!
Hou van jullie, dikke kus mama