Dagboek

Aantal berichten: 790
Ga naar:   

Arme Boaz

17 september 2018

Lief kereltje,

Vanmorgen werd ik om 9.15 uur gebeld door school. Je had een ongelukje gehad tijdens het buiten spelen. Je kreeg een plank tegen je hoofd waarbij je een flinke hoofd wond had opgelopen. Ze zeiden dat we naar de dokter moesten want zoals zij konden beoordelen moest het gehecht worden. Ik ben vanuit mijn werk naar school geracet, en samen zijn we naar de dokter gereden. Daar ben je gecontroleerd maar vond de huisarts het toch beter als je bij de seh werd gezien. We zijn dus direct verder gegaan. Boaz je was gewoon gezellig en had praatjes, maar klaagde wel over hoofdpijn. Papa is ook naar het ziekenhuis gekomen en daar was het vooral wachten, wachten en nog meer wachten, de wond stond flink open en dus besloten ze te hechten. We hebben dat eerst gewoon geprobeerd maar ons arme knulletje was zooooo bang voor de naalden (net boven je oogjes) dat ze besloten hebben je onder narcose te brengen om je in alle rust te kunnen hechten. Dat was echt heel naar, dan ligt je binky daar aan allemaal toeters en bellen, draadjes, piepende monitoren en zie je hem ‘weg vallen’. Na een kwartier ongeveer werd je weer wakker en had je al heel snel weer praatjes. Na nog een half uur is je infuus verwijderd en mocht je eindelijk mee naar huis. Ondertussen waren we al bijna 5 uur in het ziekenhuis en vonden ze de observatie tijd (waar in zulke gevallen 4 uur voor staat) ook lang genoeg. Over een week moeten de hechtingen verwijderd worden en verder mag je alles doen, al kunnen we zwemles morgen beter over slaan. We hebben wat aandachtspunten mee gekregen en ook over bepaalde veranderingen gehad die niet mogen plaats vinden. Het was best een indrukwekkende dag... maar Boaz wat was jij dapper, ik ben zo trots op je! Je bent met papa naar de Intertoys om een cadeautje uit te zoeken, dat heb je dubbel en dwars verdiend. Ik ben vanuit het ziekenhuis alleen naar huis gegaan en dat was wel even een dingetje... Ik plof op de bank want het vreet energie zo een lange dag.

Love you, dapper binky.
xxx mama

 

Jamie,Chanel, Indy, Donna en Jolie

25 oktober 2018 15:13:20

Agosie wat sneu! Sterkte met Boaz (alsnog :-))

Heb sinds maanden weer eens bij je gekeken, en wat hou je het goed bij!

XXX

Start van een nieuw schooljaar

02 september 2018

Lieve moppies,

En dan zit de zomervakantie er gewoon alweer op…. 6 weken klinkt zo lang, en dat is het ook. Maar wat zijn die weken voorbij gevlogen. Jullie hebben het echt getroffen met het weer en genoeg leuke dingen gedaan om op terug te kijken. Een paar dagen in Friesland geslapen, naar Duitsland geweest, naar Frankrijk geweest. Heel veel gezwommen in het zwembad, naar de zee geweest, naar een pretpark geweest, Boaz is 2x met Jay naar Balorig geweest, Noa heeft mee gedaan aan Huttenbouw, jullie hebben speelafspraakjes gehad met vriendjes en vriendinnetjes, we hebben 1 op 1 dates gehad en ik ben vast nog heel veel vergeten. Maar het was leuk!! Dit weekend zijn jullie bij papa en Danielle en vandaag hebben jullie ook genoten van een hele mooie zonnige dag. Papa is thuis aan het schilderen en jullie zijn met Danielle op visite geweest bij haar vriendin die een zoontje van 3.5 heeft. Zij hebben een sup board en wonen aan het water dus jij mocht het eindelijk proberen moppie. Vanavond waren we aan het appen en stuurde je foto’s en filmpjes door, wauw wat doe je dat goed! Heerlijk om dat blije, trotse koppie dan te zien.

Morgen de start van een nieuw schooljaar. Boaz jij start in groep 2 en krijgt les van een meester en een juf. Noa jij start in groep 5 en krijgt les van 2 juffen. Beide hebben jullie er ontzettend veel zin in. De vakantie was fijn, maar ik denk dat het regelmaat wat nu weer terug komt ook wel heel veel rust geeft aan jullie. Papa brengt jullie naar school en morgenavond bellen we even zodat ik ook kan horen hoe de eerste schooldag was. Ik hou van jullie, ontzettend, mega veel!

Xxx mama

Vakantie, Frankrijk, Orpierre

16 augustus 2018

Lieve lieverds,

Dinsdag 7 augustus werden jullie om 8.30 uur door papa en Danielle thuis gebracht na een heel leuk weekend daar, jullie zijn 3 dagen naar Duitsland geweest, sliepen in een hotel en zijn naar moviepark geweest. Anderhalf uur later zijn wij aan ons avontuur begonnen. We hadden totaal geen last van files en om 17.20 uur kwamen we bij ons hotel in Nancy aan. Het was ontzettend warm, 36,5 graad, pfff. We hebben ons opgefrist en zijn toen het centrum ingelopen om een lekker restaurant op te zoeken. Boaz jij was echt een huilerige draak, echt niets aan met jou. Alles was zuchten en zeuren en een reden om te gaan huilen. We hebben lekker gegeten, jullie speelde in een fonteintje en na het eten zijn we nog wat door het oude centrum gaan slenteren, we sloten af op een terras en daar begon het met onweren. We hebben een taxi naar ons hotel gepakt en lagen om 23.00 uur allemaal te slapen. Die nacht brak er noodweer uit, bizar hoe dichtbij de onweer, storm en hevige regen was. Boaz jij was heel erg bang die nacht, arm ventje.
Woensdag 8 augustus ging om 8.00 uur de wekker, we hebben allemaal amper geslapen en begonnen na een ontbijt om 10.00 uur aan ons laatste stuk. Om 17.00 uur reden we Orpierre in. Het dorpje waar onze camping ligt. We hebben daar eerst wat gegeten en zijn toen gaan inchecken. Samen hebben we de auto uit geladen om daarna de camping en buurt te gaan verkennen. Het was een leuke eerste indruk. Wel was de vermoeidheid bij iedereen te merken en we hadden geen goede invloed op elkaar, niet te laat zijn we allemaal gaan slapen.
Donderdag 9 augustus werden we na een goede nacht wakker in een koud, nat en donker plekje. Bah, rijden we hiervoor zo een stuk naar het zuiden. De hele dag bleef het regenen en moesten we ons in de caravan vermaken, eerlijk is eerlijk het was niet leuk en ik wilde het liefst weer naar huis. Boaz luisterde niet, Noa was ontevreden en ondankbaar, Wiebe kon niks hebben van jullie en ik had het idee dat ik er echt tussen zat... die avond luisterde Boaz voor de zoveelste keer weer niet en brak ik, ik werd zo boos op jou en ook zo ontzettend verdrietig dat ik niets anders kon dan huilen... onze eerste vakantie met zn vieren waar ik al maanden naar uit keek... en dan zijn we hier en is het niet leuk. We hebben een goed gesprek gehad met elkaar en al onze frustraties eruit gegooid, vanaf morgen is het mooi weer en maken we een nieuwe start!
Vrijdag 10 augustus werden we na een goede nacht wakker met een stralend blauwe lucht en een heerlijke temperatuur... we hebben op het terras ontbeten en zijn toen naar het zwembad gelopen. We hebben gezellig gezwommen en genoten van de zon en elkaar. Dit is Genieten met een hoofdletter G. Na 2 uurtjes wilde jullie naar de klimwand naast het zwembad. Jullie vermaakte je daar gezellig dus Wiebe en ik wilde net wat drinken bestellen toen Noa viel, en hoe?! Je sprong van 3,5 meter naar beneden op het springkussen, maakte een klap waarbij je knie op je kin kwam en je daardoor op je tong beet... je gilde het uit van de pijn en het bloed gutste je mond uit. Ik heb je nog nooit eerder zoveel pijn zien hebben. Van de schrik moest je overgeven en ook dat zat vol met bloed... je tong was aan 2 kanten flink kapot en die snee was zoooo diep dat ook ik in paniek raakte. Boaz jij zonderde je af en liet Wiebe en mij echt voor Noa zorgen; topper! We hebben je uiteindelijk naar de caravan getild want er was op de camping en in het dorp geen arts aanwezig, daar ben je met 2 aspirines naar bed gegaan waar je binnen No time sliep. Toen je sliep zijn Wiebe en Boaz een tekening voor je gaan maken en even naar de supermarkt en het zwembad in het dorp geweest. Ik heb oma ff gebeld, moest ff mijn verhaal kwijt. Na 1,5 uur werd je wakker, met veel pijn maar wel zin om te gaan spelen, goed teken. Ons buurmeisje (Tess van 3 jaar) liep langs en nadat de kids gezellig zijn gaan spelen raakte wij met haar ouders aan de praat. We zijn vrijwel direct bij elkaar aangeschoven en het was heel gezellig. Noa jij voelde je steeds iets beter worden, praten en eten doen pijn maar drinken gaat gelukkig wel goed. Je bent zelf naar het zwembad gegaan. Vlak voordat het zwembad dicht ging ben ik samen met Boaz en Tess naar je toe gegaan en hebben we met zn vieren gezwommen. Nadat we terug kwamen konden we bij de buren Richard en Jamilla aanschuiven voor een bbq. Noa jij had weer veel pijn en bent in de caravan gaan liggen om Netflix filmpjes te kijken. Arm meisje ik heb zo met je te doen, ik hoop dat een goede nacht slaap al veel doet. Toen jullie sliepen hebben wij met de buren spelletjes gespeeld, was erg gezellig. Ondanks Noa dr ongelukje was dit een hele geslaagde dag en waren jullie ook super lief!
Zaterdag 11 augustus begonnen we de dag weer heel relaxt, Noa je had weer veel pijn, wel heelt het in je mond heel snel. De rechterzijde is al vrijwel dicht en de linkerzijde voor het grootste gedeelte ook. Aan de achterzijde van de snee zit een soort winkelhaak waarbij er duidelijk een stukje tong los zit, hier heb je het meeste last van en ik twijfel toch of we niet op zoek moeten naar een arts. Onze kletskous die normaal 5 kwartier per uur praat is de hele dag stil en heeft zichtbaar pijn... zelf wil je absoluut niet naar een dokter en ook andere mensen op de camping zeggen dat het echt goed komt. We hadden vandaag een dagje rivier op de planning met de buren en dat wil je door laten gaan Noa! Om 13.30 uur reden we achter de buren aan op zoek naar een mooie plek in de bergen en mooi was het zeker; WAUW! Wat mooi is het hier, een stromend riviertje waar we ons uren vermaakt hebben. Echt ontzettend gezellig en iedereen was aan het genieten. Aan het einde van de middag reden we weer terug naar de camping waar we tot sluitingstijd nog naar het zwembad zijn gegaan. Vanavond aten we spaghetti bij de caravan, heel langzaam lukt het Noa ook weer om wat te eten. Al met al weer een geslaagde dag, wat ik wel heel jammer vind is dat er geen animatie is en ook geen kids disco. Op de site stond dit wel vermeld en mede daarom heb ik voor deze camping gekozen. Gelukkig missen we het nog niet en vermaken we ons heerlijk zo samen.
Zondag 12 augustus houden we een zwembad dagje, eerst allemaal lekker uitgeslapen en geluierd en rond 13.30 uur zijn we naar beneden gelopen. Wiebe is na een uurtje op pad gegaan voor de boodschappen alleen blijkt op zondag alles dicht te zijn, oeps. Wiebe is toen ergens op een terrasje wat gaan drinken en nam even wat tijd voor zichzelf. De buren sloten later ook gezellig bij ons aan in het zwembad. Vanmiddag hadden jullie weer veel mot met elkaar, ‘ze kunnen niet met én niet zonder elkaar’ gaat echt op voor jullie deze vakantie. Aan het einde van de middag had jij eindelijk een vriendinnetje Nowie, daar ben jij ook echt aan toe, een leeftijdsgenootje waarmee je gezellig je eigen gang kunt gaan. s’Avonds hadden we lekker groente, rijst en vis bij de caravan. Na het eten zijn jullie met alle kinderen uit ons rijtje een water gevecht gaan houden, wat een drukte maar ook wat een lol. Voor het slapen gaan kon Boaz nog even zijn rust pakken in de caravan met de tablet. Noa jij ging weer de hort op. Nadat jullie beide sliepen zijn wij weer met de buren een spelletje perudo gaan spelen.
Maandag 13 augustus werden we laat wakker na een nacht met veel regen en onweer. Wij zijn met zn drieën boodschappen in het dorp gaan halen en toen we terug kwamen had Wiebe de tafel al gedekt. Net toen we wilde eten werd Boaz door de grote buurjongens opgehaald om naar het springkussen te gaan en zo zaten we dus met zn drieën aan de ontbijttafel, voor jullie echt goed dat je niet de hele tijd op elkaars lip zit en ook je eigen ding kunt doen. In de middag is Wiebe weer de hort op gegaan voor grote boodschappen, jullie speelde met alle kids in de speeltuin en ik had even tijd om bij de caravan in de zon te liggen; heerlijk. Om 15.30 uur ben ik met jullie en Tess naar het zwembad gegaan. Na een klein uurtje zijn Boaz, Tess en ik weer terug gegaan en bleef Noa met haar vriendinnetje Sacha zwemmen. We wilde er toch nog even op uit dus zijn we om 17.15 uur naar de vlindertuin, aan de andere kant van de berg gereden, Sacha ging gezellig met ons mee. Na een lange, mooie rit door de bergen kwamen we aan en vrijwel direct begon het te regenen, dat is echt balen. We hebben een korte wandeling gemaakt maar het begon steeds harder te regenen. Onderweg terug naar de camping hebben we nog wat korte stops gemaakt voor mooie foto’s. Wat is het hier toch mooi. Terug thuis hebben we lekker gegeten en na het eten is Noa met Tess en Boaz naar de speeltuin gegaan. Jamilla zat gezellig bij ons en toen het donker werd is Wiebe jullie op gaan halen. Boaz jij bent om 22.00 uur gaan slapen en toen je naar bed ging lag er een onwijs dikke spin in je bed; iellllll! Wiebe heeft de spin weg gehaald maar je had toch wat meer moeite met in slaap vallen dan normaal (logisch hoor), om 23.00 uur is Noa ook gaan slapen en speelde Wiebe en ik weer een spelletje bij de buren.
Dinsdag 14 augustus voelde Wiebe zich niet lekker toen hij wakker werd, iets met een te gezellige avond gisteren bij de buren, haha. Hij heeft vrijwel de hele dag in bed doorgebracht. Noa in de ochtend moest jij afscheid nemen van je vriendin Sacha, zijn gaat na 18 dagen (!!!) op de camping weer naar huis. Jullie kids speelde weer met alle kinderen uit onze ‘straat’ in de speeltuin en ik heb heerlijk liggen luieren in de zon bij de caravan. Aan het einde van de middag zijn wij met Richard en Tess gaan zwemmen. Wiebe bleef toen ook nog bij de caravan en Jamilla ging de laatste spullen in pakken, morgenochtend vroeg vertrekken de buren weer naar huis. Om de gezellige dagen samen af te sluiten zijn we met zn allen uit eten geweest, we hebben heerlijk gesmuld en voor en na het eten waren jullie weer met een hele groep in de speeltuin te vinden. Wat zijn jullie toch heerlijk vrij hier, onwijs veel Nederlandse kids en doordat de camping ook niet mega groot is kunnen we zelfs Boaz heerlijk zijn gang laten gaan. Toen het donker werd zijn we naar de caravan gelopen. Jullie hebben afscheid genomen van Richard, Jamilla en Tess en zijn daarna ook lekker gaan slapen. Wij speelde voor de laatste avond perudo met de buren en zijn niet te laat naar bed gegaan.
Woensdag 15 augustus waren we allemaal op tijd wakker. We hebben ontbeten en zijn toen op tijd vertrokken naar Plan d’eau. Die tip kregen we nog van de buren en wat was het leuk daar. Het is een aangelegd natuurgebied midden tussen de bergen en echt zooooo mooi. In het midden een meer met een zwembad vloer en daar om heen een echt meer met kiezel grond. Het water was heel helder en leek soms blauw. Er was een speeltuin en een waterspeeltuin, leuk restaurant en je kon er van alles huren. Bij het echte meertje zaten heeeel veel kikker visjes en mini kikkers en we hebben ons daar uuuuuren vermaakt. Wat jammer dat we dit pas de laatste dag ontdekt hebben want dit was zoooo leuk. Om 17.45 uur reden we weer naar de camping waar we een vroege check-out deden zodat we morgen al vroeg kunnen gaan rijden. We hebben bij de caravan gegeten en daarna konden jullie weer met alle kids gaan spelen. Pas heel laat zijn jullie gaan slapen en toen hadden Wiebe en ik al alles ingepakt en klaar gemaakt voor de terugreis.
Donderdag 16 augustus ging om 6.20 uur mijn wekker, een half uur later heb ik jullie ook gewekt en om 7.15 uur reden we Orpierre uit. Dag camping bedankt voor de fijne tijd, wijze lessen en mooie herinneringen. Het was echt niet de hele week leuk en we hadden ook niet alleen maar lol. Soms was het voor ons alle vier zoeken naar de beste manier om het leuk te hebben, vooral Wiebe heeft heel erg moeten wennen aan een gezins-vakantie waarin het veelal om jullie draait en er weinig quallity time is voor elkaar. (Ik ben heel erg benieuwd of meer samengestelde gezinnen dit herkennen want ik hoor en lees altijd alleen maar rozengeur en maneschijn en twijfel op dat soort momenten heel erg aan mezelf... dus reacties of ervaringen zijn heel erg welkom) Maar het overgrote deel van de vakantie hebben we genoten van en met elkaar en kijken we terug op een fijne week. Na een hele lange dag in de auto waarin we gelukkig weinig last hadden van files reden we om 20.40 uur weer de straat in.

Slaap lekker mooie mensjes, mama houdt van jullie, nog steeds elke dag weer een beetje meer️ xxxx

 

Joyce

04 september 2018 09:25:38

Lieve carola,

 

ik lees eigenlijk al heel lang mee maar schrijf nooit eens iets leuk in jullie gastenboek, sorry hiervoor. Je hebt een tijdje de site afgeschermd maar nu kon ik er bij toeval weer op. Ik wilde toch even reageren op je dagboekverhaal, je doet het zo goed !! diep respect hoe jullie het doen, daar kunnen veel een puntje aan zuigen, je hoeft niet onzeker te zijn en vooral niet te twijfelen aan jezelf want de afgelopen jaren hebben jullie aardig wat keuzes moeten maken, kijk eens wat jullie nu bereikt hebben !! ga voor de spiegel staan en zie wat je bereikt hebt. De vakantie is anders verlopen dan gedacht maar dat is maar een klein stukje van jullie leven !!!! Jij doet het super !! wees trots op jezelf en jullie gezin want wij zien/lezen dat je het echt wel heel goed doet !!!!!

 

Liefs van ons

Sunny days

15 juli 2018

Hallo allerliefste draakjes,
 
Het mooie weer blijft gewoon nog steeds lekker hangen in ons kikkerlandje en wanneer we de weermensen mogen geloven blijft het zo en wordt het, vanaf dat jullie zomervakantie van start gaat, gewoon nog mooier. Laten wij het geluk hebben volgende week op het huis van Wiebe zijn ouders te mogen passen, die 5 dagen Friesland zullen met tempraturen van rond de 28 graden gewoon aanvoelen als een mini vakantie. Onwijs veel zin in moppies om daar lekker met elkaar te gaan genieten van elkaar, het vrij zijn, het weer en dat we niks moeten!
Afgelopen woensdag heb ik jullie om 12.30 uur, vanuit mijn werk, weer opgehaald. Na 5 dagen bij papa nu weer fijn 5 dagen bij mama. Boaz jij ging, zoals bijna op elke woensdagmiddag, met Rob en Jay mee. Noa jij ging gezellig met mama mee. Thuis leek het weer iets om te slaan en de zon verdween achter een dik pak wolken. We hebben samen geluncht en even het weekend doorgenomen. Jij had zin om met je tablet op de bank te hangen en ik besloot om mijn slaapkamer te gaan verven. Ik ben dus even naar de Karwei gereden om daarna aan de slag te gaan. Toen ik net lekker bezig was kwam de zon toch weer door en Noa jij besloot om te gaan zwemmen. Om 16.00 uur werd Boaz thuis gebracht. Jullie zijn gezellig wezen spelen bij de stadsspeeltuin en je hebt een heerlijke middag gehad. Nadat je je vrienden gedag had gezegd kon mama eindelijk je verrassing laten zien. Vorige week zei je dat je je behang baby-achtig vond en je wilde een dino kamer. Ik was je behang zelf ook al een beetje zat dus heb op mijn werk meteen een nieuwe airtex print besteld en maandag hebben Wiebe en ik dat samen opgeplakt. Ik zei dat ik een verrassing voor je had en ben in je kamer gaan zitten om je reactie te filmen, alleen was je reactie compleet anders dan ik verwacht had. Je kwam heel enthousiast je kamer binnen lopen en vrijwel direct vertrok je koppie, je keek teleurgesteld en zei dat je het zo ook niet mooi vindt. Je bedoelde met een dino kamer dat je echt een landshap wilde met allerlei verschillende dino’s… Het filmpje wat mama gemaakt heeft is echt hilarisch, hoewel ik in eerste instantie niet blij was met je reactie kan ik het filmpje nu wel blijven kijken en moet ik er heel hard om lachen. Nu we een paar dagen verder zijn ben je gelukkig toch blij met je behang en heb je bedacht dat wat je eigenlijk in je hoofd had zitten ook wel eng is. Dus eind goed, al goed! Wiebe is voor zijn werk steeds ver weg aan het werk en daardoor door de weeks bijna nooit meer bij ons. Vandaag aan het einde van de middag stond hij als verrassing in ene voor de deur, hij had boodschappen gedaan en is lekker pannenkoeken komen bakken voor ons, super leuk! Terwijl Wiebe en Boaz pannenkoeken aan het bakken waren kon ik weer verder met het schilderen van mijn slaapkamer.  Aan tafel was het ook heel gezellig, al mijn liefdes weer lekker bij elkaar! Bij het naar bed brengen was het weer drama met jou Nowie… je gaat niet zo lekker de laatste tijd en geeft aan dat het gemis om mama, wanneer je bij papa bent, steeds erger wordt. Je snapt zelf ook niet hoe het kan dat je papa niet mist wanneer je bij mij bent, maar mij wel zo heftig mist wanneer je bij papa bent. Het verdriet en gemis is er vooral wanneer je naar bed moet en papa ziet dat als tijdrekken voor het naar bed gaan. Ik ben er zelf niet bij maar denk dat het een vicieuze cirkel is waar jullie in zitten. Voor papa is het niet leuk dat je altijd huilt om mama bij het naar bed brengen waardoor hij boos tegen je doet en wanneer papa boos wordt mis je mama nog meer…. Je hebt laatst zelf al aangegeven dat je weer met Jamy (de praatdokter) wilt praten om beter met je verdriet om te gaan. Ik heb meteen contact gezocht en de eerste afspraak staat nu gepland op 2 augustus. Ik hoop dat zij je weer wat handvaten aan kan rijken waardoor je beter met het gemis om kan gaan. Ik heb vanavond een heel gesprek met je gehad en wat ideeën bedacht om er nu al beter mee om te gaan.
Donderdagochtend heb ik jullie naar school gebracht en ben ik weer gaan schoonmaken. In de middag hebben we samen een broodje gegeten en toen jullie s’middags op school zaten ben ik de muur in mijn slaapkamer voor de 3e keer gaan schilderen…. Het is echt zoooo leuk geworden. Wat een verschil kan het geven wanneer je 1 muur een ander kleurtje geeft. Wel wil ik nu meteen van alles veranderen en nieuw en dan kost het altijd weer net meer geld dan dat ik van te voren gepland had haha. Om 15.15 uur heb ik jullie weer uit school gehaald. Riva ging weer met ons mee zodat de meiden samen konden zwemmen. Ze is ook blijven eten en na het eten zijn de meiden weer naar het zwembad gegaan. Boaz wij hadden de middag samen, je was echt heel erg moe dus hebt een tijd met mijn telefoon op de bank gelegen om spelletjes te doen. Je hebt mama geholpen met koken en na het eten zijn wij nog naar het parkje gelopen om de eendjes te voeren. Niet te laat ben je gaan slapen, je bent echt aan vakantie toe binky. Steeds zo moe, slechter luisteren, snel huilen…. Nog even 1 weekje door bikkelen mop.
Vrijdag heb ik jullie naar school gebracht en heeft oma jullie om 12.30 uur weer opgehaald. In de middag kwam oma dr collega-vriendin Sander met haar dochter Marie-Lousie gezellig op visite. Wiebe was vandaag eerder thuis dan mama, dus ik heb oma eigenlijk niet echt gesproken over vandaag. We hebben lekker pasta gegeten met zn vieren en toen Boaz op bed lag zijn Wiebe en Noa samen naar McDonalds gereden om een ijsje te halen.
Zaterdag was de dag van de dates. Noa wij hebben samen een meiden dagje. Boaz jij had een dagje met Wiebe, je wilde heel graag naar Dino-land in Zwolle en loopt al weken met het foldertje in je handen. Maar nu het zo ver was heb je toch besloten dat je niet wilde, onze held op sokken vindt het eng en heeft bedacht dat hij er te jong voor is en pas heen wilt als hij 8 jaar, haha. Je mocht kiezen wat je dan graag wilde doen en hoe mooi, je koos ervoor om samen naar de Wijzend te gaan. Jullie mannen hebben dus de hele dag doorgebracht bij het zwembad. Eerst bij de Deen van alles te snoepen en te drinken gehaald en toen bepakt en bezakt bij de Wijzend neer geploft, pas om 16.45 uur waren jullie weer thuis. Noa wij zijn eerst naar Hoorn gegaan waar mama een afspraak bij Coocky had voor dr nagels. Nadat we daar klaar waren zijn we naar Zaandam gereden, op de Dam hebben we eerst lekker geluncht en wat gedronken om daarna met een volle buik te gaan shoppen. Wat is dit toch leuk met jou, en wat ga je goed om met je geld. Oma stuurde nog een appje dat je van haar ook nog 15,00 euro kreeg dus je kon lekker shoppen en je bent ook weer ontzettend goed geslaagd. Ook mama is leuk geslaagd. We hebben ook een dagboek voor je gekocht. Het idee is dat je deze mee neemt naar papa en daar je gevoelens in op schrijft. Dit kun je dan met mama bespreken als je weer thuis bent. Ook hebben we afgesproken dat je het leukste van die dag op schrijft. Zo kunnen we echt een gesprek hebben over je weekend en leggen we de focus ook op leuke herinneringen. Het is een tip die mama ergens gelezen heeft, ook heeft Jamy een dagboek vorig jaar al eens geopperd. We gaan het dus gewoon proberen. Bepakt en bezakt reden we om 17.00 uur weer naar huis, het was een fijne dag met je samen lieverd. Mooie gesprekken, ontzettende lol ook samen, je wordt groot en je bent een mooi mens. Mama is trots op je, om hoe je bent en om wie je bent!
Vandaag begonnen we de dag rustig. Noa jij bent in de ochtend nog even wezen zwemmen en Boaz jij hebt eigenlijk de hele ochtend net niks gedaan, haha. Precies dat waar een zondagochtend goed voor is. Om 13.00 uur zijn we naar de klimduin gereden, ik had bedacht dat dat wel gezellig zou zijn, maar met 28 graden echt een fout idee. Jullie zijn 1 keer de klimduin opgeklommen en plofte toen oververhit, mopperend en (Boaz vooral ook heel veel) huilend bij Wiebe en mama op het terras… eigenlijk is met deze warmte alleen de verkoeling bij het water opzoeken een goed idee. Na een hapje en een drankje reden we ruim een uur later ook weer richting huis waar we ons binnen vermaakt hebben. Om 17.00 uur begon de finale van het WK voetbal en dat wilde Wiebe en mama graag zien. Wij zijn eerst met zn drietjes naar Deen gefietst voor de boodschappen en hebben het ons toen gemakkelijk gemaakt met poffertjes voor jullie en een salade voor mama en Wiebe. Thuis zette jij je gezellige humeurtje gewoon door Bo en na de zoveelste huilbui, omdat je een antwoord kreeg wat je niet wilde horen, heb ik je naar bed gebracht. Binnen no time lag je te slapen… de warmte, de drukke laatste schoolweken en het ritme beginnen je op te breken. Maar het echte aftellen is begonnen vriend, nog 4 dagen school en dan kunnen jullie, op de bso dagen na, heerlijke gaan genieten van jullie welverdiende vakantie mop. Noa jij had weer moeite met slapen, huilde weer non-stop omdat je morgen naar papa moet. Weer een heel gesprek met je gehad en ook uitgelegd dat we er niks aan kunnen veranderen, je ouders zijn gescheiden, wij hebben een co-ouderschap en je bent daardoor op en af bij papa en mama. Het is zoals het is, en je kunt er elke keer een heel drama van maken maar het veranderd niets aan de situatie, je maakt het op deze manier voor jezelf ook echt heel moeilijk mop. Ik hoop heel erg dat Jamy je straks weer wat kan helpen en dat je ook al iets hebt aan je dagboek.
 
Ik hou van jullie, elke dag weer een beetje meer.
Dikke kus van jullie mama

Zomer in Nederland

01 juli 2018

Hi lieve kanjers,
 
Wat een heerlijke, zomerse dagen hebben we gehad en als we de vooruitzichten mogen geloven blijft het de komende week ook dit weer.
Afgelopen woensdag heb ik jullie om 12.30 uur uit school gehaald nadat jullie weer een lang weekend bij papa en Danielle geweest zijn. Wiebe en ik zijn dat weekend, samen met Rense en Eline naar Parijs geweest en we hebben daar echt genoten van een heerlijke mini break. Maar ik was blij dat het weer mama tijd was. Boaz jij kwam op mama af, gaf mij een dikke kus en vroeg daarop direct of je met Jay mee mocht, je had mij blijkbaar net zo erg gemist als ik jou, haha. Na een dikke kus ben je dus met Rob, Jay en Kate mee geweest voor een middag water plezier in de achtertuin. Noa jij kwam ook naar buiten om te vragen of je met je vriendinnen naar de Wijzend mocht, natuurlijk mop. We zijn samen eerst naar huis gegaan, hebben wat gegeten en om 14.00 uur ben je naar het zwembad gelopen. Ik had dus de hele middag ‘vrij’. Ook geen straf met dit weer, eerst het huis aan kant en toen met een boek de zon in. Om 18.00 uur zijn Wiebe en ik naar Rob en Ilse gereden waar we mochten aanschuiven voor een gezellige bbq. Noa jij wilde niet mee, je wilde na het eten weer zwemmen dus bent bij Mandy en Stacey blijven eten zodat jullie na het eten weer konden zwemmen. Om 20.30 uur waren we allemaal weer thuis en was ik eindelijk weer compleet.
Donderdagochtend heb ik jullie naar school gebracht en mocht ik weer een ochtendje schoonmaken. Om 12.00 uur jullie opgehaald om thuis een broodje te eten. Om 13.15 uur weer naar school en in de tussentijd ben ik aan het racen geweest, eerst op zoek naar een zwembad, boodschappen doen en voor Nowie heb ik haar abonnement bij de Wijzend verlengt. Je maakt er zoveel gebruik van, ik vind het ook zo lekker dat je elk vrij uurtje wat je hebt daar door brengt en je bent zo zelfstandig en wijs hierdoor. Je verdiende dit abonnement echt! Terug thuis het zwembadje voor Boaz opgeblazen en gevuld en toen was het alweer 15.15 uur dus heb ik jullie opgehaald. Boaz jij nam Lois uit je klas gezellig mee en jullie hebben je onwijs lief vermaakt in de tuin. Noa jij ging alleen naar het zwembad en had daar afgesproken met de meiden uit je klas. Om 17.40 uur belde de moeder van Riva, ik kreeg jou aan de telefoon. Of Riva mee mocht eten zodat jullie na het eten weer samen konden zwemmen, natuurlijk, alleen maar gezellig. We hadden eerder al afgesproken dat je 18.00 uur thuis moest komen en nu kwamen jullie pas om 18.20 uur aankakken, ik was boos! Dat zijn geen afspraken. Ik kon je als straf niet geven dat je niet meer mocht zwemmen want Riva was bij ons en zou daar opgehaald worden. Maar ik heb wel gezegd dat als je na het zwemmen thuis komt je direct door mocht naar bed… je was not amused en probeerde toen je thuis kwam nog onder je straf vandaan te komen. Maar zo werkt het niet dame! Afspraak is afspraak. Toen jullie beide sliepen hebben papa en ik even gebeld met elkaar. Nu papa verhuisd is zou hij graag willen dat jullie ook van school wisselen, zelf ben ik het er niet mee eens. Wel ben ik mee geweest naar info avonden en open dagen. Ik heb er ook mee ingestemd dat jullie een dagdeel mee zouden lopen op een (eerlijk is eerlijk) leuke school bij papa en Danielle om de hoek. Dat was een paar weken terug, toen ik jullie (apart van elkaar) hierover vertelde waren jullie beide niet blij. Boaz jij maakte er minder van dan Noa en begrijpt het ook minder. Jij Noa was écht ontroostbaar, ik heb je niet eerder zo verdrietig mee gemaakt en dan heb je toch al best wat verdrietige dingen mee gemaakt in je leven. Het ging mij echt aan mijn hart en toen je s’avonds sliep heb ik echt even moeten huilen. Op zulke momenten voel ik mij echt mega schuldig omdat het mijn schuld/keuze geweest is om te scheiden van papa. Na die dag mee gelopen te hebben stond voor jullie beide de keuze vast; wij gaan NIET naar een andere school. Voor mij staat de keuze nu ook nog meer vast, jullie hoeven ook niet weg (maar dat kan ik niet uitspreken tegen jullie want hoe dan ook wil ik dat jullie papa en mij als een team zien). Voor het eerst staan papa en ik dus lijnrecht tegen over elkaar. We hebben geen ruzie hoor, absoluut niet… maar het is lastig. We hebben aan de telefoon beide gezegd hoe we erin staan en laten het even bezinken nu. Wordt vervolgd….
Vrijdag mocht ik weer werken en zijn jullie door oma uit school gehaald. Noa jij bent uit school weer naar het zwembad gegaan en Boaz jij had met oma een chill dagje in de tuin. Je hebt weer lekker gebruik gemaakt van je zwembadje en oma heeft genoten van je heerlijke geklets. Om 17.30 uur was mama thuis en toen Wiebe een half uur later ook thuis was zijn we naar de verjaardag van Marly gegaan. We konden daar gelijk aanschuiven voor het eten. Na een klein uurtje ben ik er vandaar gegaan en bleef Wiebe met jullie op de verjaardag. Het was gezellig en de tijd vloog voorbij. Om 21.00 uur waren jullie thuis en mochten jullie beide laat op blijven van Wiebe. Met een bak popcorn erbij hadden jullie een gezellige avond. Ook mama heeft een gezellige avond gehad met Jill.
Zaterdagochtend ging Wiebe alweer vroeg op pad, hij is met vrienden in Friesland gaan zeilen op een heel groot zeilschip. Wij hebben de ochtend rustig aan gedaan, vooral Nowie was hier echt even aan toe. We zijn nog wel even samen boodschappen gaan doen. Om 14.00 uur hadden we met Chantal, Lola en Saar afgesproken bij Oranje Buiten waar we genoten heerlijke, zonnige middag. Om 18.00 uur waren we weer thuis, ik had niet zoveel zin om nog te gaan koken en dus hebben we het ons gemakkelijk gemaakt met een tosti en uitsmijter. Om 18.30 uur werd Riva gebracht want die kwam gezellig een nachtje logeren. Weer een half uur later kwamen Bibi en Anne gezellig langs om wat te drinken. Rond 21.30 uur kwam Wiebe ook weer thuis. Het was een rommelige, maar gezellige avond en veel te laat ging iedereen naar bed… ach daar zijn het zomeravonden voor.
Vanmorgen sliep je uit tot 9.00 uur Boaz, heerlijk dat je je slaap dan pakt als je het nodig hebt. De meiden hebben ook wat slaap ingehaald en werden pas om 10.30 uur wakker. We hadden het plan om naar het strand te gaan maar zelfs in de achtertuin waaide het al behoorlijk dus we wilde het risico niet nemen om zo lang te rijden en dan daar weg gestrand straalt te worden. Dus zijn we wederom bij Oranje Buten beland. Wiebe is halverwege op een neer naar huis gegaan om formule 1 te kijken… pffff Wiebe en sport. Ilse en Jay kwamen ook nog gezellig aanwaaien en zo was het opnieuw weer een zonovergoten heerlijke dag. Jullie hebben beide ook al een heerlijk kleurtje, uiteraard smeren we goed de hele dag door, maar leuk om die bruine toetjes te zien. Aan het einde van de middag kwam Wiebe ons weer ophalen, hebben we Riva naar huis gebracht en hebben we bij van Ree lekker patat gehaald. Vanavond zijn jullie beide op tijd gaan slapen. Morgen weer op tijd op voor een dagje school en bso.
 
Ik hou van jullie, super, mega, ontzettend veel!
Xxxx mama