Dagboek

Aantal berichten: 790
Ga naar:   

Jullie nichtje is geboren!!

18 maart 2018


Vanmiddag om 14.04 uur is jullie nichtje Evlin (Maud Paulina) Spijkstra geboren. Na een vlotte bevalling was ze daar eindelijk... Ohoh wat zijn jullie (vooral Noa) blij dat ze er eindelijk is. Gefeliciteerd lieverds met jullie kleine nichtje en wat leuk Noa dat ze net als jij ook vernoemd is naar jullie oma die jullie helaas nooit hebben leren kennen. Jullie zijn beide niet helemaal topfit en mochten, tot groot verdiet van jou Nowie, niet met papa mee op kraamvisite. Ik beloof dat we snel langs gaan want ook ik ben ontzettend benieuwd naar de kleine meid.

xxxx mama

weekend update

11 maart 2018
Hoiiiii toppertjes,
 
We hebben een heerlijk weekend samen gehad. Vrijdag had ik uit mijn werk patat voor jullie gehaald bij de snackbar. Je zou denken dat je daar 2 kids blij mee maakt, maar jullie dus niet. Ik kon dan ook meer dan de helft weg gooien en nadat jullie klaar waren wilde jullie wel een fruitsalade omdat jullie honger hadden. na het eten nog even zelf gespeeld en toen hadden we een disco avond. Muziek op hard, tafel aan de kant en dansen. Het was heel gezellig en jullie hadden dikke lol totdat ik een nl-alert kreeg op mijn telefoon, fikse herrie. Er was een grote brand in Zwaag en we moesten deuren en ramen sluiten. Boaz jij schrok zo erg van de herrie en moest huilen, gekkie ben je want je wilde niet door mama getroost worden maar huilde om Wiebe. Wiebe is voor zijn werk aan de andere kant van het land en zou pas tegen middennacht thuis komen. Je wilde hem bellen en hij kon je door de telefoon troosten. Ook maakte je je druk om papa, hij woont in Zwaag en daar was de brand dus je wilde ook papa bellen om te vragen of hij veilig was. Ook papa gebeld en gesproken en daar kalmeerde je van. We konden weer verder met onze disco avond. Even na 20.30 uur werden jullie zo druk dat jullie een botsing hadden, Boaz zijn knie kwam tegen Noa dr neusje wat een fikse bloedneus als gevolg had… nu zat ik met 2 huilende kindjes. Noa omdat ze pijn had en Boaz omdat hij geschrokken was dat zijn zus bloed had door hem. We hebben de muziek uit gedaan en hebben ons met een bak popcorn, kopje thee en een fleece deken op de bank genesteld voor the voice kids. Boaz jij had het zwaar en de vermoeidheid won het om 21.10 uur van je. Ik vroeg of je moe was waarop jij zei “Nee ik ben niet moe, ik ben echt kapot!” Noa en ik moesten zo om je lachen, ik heb je daarom lekker naar bed gehad en had daarna nog even quality time met mijn meisje.
Zaterdagochtend keek je de klok vooruit boeffie… om 10.00 uur zou ik je naar Jay brengen waar je een paar uurtjes mocht spelen. Eerst bij Jay thuis een spelletje monopoly gespeeld om daarna samen met Rob, Ilse, Jay en Kate naar de stad te gaan. Eerst een stuk gewandeld, een stop gemaakt bij een speeltuin en daarna met elkaar wat gedronken bij Turf. Je hebt genoten en ik kreeg hele leuke foto’s doorgestuurd. Om 14.00 uur kwam Wiebe je ophalen en zijn jullie samen op pad gegaan. Eerst naar de bank gereden (ik had Wiebe zijn pinpas per ongeluk mee gewassen en die is nu kapot, oeps), daarna naar de stad. Jullie hebben de auto bij het IJsselmeer geparkeerd, daar een stuk gewandeld en toen bij de Waag op het terras poffertjes gegeten en wat gedronken. Noa en ik hadden ook een hele leuk dag op de planning. Om 11.30 uur stonden we bij oma voor de deur. Oma spaart het hele jaar € 2.00 per kleinkind en dan gaan we in maart altijd shoppen. Jullie kregen allemaal een envelop met € 104.00. Dit jaar hadden we om 12.00 uur, samen met tante Nath en Indy afgesproken in Zaandam. Je bent zooooo leuk geslaagd Nowie en deed het ook ontzettend goed met je geld. Je hebt 3 broeken. 7 shirtjes, 2 bikini’s, een zonnebril, slippers en een lipgloss gekocht. Van mama heb je ook nog een 3e bikini gehad. Boaz voor jou ben ik ook super leuk geslaagd met 3 broekjes en 8 shirtjes. Dank je wel opa en oma voor het gespaarde geld. Het was een hele leuk middag en om 16.00 uur waren we weer bij opa en oma thuis. We zijn samen doorgereden naar de stad waar de mannen nog op het terras zaten. We hebben samen nog wat gedronken, boodschappen gedaan en zijn toen naar huis gereden. Noa is alle spullen uit gaan pakken en passen en Boaz plofte op de bank voor een netflix filmpje, helemaal gebroken was je.  Wiebe is pannenkoeken gaan bakken en de bedoeling was dat we gezellig zouden eten met elkaar maar dat verliep wat anders. Noa jij maakt er de laatste tijd een gewoonte van om op je kamer te ‘wonen’ en trekt dan je eigen plan. Als we roepen dat het eten klaar is ga je door waarmee je bezig bent en gebeurd het eigenlijk bijna altijd dat ik je nog een tweede, derde of zelfs vierde keer moet roepen. Mama is best wel heel erg makkelijk hierin en moet strenger zijn. Wiebe heeft laatst al tegen je gezegd dat we je een keer roepen, kom je niet heb je pech en heb je koud eten. Dit lijkt je ook vrij weinig te doen en dus moet dit veranderen, nu weer. Wij hadden ons eten al op toen jij nog een keer aan kwam kakken. Wiebe werd boos op je een jij gaat huilen en kruipt meteen in de slachtofferrol. Dit zijn soms wel de lastige dingen voor ons allemaal als een samengesteld gezin. Ik moet het opvoeden in ene weer samen doen (ik was best wel een sussende moeder voor het behouden van de goede vrede en ook heb ik lang een schuldgevoel gehad naar jullie toe waardoor ik niet zo consequent ben als ik zou willen zijn), jullie hebben er in ene iemand bij die ook wat over jullie te zeggen heeft (zowel bij mama als bij papa thuis) en Wiebe heeft in ene de verantwoordelijkheid over 2 kinderen. Hierin zijn we allemaal nog wel een beetje zoekende en door goed met elkaar te praten komen we heel ver. Mama is nu echt wel even heel boos op je geworden, Boaz schrok hier ook van en moest ook huilen en zo zaten we dus met 2 huilende kinderen, een verdrietige mama en een boze Wiebe aan tafel, jippie! Wiebe is even weg gelopen, Boaz is gaan spelen en Noa en ik hebben een goed gesprek gehad. Je luisterden en ik kon mijn verhaal doen, nadat ik klaar was kon ook jij je verhaal doen en luisterde ik. We hebben nieuwe, duidelijke afspraken gemaakt. Nadat wij klaar waren kwam Wiebe terug en hebben jullie het ook opgelost en afgesloten met een dikke kus en knuffel. Verder hebben we er met zijn vieren wel een gezellige avond van gemaakt en toen ik jullie naar bed bracht zeiden jullie beide dat jullie een onwijs leuke dag hebben gehad… gelukkig maar!
Vanmorgen begonnen we rustig, Boaz jij gaat tegenwoordig alleen naar beneden (okey, ik loop even mee voor een ontbijtje en om de tv aan te zetten, maar kruip daarna weer mijn bed in) en vindt jezelf ook heel stoer dat je dan ‘alleen thuis’ bent, haha. Om 9.15 uur moest je poepen en vond je wel dat ik eruit mocht komen, nou je hebt helemaal gelijk lieverd. Niet veel later werd Noa ook wakker. Rond 11.00 uur heeft Boaz de andere slaapkop in huis ook wakker gemaakt. Boaz wij zijn samen naar zwemles gegaan en Wiebe en Noa bleven thuis verder relaxen. Vandaag was er kijkles bij zwemmen en dus mocht mama het laatste kwartier mee kijken, jeetje kanjer wat een sprongen heb je gemaakt. Je mocht vandaag voor het eerst zonder bandjes het water in (dit heb ik helaas niet gezien) en verder zwem je de hele les met kurkjes. Aan het einde van de les werd je harde werken ook beloond met je eerste Duckdiploma… jeeeey topper! Helemaal trots op jou, en jij ook zichtbaar op jezelf. Na de les zijn we meteen naar de receptie gelopen voor nieuwe lestijden, helaas was er niet veel keuze en nu moeten we elke woensdag om 17.00 uur zwemmen. Ik ga wel vragen of je op de wachtlijst mag voor de zondagochtend weer want dat vond ik wel fijner en ook leuk dat papa en ik het kunnen afwisselen en dus beide af en toe mee kunnen kijken. Terug thuis hebben we allemaal wat gegeten en jullie spullen voor mee naar papa alvast gepakt. We hebben de auto ingeladen en zijn naar Bergen aan Zee gereden voor een lekkere strandwandeling. Daar aangekomen was het behoorlijk mistig en ook best koud. Jullie maakt het niets uit en genoten van de golven (iets minder van de natte sokken en voeten, haha). Nadat we verkleumd waren zijn we binnen wat gaan drinken en daarna door naar de auto. Het was alweer tijd om jullie naar papa en Danielle te brengen. Het was een gezellig weekend samen.

Ik zie jullie dinsdag weer lievelingen.
Ik hou van jullie, elke dag weer een beetje meer.
xxxxx mama
 

Carnaval

11 februari 2018
Hi moppies,

Na bijna 2 weken bij Wiebe en mama te zijn geweest zijn jullie vandaag weer naar papa en Danielle gegaan. Ze waren op vakantie en daarom mochten wij extra lang van jullie genieten.
Vorige week zondag hadden we niks op de planning, Boaz en ik zijn naar zwemles geweest. Wiebe en Noa zijn naar Deen gereden om spullen te kopen voor je uitdeelsel moppie. Morgen mag je je verjaardag nog een keer op school vieren. Boaz jouw zwemleraar is al een tijdje afwezig en je krijgt nu steeds les van een andere juf, stiekem ben ik daar blij mee want zij is wel streng en dat kan jij wel gebruiken. Meester Luc heeft totaal geen overwicht op jou en jij bent hem echt de baas waardoor je niet echt iets leert maar het meer ziet als vrij spel. Je hebt deze les zelfs al even gezwommen zonder bandjes om, topper. Nadat je klaar was en we naar huis reden kwam het zonnetje lekker door en besloten we naar het streekbos te rijden voor een wandeling. Nadat we een stuk gewandeld hebben, door de blubber en drek (hadden Wiebe en ik echt de perfecte schoenen voor aan, haha) zijn we bij Ijgenwijs gezellig wat gaan drinken en snacken. Aan het einde van de middag reden we weer naar huis waar we cup cakes zijn gaan bakken. Toen Boaz s’avonds op bed lag zijn we die met zijn drieën gaan versieren, je uitdeelsel is echt heel leuk geworden.
Maandag en dinsdag ben ik later begonnen met werken zodat ik jullie naar school kon brengen. Wel zijn jullie naar de bso geweest en uit mijn werk heb ik jullie opgehaald.
Woensdagochtend had ik een gesprek op de bso voor jou binky. Je zit er nu 3 maanden en zo kon ik even horen hoe je het daar doet. Nadat je eerst even de kat uit de boom moest kijken zit je daar nu helemaal op je plek. Je doet leuk mee, kan met iedereen spelen, gaat conflicten graag uit de weg (ohhhh, daar wel, thuis zoek je ze juist op haha). Al met al een leuk gesprek en als een trotse pauw liep ik school weer uit. Om 12.30 uur was ik weer terug om jullie op te halen. Boaz jij bent uiteraard weer gaan spelen en ging met Rob, Jay en Kate mee naar huis. Noa jij nam Kiki gezellig mee. We zijn meteen doorgereden naar de Huesmolen om daar op de markt lekkere kibbeling te halen. We zijn nog even een klein rondje over het plein  gelopen om daarna naar huis te gaan. Jullie meiden zijn gezellig gaan spelen. Om 15.30 uur hebben we Boaz opgehaald en zijn we daarna doorgereden naar de stad. Je wilde van je verjaardagsgeld graag Vans kopen en bent gelukkig gelijk geslaagd. Het was een fijne, gezellige dag.
Donderdag mochten jullie weer de hele dag naar school toe. Tussen de middag wel samen een broodje eten en dit keer ging Yvke gezellig met ons mee. Om 15.15 uur had ik mijn auto weer vol zitten want Noa nam Nina mee en Boaz naam Ayden weer mee. Het lijkt de laatste weken wel vaste prik op de donderdag dat jullie beide iemand mee nemen. Ik vind het altijd super gezellig en eigenlijk gaat het ook altijd heel gezellig onderling.
Vrijdag was er carnaval op school, Boaz jij keek er echt naar uit, Je vindt carnaval echt zo leuk. Jij ging als piraat naar school en Noa ging als indiaan naar school. Jullie hebben een leuke feestdag gehad. Om 12.30 uur stond oma er om jullie op te halen. Jullie hebben een gezellige middag gehad met oma. Ik was om 17.30 uur ook weer thuis en jullie waren toen met zijn allen gezellig boven. Wiebe was laat thuis van zijn werk, maar jullie wilde graag op hem wachten en dus zaten we pas om 19.30 uur aan tafel. Na het eten mochten jullie nog wat langer opblijven, daar is het tenslotte weekend voor.
Zaterdagochtend zijn wij met z’n drietjes naar schaatsles gegaan. Terwijl Noa weer druk aan het leren was hebben Boaz en ik samen gezellig (en warm) in het restaurant gezeten. Thuis hebben we rustig aan gedaan totdat Eline, Dana en Roan rond de lunch onze kant op kwamen, met zijn allen hebben we gezellig wat gegeten en daarna zijn we richting de kinder optocht gelopen. Super enthousiast waren jullie, en zo mooi om te zien wat de kleine kinderen allemaal voor wagens hadden. Anne en Jasper liepen ook mee en hebben uiteindelijk de 3e plaats behaald. Nadat de optocht voorbij was zijn we zijn allen weer naar huis gelopen. Jullie zijn lekker buiten gaan spelen met zijn allen, Eline, Wiebe en mama hebben binnen nog wat gedronken. Na een uurtje is Eline met de kids naar huis gegaan en zijn wij met z’n viertjes nog even een rondje stad gaan doen. Nadat de winkels dicht waren nog gezellig ergens wat gedronken, via de Deen naar huis en thuis lekker makkelijk pizza’s in de oven gedaan. Het was een gezellige dag zo met elkaar.
Vandaag staat opnieuw in het teken van carnaval. Eerst mocht mijn mannetje weer naar zwemles. Noa en Wiebe bleven samen thuis en hadden de tafel gedekt toen wij weer thuis kwamen. We hebben samen geluncht. Na de lunch zijn jullie beide lief gaan spelen. Tegen 14.30 uur zijn we weer naar de optocht gelopen, het was vandaag wel echt ontzettend koud hoor. Maar wat was het weer mooi allemaal, ze pakken echt elke keer onwijs uit hoor. Om 16.00 uur zijn we naar huis gelopen en hebben we jullie naar Rob, Jay en Kate gebracht. Daar zijn jullie nog een uurtje gaan spelen voordat papa jullie kwam ophalen. Wiebe en ik zijn namelijk ook nog even samen carnaval gaan vieren.

Ik hou van jullie, ontzettend veel.
xxxx mama
 
 

9x Hoera van mijn grote kanjer

03 februari 2018
Lieve Nootje Kadootje,

Gefeliciteerd met je 9e verjaardag!!

Vandaag is het dan eindelijk zo ver, de dag waar je al weken naar toe leefde. Je had al een paar weken een aftel kalender hangen en was er echt elke dag mee bezig. En dan is het zo ver, alweer 9 jaar geleden dat mijn aller grootste wens in vervulling ging en nog elke dag geniet ik volop van mijn uitgekomen wens. Mijn kleine meisje alweer een hele dame. Een lief, zorgzaam, gevoelig meisje die heel erg in haar eigen wereld kan leven. Een dromertje ben je. Stapelgek op je kleine broertje, onwijs creatief, je kan hele leuke grapjes maken (ook erg brutaal zijn), herhaalt nog steeds alles het liefst keer op keer, doet alles dansend en kan ook geen seconde stil zitten. Zelfs wanneer je op de bank hangt om tv te kijken, als we aan tafel zitten te eten gaan je voeten of je handen heen en weer. Op school ben je nog steeds geen hoogvlieger en dat zal je ook nooit worden, terwijl je op je schaatsen als een speer gaat, je hebt er echt aanleg voor en geniet er zichtbaar van.
Vandaag vieren we jouw feestje, samen met papa, Boaz, Wiebe en Danielle, familie en vrienden maken we er bij mama thuis een hele mooie dag van. De slingers hangen, de taart staat klaar, je hebt je mooie kleding aan dus laat de visite en cadeautjes maar komen.
 
Lieve, mooie, gevoelige, eigenwijze, creatieve meid van mij,
Ik hou van je, meer dan ik in woorden uit kan brengen.
Ik ben er trots op jouw moeder te mogen zijn.
 
I LOVE YOU
I LOVE YOU TWO
I LOVE YOU TREE
I LOVE YOU FOUR
I LOVE YOU MORE

Happy New Year!!!

01 januari 2018
Dag allerliefste hartjes,

Als eerst wil ik jullie een heel mooi, nieuw jaar toewensen... we gaan er met zijn allen weer een ontzettend mooi jaar van maken. Het jaar waarin ons meisje alweer 9 kaarsjes en ons binky alweer 5 kaarsjes mag uitblazen, jullie met papa en Danielle verhuizen naar een ontzettend mooi huis in de stad, we op de planning hebben een familie weekend in een mooi Center Parcs huis in Zeeland en onze trip naar de Franse Alpen. Verder staat ons hopelijk nog veel meer moois te wachten! Daar gaan we met elkaar allemaal ons best doen.

Maar eerst naar de laatste week van 2017. Kerstavond en eerste kerstdag vierde jullie bij papa. Ik heb jullie echt ontzettend gemist en had het best zwaar. Jullie hadden het zo druk en gezellig dat er amper tijd was voor app contact.. Tweede kerstdag werden jullie om 11.00 uur naar mama gebracht, zo fijn om weer samen te zijn. Eerst hebben jullie gedoucht om daarna lekker fris in je joggingpak weer naar benden te gaan. Boaz en Wiebe zijn nog even een stuk wezen wandelen en Noa en ik kletsen gezellig over de afgelopen dagen. Halverwege de middag zijn we ons gaan opfrissen en optutten voor de gezellige avond bij Davy, Nathalie en Indy thuis waar ook opa, oma, Scott, Joy en Fabian waren. Onder de kerstboom lagen allemaal cadeautjes en de keuken stond vol met lekker eten. Boaz jij bent verwend met een draken onesie, een Ty Beanie knuffel en een grote doos clickformers. Noa jij bent verwend met make-up, heely's, een horloge en een Ty Beanie knuffel. Wiebe kreeg een cadeaubon van een sieraden winkel waar hij al een tijdje spaart voor een mooie armband. Mama kreeg happy socks, een hunkemoller cadeaubon en nog grappige sokken met op de zool de tekst "If you can read this, bring me a glass of wine". Maar het mooiste cadeau kreeg ik van Scott en Joy (Davy kreeg hetzelfde cadeau). We kregen beide een kaart met een ontzettend lieve tekst "Lieve zus, wij waarderen het heel erg dat jij ons gesteund hebt afgelopen jaar. Daarom hebben wij een kleinigheidje gestort op jouw rekening. Ga er wat leuks van doen met je gezinnetje! We houden van je!! xxx je kleine broertje en zusje" Echt ontzettend lief van die twee.... logisch dat we ze gesteund hebben na het verlies van hun vader... dat is wat broers en zussen doen voor elkaar! Davy en ik waren beide even sprakenloos toen we op onze rekening keken. Al met al is iedereen die avond ontzettend verwend. Nadat de cadeautjes allemaal open waren zijn we heerlijk gaan gourmetten en nadat de buikjes vol zaten en de kids lief speelde zijn wij 30 seconds gaan spelen, wat een hilarisch spel is dat. Om 21.40 uur stortte Boaz in en zei je dat je naar huis wilde... niet veel later hebben we iedereen gedag gezegd en zijn we weer naar huis gegaan.
Woensdag 27 december sliepen we allemaal uit. Boaz en mama waren alweer bijtijds beneden en Wiebe en Noa sliepen uit. Terwijl de ene helft nog sliep heb ik onze zomervakantie geboekt. Ik had al iets leuks gezien maar moest nog even sparen en door het mooie cadeau welke ik gisteren heb gekregen kon ik nu direct boeken, echt super gaaf! Begin van de middag zijn we onze spullen gaan pakken en reden we met 2 auto's naar Friesland. De mannen in 1 auto voorop en de meiden in 1 auto er achteraan. Wiebe en Boaz zijn bij het Monument op de afsluitdijk nog even gestopt voor een culturele stop. Noa wij vertrokken wat later en moesten ook nog langs de supermarkt dus toen wij aan kwamen waren de mannen al bij Wiebe zijn ouders thuis. We hebben gezellig van een taartje en wat drinken gesmuld en zijn toen op Wiebe zijn verdieping jullie bedden klaar gaan maken, ook nog even rustig tv gekeken en rond 17.40 uur reden we naar Leeuwarden waar we bij het Pannenkoekenschip hadden gereserveerd met zijn viertjes. We hebben heel gezellig en ook erg lekker gegeten. Na 2 uurtjes zijn we weer naar huis gereden waar Boaz niet veel later naar bed ging. Wiebe keek beneden met zijn ouders darten en Noa en ik keken boven in Wiebe zijn woonkamer de film Mathilda. Mama heeft die film al zoooo vaak gezien, leuk om het nu samen met mijn meissie te kijken. Nadat de film afgelopen was is Noa gaan slapen en niet veel later zijn Wiebe en ik ook gaan slapen.
Donderdag 28 december was Boaz al op tijd wakker, je wilde zoooo graag naar Bruune en de kippen toe dat je heel zachtjes (en stiekem) naar benden liep waar Wiebe zijn ouders slapen... zonder enige twijfel liep je hun slaapkamer in om ze wakker te maken. Ohoh wat een boef ben jij en wat voel jij je ontzettend vrij daar dat je dat ook gewoon doet. Jippe en Douwine waren gelukkig al wakker en samen met Jippe ben je de dieren gaan verzorgen. Nadat alle dieren gegeten hadden ben je samen met Wiebe zijn ouders gaan ontbijten en niet veel later kwam je ons ook wakker maken, boef. Begin van de middag zijn we met z'n vieren naar Sneek gereden. hebben we gekeken bij het bedrijf waar Wiebe werkt. Boaz jij keek je ogen uit, zoveel gereedschap, een huis wat gebouwd wordt en al die ruimte. Samen met Wiebe de heftruck bedienen en Noa mocht erin in een speciale bak tot bijna het plafond zo hoog. Na een uurtje zijn we weer verder gegaan richting het centrum van Sneek en hebben we een klein rondje gedaan. Het regende ontzettend en dus zijn we in een Ierse Pub wat gaan drinken. Wat hebben we het daar gezellig gehad en wat waren jullie lief. Voordat we naar de auto liepen nog een stop gemaakt bij de snackbar en aan het einde van de middag waren we weer bij Wiebe thuis. In de avond hebben we met zijn allen (ook Wiebe zijn oudere broers Durk en Ruurd) samen gegeten en na het eten reden wij 3 weer terug naar huis.
Vrijdag 30 december werd Noa al bijtijds opgehaald door Aimy en haar moeder en boertje voor een dagje zwemmen in de Hoornse Vaart in Alkmaar. Boaz wij hadden een dagje samen, jij bent niet helemaal topfit en duidelijk (ook in je gedrag, pfffff) gesloopt van alle drukke feestdagen en logeer partijtjes dat wij die dag vrij wieing gedaan hebben.... erg lekker moet ik eerlijk bekennen. We zijn alleen voor de boodschappen de deur uit geweest. Om 16.30 uur kwam Noa weer thuis, ook gesloopt maar wel een hele leuke dag gehad. Na een half uurtje moesten we alweer de deur uit. We hebben met zijn drietjes gezellig bij McDonalds wat gegeten en zijn daarna door gereden naar Nieuw-Vennep waar oma Loes woont. Sinds opa Kees en oma Loes niet meer samen zijn zien jullie elkaar niet meer heel vaak maar we doen beide ons best om de band tussen jullie wel in stand te houden want jullie zijn alledrie stapelgek op elkaar en hoewel ze niet jullie biologische oma is, verdiend ze de titel oma wel en zien jullie haar ook als jullie oma! Dit keer gaat Boaz alleen 2 nachtjes logeren, je wilde heel graag een keer logeren zonder je zus en aangezien Noa toch geen held is in logeren komt dit mooi uit. Oma en ik hebben nog even gezellig zitten kletsen en na een uurtje zijn Noa en ik weer richting huis gereden. Je was zo druk dat je amper tijd had om ons gedag te zeggen. Noa wij hebben thuis nog even samen tv gekeken en iets te laat ging jij ook je bed in. Vlak nadat jij in bed lag kwam Wiebe ook weer bij ons aan.
Zaterdag 30 december hebben hadden Noa en ik een date staan. In de ochtend had ik eerst om 10.00 uur een afspraak voor mijn nagels bij Coocky, Wiebe en Noa sliepen nog dus ik ben stilletjes het huis uit geslopen. Toen ik na een uur klaar was en nog niks van jullie gehoord had heb ik jullie gebeld... beide lagen jullie gewoon nog te slapen, haha! Toen ik thuis kwam hebben we samen wat gegeten en daarna bracht Wiebe ons naar de bioscoop. We zijn naar de film Coco geweest, de 3D versie. Wat een ontzettend mooie film, mooi oin verhaal en mooi in hoe alles gemaakt is. In de pauze heb je mama getrakteerd op wat lekkers (je had geld gekregen van Wiebe om mama te trakteren). We hebben beide zitten genieten. Nadat de film afgelopen was kwam Wiebe ons weer halen en hebben we met zijn drieen nog een rondje stad gedaan. Ik heb ook nog even contact gehad met oma Loes en Boaz heeft het ontzettend naar zijn zin, jullie zijn de hele dag wezen zwemmen en volgens oma ben je een echte waterrat. Nergens bang voor en je bent het liefst de hele tijd met je koppie onder water. Wiebe, Noa en mama hebben vanavond lekker gezond gegeten, eindelijk weer een keer groente op ons bordje. Je bent op tijd je bent in gegaan moppie, morgen de laatste dag van het jaar dus dan heb je wel wat energie nodig. In de avond hebben Boaz en ik nog even gebeld met elkaar, je mist mama en Noa toch wel. Wij jou ook binky, het is ook de allereerste keer dat je zonder Noa 2 nachtjes logeren bent (mama moet je wel vaker missen wanneer je bij papa bent, maar dan is je grote zus wel altijd bij je), jullie 2 zijn echt altijd samen. Jullie band is daardoor ook zooooo ontzettend sterk (er zijn uiteraard ook heel veel momenten dat jullie elkaar niet kunnen luchten hoor, maar over het algemeen zijn jullie samen een eenheid). Nog een nachtje slapen en dan zijn we morgenochtend weer samen.
Zondag 31 december, de allerlaatste dag van 2017. Weer en jaar voorbij... een jaar waarin we weer heel veel dingen hebben mee gemaakt samen. Het jaar wat begon met een rollercoaster voor mijn kleine broertje en zusje... het onverwachte verlies van hun vader. Het jaar waarin Noa wat onrustig werd in d'r koppie en toch duidelijk de scheiding zelf niet goed kon verwerken waardoor we de stap genomen hebben om naar een praat-dokter te gaan. Het jaar waarin papa en mama beide nieuwe liefde vonden. Het jaar waarin Noa is blijven zitten in groep 4 en Boaz ook naar de basisschool is gegaan. Het jaar waarin jullie zowel met papa als met mama op vakantie zijn geweest naar Frankrijk. Het jaar waarin we hebben gelachen, gehuild, gevochten maar bovenal het jaar waarin we hebben genoten. Vooral dat laatste staat voor 2018 bovenaan mijn prio lijstje. Vanmorgen werd Boaz rond 11.00 uur door oma Loes weer thuis gebracht, blij kwam je op ons afgerend. Je bent direct met je iPad op de bank gaan chillen, haha. Oma is nog even wat blijven drinken en toen het voor ons tijd was om de deur uit te gaan is oma ook weer op pad gegaan. Op de laatste dag van dit jaar moest jij gewoon naar zwemles toe binky. Dus van 12.15 tot 13.00 uur heb je weer in het water mogen door brengen. Noa en ik deden in de tussentijd een heel klein rondje stad. Na zwemmen zijn we naar huis gegaan waar iedereen weer in de chill-modus ging. Rond 15.00 uur zijn we met zn vieren naar opa en oma gegaan waar de mannen samen gingen klussen. Opa en oma hebben een houten hek in de voortuin staan die de mannen met een grote zaag weg gedaald hebben. Nadat al het hout weg was hebben we nog even koffie gedronken met elkaar en zijn we naar huis gegaan. Daar hebben we ons allemaal gewassen en omgekleed en om 18.10 uur kwamen we bij Jay thuis aan waar we de laatste uurtjes van 2017 hebben doorgebracht. Het was echt een hele gezellige avond en hoe leuk is het dat we dat samen vieren met het clubje van Zwanger & Fit. In de loop der jaren zijn we echte vriendinnen geworden en jullie kids kunnen elkaar ook allemaal heel goed. De kleinste kids zijn allemaal gaan slapen en Noa bleef wakker (uiteindelijk Zoe ook want het lukte haar niet om te slapen). Samen met de volwassenen deed je ook nog mee aan een spelletje 30 secods en dat ging je best goed af... mijn kleine, grote meisje wordt echt grooooot. Boaz ik had je beloofd wakker te maken en even voor 00.00 uur heb ik dat ook gedaan. Of dat nou echt een goed plan is geweest weet ik niet want je was behoorlijk sjacherijnig en vond het vuurwerk, net als het jaar ervoor, hartstikke eng. Gelukkig had je bij Rob en Ilse vanaf binnen ook heel mooi uitzicht en dan vond je het vuurwerk wel leuk. Om 1.15 uur zijn we naar huis gereden waar we allemaal lekker naar bed zijn gegaan.
En dan is het vandaag 1 januari, de eerste dag van het nieuwe jaar. Boaz jij werd om 9.10 uur wakker... ik heb je naar beneden gebracht en heb je wat eten gegeven. Daarna mocht ik gelukkig nog even mijn bed in. Om 10.40 uur vond je het echt tijd worden dat ik mijn bed ook uit kwam, nou ik vind het ook een mooie tijd hoor moppie. Om 11.30 uur kwam Noa uiteindelijk ook naar beneden en Wiebe (de slaapkop) hebben we om 12.30 uur ook wakker gemaakt, haha. Wij hebben met zijn drietjes gezellig gedoucht, nadat de badkamer een grote waterballet was en wij ook weer fris en fruitig zijn we ons gaan aankleden en heb ik jullie naar Danielle dr huis gebracht waar papa ook was. Jullie waren blij om papa ook te zien en papa was andersom ook blij om jullie te zien. Na een dikke kus en knuffel ben ik weer naar huis gegaan. Jullie hebben vandaag een gezellige dag met papa en Danielle en mama heeft nog even een gezellige dag samen met Wiebe, want morgenochtend breng ik Wiebe naar Schiphol en vliegt hij voor zijn werk voor 2 weken naar Curacao.

Liefjes, mama houdt van jullie!
Elke dag weer een beetje meer.
xxxx mama