Dagboek

Aantal berichten: 825
Ga naar:   

Winter Wonderland

11 februari 2021

Hi toppertjes,

Wat een witte winterse wereld leven wij al een paar dagen in he?! Zaterdag op zondagnacht kwam er een sneeuwstorm over Nederland heen. Er lag echt een dik pak sneeuw en het bleef ook de hele dag flink doorsneeuwen. Zondag hebben we dus al volle bak van de sneeuw mogen genieten samen met Aldert, Noia en Madé. We hebben een hele spannende rit van Heemskerk naar huis gemaakt aan het einde van de middag. Zelfs op de snelweg konden we niet harder rijden dan 50 km per uur. Er was op sommige plekken amper zicht door de sneeuw in combinatie met de wind. Mama heeft er rustig de tijd voor genomen en geen enkel risico genomen met jullie bij mij in de auto. Die avond kreeg ik bericht van school dat ze maandag dicht blijven ivm de enorme hoeveelheid sneeuw die er nog zou komen.
Maandag hebben jullie samen met papa en Danielle volle bak genoten van een extra vrije dag. Ik heb de foto’s gezien die Danielle dr vader heeft gemaakt en aan jullie koppies te zien was dat een hele fijne dag.
Dinsdag en woensdag hebben jullie ook nog in de sneeuw gespeeld en vandaag was dan eindelijk het ijs stevig genoeg dat we konden schaatsten. Uit school zijn we meteen naar een meertje in de wijk gereden om daar samen herinneringen te maken. Boaz jouw schaatsten had papa vanmorgen ook langs gebracht, het was voor jou de eerste keer op het ijs. Als een pasgeboren hert stond je te wankelen op het ijs, het was hilarisch. Maar je genoot, je vond het maar wat leuk om te doen en had echt een trots koppie. Het was ook echt een hele fijne middag.
Deze extreem lage tempraturen blijven nog een paar dagen aanhouden dus ook morgen en het weekend kunnen jullie lekker genieten van het winterse weer.  

Liefjes, ik hou van jullie, altijd!
xxx mama

Hoera, Noa 12 jaar!

03 februari 2021

Lief grietje,

Vandaag is het alweer 12 jaar geleden dat je op een druilerige, maar wel witte, dinsdagavond na een turbo bevalling thuis ter wereld kwam. Wat was jij toen een lichtpuntje, je kwam precies in een periode dat er heel veel verdriet was binnen onze familie ivm de ziekte van ome Davy. Jij was voor iedereen een cadeautje. Echt ongelofelijk dat dit alweer 12 jaar geleden is… ik heb soms echt het idee dat ik een paar jaar gemist heb ofzo en dat terwijl ik echt van alle dagen dat jullie bij mij zijn volle bak probeer te genieten. Gefeliciteerd met je verjaardag lieve Nootje cadeautje… het is een vreemde tijd om jarig te zijn in een lockdown, geen feest en geen visite. Maar we gaan allemaal door deze ellende heen en je snapt het goed. Wat dat betreft ben je ook alweer groot natuurlijk met je 12 jaar. En het belangrijkste… jij stond evengoed vandaag volle bak in the spotlight en zei zelf dat je een mooie verjaardag hebt gehad toen ik je naar bed bracht! Omdat je gewoon naar school gaat mocht je uitdelen, opa en oma hebben je opgehaald uit school. Lotte kwam gezellig mee. Ome Scott en Aldert kwamen langs en je bent volle bak verwend met heeeeel veel kaarten en ook cadeautjes via de post. Van Aldert en mama kreeg je een babyliss krultang, stoere suède boots, oorbellen en een zelfuitgezochte bday outfit. Van opa en oma kreeg je een nieuw bureau, alleen is deze nog steeds niet geleverd (8 januari al besteld), Boaz had van zijn spaargeld een pop-it voor je gekocht en ome Scott had een Adidas trainingsbroek voor je mee, deze heb je ook van ome Davy en tante Nath gehad. Je bent geen taart liefhebber maar gek op boterkoek dus hadden we dat in huis. Er hing een spandoek voor het huis en er hingen mooie slingers. We hebben er samen een hele fijne dag van gemaakt.

Lieve Noa, ik ben trots op je! Trots op wie je bent en wat je doet. Je bent lief, zorgzaam, de grootste chaoot die ik ken, een dromer, geïnteresseerd in alles wat er in de wereld gebeurd, creatief, kattig, gevoelig, een rommelkont, een avondmens met een ochtendhumeur, maar bovenal ben je een echte mengelmoes van papa en mama. Ik zie heel veel van mezelf in jou, maar ik herken ook heel veel van papa in jou. Je bent mooi, en helemaal van mij! Ik hou van je, elke dag weer een beetje meer, en óók als ik boos op je ben hou ik heel veel van je.

Dikke kus mama

Another Corona bday

27 januari 2021

Lieve allemaal,

Na Boaz is het nu de beurt aan Noa om haar verjaardag te vieren in deze gekke tijd waarin we momenteel leven. Zij treft het nog slechter; geen visite en geen disco avond met d'r vriendinnen door de nog strengere maatregelen en de avondklok. Daarom wil ik haar dmv post op woensdag 3 februari in de Spotlights zetten; sturen jullie haar ook een kaartje?

Noa van Kuik
Brouwhuis 42
1695 JR Blokker.

Ontzettend dankjewel šŸ˜˜
Liefs Carola en Boaz

Avondklok

24 januari 2021

Lieve kinders,

Woensdag 20 januari bracht papa eerst Noa naar school en daarna Boaz door naar mijn huis. Na 5 dagen bij papa nu weer fijn 5 dagen bij mama.
Boaz wij zijn meteen aan school begonnen, het gaat je echt ontzettend goed af zo thuis. Ik heb ook wel echt alle tijd en aandacht voor je waardoor ik je goed kan sturen. Het is heus niet altijd makkelijk, we zijn heus niet altijd blij, maar het loopt wel soepel. Veel beter dan de eerste lockdown. Maar ja, je bent ook alweer bijna een jaar ouder dan dat je toen was. Om 12.30 uur hebben we Noa opgehaald, lekker om jullie weer samen thuis te hebben. Al was er vrij snel weer ruzie en onderlinge strijd hoor, zucht. We hebben samen gegeten en daarna deden jullie beide je eigen ding. Noa jij ging niet veel later op de fiets naar Lotte, daar spelen en dan van 16.00 tot 17.00 uur naar de kids club. Dat was voor de eerste keer sinds lange tijd weer open. Je moest je nu wel inschrijven. Ivm de corona maatregelen mogen er veel minder kinderen binnen komen. Boaz jij hebt nog 2 uurtjes met Roan gespeeld, die hadden we opgehaald. Om 16.45 uur mocht jij weer een uurtje voetvallen, en voor het eerst sinds lange tijd was het nog licht toen we die kant op reden. We hebben gezellig samen gegeten, daarna nog even tijd om te chillen en dan is de dag weer voorbij. Toen Boaz in bed lag hadden wij ook nog even quality tijd samen, dan kijken we altijd 4 handen op 1 buik met een kopje thee en een koekje.

Donderdag weer op tijd in de start blokken om Noa op tijd op school te hebben en daarna zijn Boaz en ik ook gelijk van start gegaan met het schoolwerk. Morgen zijn jullie een dagje ‘vrij’ dus daarom moesten we dit wel vooruit werken. Het was een fijne schooldag Bo, je deed heel goed je best en had het allemaal ruim op tijd af. Ik heb het idee dat je ook echt leert en dingen oppikt van wat ik uitleg aan je. Om 14.30 uur hebben we Noa opgehaald uit school en zijn we meteen doorgereden naar Heemskerk. Vandaag hebben Aldert en ik alweer 1.5 jaar verkering en dus wilde we dat wel een soort van vieren. We hebben sushi besteld en de gourmet aangezet. Het is op zo een ruil-dag bij de kids van Aldert altijd wel even wennen en schakelen en als wij dan ook nog binnen komen is het elke keer opnieuw een soort van rang order bepaling. Dat gaat niet altijd zonder slag en stoot, we weten dat dit erbij hoort. Maar het is wel frustrerend voor ons. Gelukkig was het na de eerste opstootjes en hele fijne middag en avond. Ik ben door Aldert verwend met een grote, mooie bos rode rozen. Voor hem had ik een houten snijplank laten maken met ons ‘logo’ erin gegraveerd.
Vrijdagochtend was het wel even in de race modus. We hebben nog gezellig met zn zessen ontbeten en zijn ons daarna gaan wassen en aankleden, om 8.30 uur zaten we in de auto weer richting huis. Eerst een stop bij school want Boaz jij mocht lees boeken uitzoeken. Daarna naar huis waar ik de auto uit kon laden, echt serieus 1 nacht daar slapen en het is elke keer een hele volksverhuizing. Om 10.00 uur was opa Kees er om op jullie te passen en ben ik naar mijn werk gereden. Jullie hadden een hele leuke dag. In de ochtend heb jij zitten knutselen Noa, een nieuwe rage is op dit moment pop-its. Jij knutselt ze zelf in elkaar en kan daar echt uren mee zoet zijn. Boaz jij kreeg in de middag Ivan gezellig te spelen. Samen met opa hebben jullie een spel gespeeld, uiteraard was er schermpjes tijd (iets te veel naar mijn idee), jullie hebben geknutseld en zijn volgens opa heel erg lief geweest. Noa jij ben om 15.30 uur op je skateboard richting Lotte gegaan waar je McDonalds gegeten hebt. Haar vader heeft jullie om 18.00 uur naar de filmavond bij de kids club gebracht. Omdat er begin deze week al sprake was van een eventuele avondklok was het een uur eerder dan normaal en dan kwam ik met mijn werk niet uit, dus nu zo opgelost. Boaz wij hebben lekker samen stamppot gegeten en hebben gezellig zitten kletsen aan tafel. Om 20.00 uur hebben we Noa weer opgehaald. Iets later dan normaal zijn jullie gaan slapen.
Zaterdagochtend stond weer in het teken van de sport run, om 10.00 uur moet jij bij voetballen zijn Boaz, dan rij ik weer naar huis waar Noa klaar staat en die breng ik dan naar de andere kant van Hoorn waar om 10.30 uur schaatsen begint. Dan ga ik naar huis waar ik een kwartiertje de tijd heb voor een kopje koffie. Dan is het alweer bijna 11.00 uur en is Boaz dus alweer klaar met voetballen. Vanaf daar rijden we meteen door naar de schaatsbaan, waar we meestal nog een kwartiertje moeten wachten totdat ook Noa klaar is. Het is elke keer weer rennen en vliegen, maar ik vind het wel fijn dat ik jullie zelf naar sport kan brengen zonder dat ik hulp troepen moet in schakelen. Na het sporten zijn we naar de carwash gereden, het uitje van de dag nu Nederland in een harde lockdown zit. Daarna met onze schone auto door de Mac Drive voor een ongezonde, maar lekkere lunch. Thuis zijn jullie gaan douchen en hebben we allemaal wat voor onszelf gedaan. Een hele relaxte zaterdag middag. Om 16.00 uur hadden we bij Rense, Eline, Dana en Roan afgesproken, het was daar gezellig en we zijn ook lekker blijven eten. We hadden spontaan een kids ruil, Boaz bleef bij Roan logeren en Dana ging met ons mee. We moesten op tijd de deur uit want vanaf vandaag hebben we een avond klok. Dat betekend dat je tussen 21.00 en 4.30 uur niet meer buiten mag zijn.  Toen ik net thuis was met de meiden ging mijn telefoon, een huilende Boaz. Dat had ik al verwacht, je bent geen held met logeren en nu je weet dat mama je niet kan halen door de avondklok voel jij druk, Ik heb je uitgelegd dat ik jou van Mark Rutte gewoon mag ophalen als het echt niet gaat, dat dat dan een goede reden is om wel de straat op te gaan. Dat gaf rust want je wilde het wel proberen en niet veel later appte Elien al dat jullie lekker lagen te slapen. Met de meiden ging het ook mega gezellig.
Vanmorgen kon ik wel uitslapen nu onze vroege vogel Boaz uit logeren was, pas om 9.45 uur werd ik wakker en iets later volgde de meiden ook. Om 11.30 uur werd Boaz weer thuis gebracht, een moe maar blij kind die een leuk logeerpartijtje heeft gehad. Weer een uurtje later zijn we de auto ingestapt, om 13.00 uur hadden we met Aldert, Noia en Madé afgesproken in het Purmerbos. Het was echt ontzettend lekker weer (voor de tijd van het jaar dan he šŸ˜‰), daar hebben we 2 uur lang gewandeld en stops gemaakt bij speelplekken. We hadden een lunch mee dus tussendoor ook wat gegeten. Op de terugweg ben ik met Boaz en Madé langs mijn ouderlijk huis gereden, waar mijn ouders nog samen hebben gewoond. In mijn herinneringen was dat een groot vrijstaand huis, maar nu ik zelf groot ben valt dat toch wel tegen. De buurt is ook echt behoorlijk verpauperd daar. Maar ik vond het wel super leuk om daar door de straatjes heen te rijden. Terug thuis zijn de meiden in de slaapkamer van Noa gaan spelen en de jongens in de slaapkamer van Boaz, Aldert en ik doken op de bank met een aflevering van onze serie. We hadden nog lekker chippies en een toastje en zo was het echt een mega fijne knusse zondag weer met ons zooitje. As afsluiter nog patat en na het eten zijn Aldert en de kindjes weer naar huis gegaan. Boaz jij was heel moe dus lag er op tijd in, Noa jij bent zelf, ook op tijd, naar bed gegaan want ik had een online date met de kippetjes. Monique is jarig en zo konden we dat toch gezellig met een wijntje en elkaar vieren.
Ik heb een mega fijn weekend gehad met jullie. Morgen weer in het ritme van school en werk.
Ik hou van jullie, mega, ontzettend veel.
Dikke kus mama

Happy New Year!!!

03 januari 2021

 

Lieve iedereen die dit dagboek nog volgt,

Namens ons hele 'zooitje' wensen wij jullie een fantastisch 2021.
Dat het jullie meer mag brengen dan jullie zouden wensen.

Onze wens is een mooi, groot huis voor ons samen. Een huis waarbij voldoende ruimte is voor alle kindjes, voor al onze toekomst plannen, maar vooral waarbij ruimte is zodat wij samen kunnen zijn en volledig onszelf kunnen zijn/blijven. Een plek waarbij alle kindjes graag samen zijn en zich volledig thuis voelen. Maar ook een plek waarbij wij niet meer hoeven te 'logeren' bij de ander, en plek waarbij iedereen (ook (ex) familie en vrienden) zich thuis en welkom voelen!!

Noa en Boaz, net als elke dag, ook deze dag weer...
Ik hou elke dag weer een beetje meer van jullie.
Ja, jullie hebben ook ruimte moeten maken, het afgelopen jaar voor Noia en Made,
Zeker anders dan de liefde voor jullie, maar zeker heel veel hou ik ook van die 2 toppertjes.

Zin in het nieuwe jaar, zin in nieuwe avonturen.
Ik hou van jullie, dikke kus mama

 

 

Sharona

04 januari 2021 10:45:32

Ik wens jullie de allerbeste wensen voor 2021 dat jullie maar een mooi huis mogen vindenā¤ļø